|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
czy obejmuje to gwarancja? |
Autor |
Wiadomość |
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-04-2009, 22:15 czy obejmuje to gwarancja?
|
|
|
mój syn (2 lata) bawił się laptopem. to był moment... wyrwał 2 klawisze. jeden założyłem z powrotem drugi... no właśnie. wyrwał shifta. przy zakładaniu urwałem kawałek metalowego zaczepu zaznaczonego na czerwono. ten na niebiesko jest ok.
czy takie uszkodzenie gwarancja obejmuje? |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
yagi2
Pomógł: 2 razy Wiek: 41 Dołączył: 04 Gru 2007 Posty: 120 Skąd: Wrocław/Lubin
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 25-04-2009, 22:41
|
|
|
Nie chcę źle wróżyć,ale na pewno nie uznają CI tego na gwarancji.Chyba,że po ściemniasz,że podczas pisania Ci się to stało.Możesz próbować,jakieś szanse są ,chodź bardzo niewielkie,ponieważ oni stwierdzą uszkodzenie z winy właściciela. |
_________________ TIPOllot,1.4i.e+LPG BRC Just Junior |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 25-04-2009, 23:51
|
|
|
konikks, to uszkodzenie mechaniczne, szanse na uznanie gwarancji masz znikome. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 08:11
|
|
|
konikks, bez szans, uszkodzenie mechaniczne które nie jest chyba możliwe bez nieprawidłowego użytkowania lapka przez Twojego syna, a więc nie uznajemy |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 09:05
|
|
|
Podaj marke lapa, to ci powiem |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 26-04-2009, 10:56
|
|
|
MupiK,
asus f5v.
a wymiana wiąże się ze zmianą całej tej metalowej płyty pod klawiaturą czy jest ona dzielona. pytanie dla tych co rozbierali lapki... chyba właśnie MupiK, ty będziesz miał pojęcie. |
HAM RADIO |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 26-04-2009, 14:28
|
|
|
może zadam głupie pytanie ale czy nie da się tego jakoś podkleić ?? nie wiem może kropelką abo butaprenem... |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 14:31
|
|
|
Świstak, raczej nie, bo klawisze muszą być w ruchu i klej nie zda egzaminu. W ogóle ten obłamany kawałek masz, czy wleciał do środka? |
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 14:34
|
|
|
Świstak, nie bardzo, chyba, że całkiem rozkręcisz laptopa i powyjmujesz ze środka kawałki klawisza (takie haczyki co widać na zdjęciu, że połamane) i przykleisz. albo tylko usuniesz i wstawisz klawisz od innego(nazwijmy to ,,martwego'') laptopa |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 26-04-2009, 15:09
|
|
|
samą klawiaturę powinno dać się w razie czego wymienić i na pewno z innych modeli też spasuje, zazwyczaj tak jest, trzeba by tylko poszukać; może nawet na alledrogo znalazłbyś z uszkodzonego laptopa taką klawiaturę, wtedy zazwyczaj parę śrubek, jedna-dwie taśmy przełożyć i masz 'nową' klawiaturę... |
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 15:13
|
|
|
unknown, ok, ale jest pytanie, czy przy takiej domowej naprawie nie straci całkowicie gwarancji. w warunkach gwarancji NA PEWNO jest napisane, że naprawy poza serwisem mogą być przyczyną unieważnienia gwarancji. Czyli jak odpukać później coś poważnego się z tym lapkiem stanie to kolega zostanie na lodzie bez kompa i bez gwarancji. ja bym wolał pójść do sklepu/serwisu i pościemniał, że podczas pisania odpadł. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
Arkady1s
Pomógł: 6 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Sie 2007 Posty: 130 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-04-2009, 15:57
|
|
|
Wątpię czy dadzą się nabrać na to że odpadł podczas pisania. Klawisze trzymają się głównie na tym plastikowym stelażu który jest wkoło gumki. Jak dobrza założysz sam klawisz to będzie się trzymał. Ważne aby zaczepy samego klawisza były nienaruszone. Możesz kupić samą klawiaturę i podmienić. Jeśli będzie identyczna to serwis się nabierze. Klawiatury i ich numery nie figurują w spisie komputera. A tego i tak nikt nie sprawdza. |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 26-04-2009, 16:00
|
|
|
Najpierw idź obadaj, czy tego nie zrobią, a potem gmeraj. Ja bym się sam za to nie brał, bo pewnie jakieś plomby tam są. Nawet jakby mi nie uznali gwarancji to bym dał, żeby mi to ktoś z pojęciem o rzeczy złożył. |
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 26-04-2009, 16:53
|
|
|
plomb nie widziałem jak rozbierałem asusy i inne marki ostatnio, da się rozebrać bezstratnie tylko delikatnie, ale samą klawiaturę o ile kojarzę nawet bez rozbierania lapka można wymienić; bez rozbierania poważniejszego; zdaje się, że na zatrzasku tylko jedną od góry zaślepkę zdejmujesz, pod nią 2 śrubki i klawiatura jest luźna, wyciągasz ją odchylając, odczepiasz taśmy, dajesz nową i po sprawie; zazwyczaj tak jest, a numery części jak klawiatura nie figurują w bazie typu ta klawiatura-ten egzemplarz, więc gwarancji nie stracisz jeśli byś to ładnie zrobił; |
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 26-04-2009, 18:48
|
|
|
konikks, jutro zagadam czy to przejdzie z przymknieciem oka, jesli tak bede potrzebowal tylko numery seryjne i mozesz wysylac do asusa;-)
Etap rozbierania i skladania notkow i innych dziwnych rzeczy juz mam za soba.
Unk opis swietny odnosnie wyjecia klawiatury;-) |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
konikks
|
Wysłany: 26-04-2009, 19:38
|
|
|
sam rozbierał nie będę.
przykleić się nie da. malutkie metalowe uszko. ciężka sprawa.
MupiK, czekam na wiadomość ;-) |
HAM RADIO |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|