Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Niezałączający się wentylator
Autor Wiadomość
andre352 
witamy nowego

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-06-2011, 17:00   Niezałączający się wentylator

Witam,
mam taki problem(na forum już co nieco przeglądałem odnośnie tego tematu, ale nie znalazłem odpowiedniego rozwiązania do mojego przypadku, choć były podobne): od dłuższego czasu w moim Tipo 1.4, mam problem z wentylatorem chłodnicy, nie załącza się nawet jak silnik osiągnie maksymalną temperaturę, wymieniałem już czujnik temperatury przy chłodnicy i nic nie pomogło, a czujnik jest na 100% sprawny(sprawdzony domowymi sposobami, gorąca woda-> żarówka itp), wentylator podpięty na krótko prosto z akumulatora mógłby pociachać Schwarzeneggera, dlatego też jak wsiadam do auta i spodziewam się korków to podpinam go normalnie w taki sposób :sciana: i jest w porządku, ale wiadomo to tylko czasowe rozwiązanie...
moglibyście jakoś pomóc, doradzić ?
Może to wina jakiegoś bezpiecznika, chociaż w skrzynce wszystkie są ok... a szczerze nie wiem gdzie indziej mógłbym takowy znaleźć!
Pozdrawiam :)

lynx 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-06-2011, 17:23   

Wypinasz wtyczkę od czujnika i robisz zwarcie we wtyczceza pomocą małych szczypiec ( nie kawałka drutu, bo może źle się to skończyć) Jeżeli zaskoczy to jednak czujnik. Jak nie to profilaktycznie wymień bezpiecznik od wentylatora i zacznij szukać po wiązce uszkodzonego kabla (zaczynając od masy)
     Moneta

andre352 
witamy nowego

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-06-2011, 18:42   

hmmm po zamknięciu obwodu wentylator nie ruszył czyli pewnie przewód gdzieś pęknięty albo nie styka.. :) dzięki wielkie za pomoc!
Pozdrawiam, Andre :)

Odpowiedz do tematu