|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Niezałączający się wentylator |
Autor |
Wiadomość |
andre352
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:00 Niezałączający się wentylator
|
|
|
Witam,
mam taki problem(na forum już co nieco przeglądałem odnośnie tego tematu, ale nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania do mojego przypadku, choć były podobne): od dłuższego czasu w moim Tipo 1.4, mam problem z wentylatorem chłodnicy, nie załącza się nawet jak silnik osiągnie maksymalną temperaturę, wymieniałem już czujnik temperatury przy chłodnicy i nic nie pomogło, a czujnik jest na 100% sprawny(sprawdzony domowymi sposobami, gorąca woda-> żarówka itp), wentylator podpięty na krótko prosto z akumulatora mógłby pociachać Schwarzeneggera, dlatego też jak wsiadam do auta i spodziewam się korków to podpinam go normalnie w taki sposób i jest w porządku, ale wiadomo to tylko czasowe rozwiązanie...
moglibyście jakoś pomóc, doradzić ?
Może to wina jakiegoś bezpiecznika, chociaż w skrzynce wszystkie są ok... a szczerze nie wiem gdzie indziej mógłbym takowy znaleźć!
Pozdrawiam |
_________________ |
|
|
|
|
lynx
Pomógł: 10 razy Wiek: 39 Dołączył: 30 Wrz 2010 Posty: 420 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 21-06-2011, 17:23
|
|
|
Wypinasz wtyczkę od czujnika i robisz zwarcie we wtyczceza pomocą małych szczypiec ( nie kawałka drutu, bo może źle się to skończyć) Jeżeli zaskoczy to jednak czujnik. Jak nie to profilaktycznie wymień bezpiecznik od wentylatora i zacznij szukać po wiązce uszkodzonego kabla (zaczynając od masy) |
|
|
|
|
andre352
witamy nowego
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 21-06-2011, 18:42
|
|
|
hmmm po zamknięciu obwodu wentylator nie ruszył czyli pewnie przewód gdzieś pęknięty albo nie styka.. dzięki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam, Andre |
_________________ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|