Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile?
Autor Wiadomość
bully 
witamy nowego

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 01-11-2008, 18:21   Naprawa dachu w Tipo - Gdzie i za ile?

Witajcie.
Jestem na forum już od jakiegoś czasu i do tej pory sobie cichutko ;) czytałem szukając informacji (to forum to po prostu zejeb... kopalnia wiedzy) lecz stanąłem teraz przed takim problemem ze chciałbym was prosić o radę, opinię i wszelkie uwagi... mój problem to:

Podczas przecinania gałęzi na drzewach jedna spadła na nasze Tipo :sciana: . Wykonawca robót ma ubezpieczenie w hesti gdzie została sprawa już zgłoszona.
1) Jak oceniacie tak na oko jaki był by koszt naprawy? (Uszkodzona jest maska-lekkie wgniecenie, przednia szyba, szyber dach, część dachu miedzy szyberem a przednią szybą)
2) Macie może jakieś doświadczenia z Hestią? Czekam na pierwszy kontakt z rzeczoznawcą - na co uważać żeby nie dać się zrobić w bambuko :? ? Czy ważne jest to ze był odnawiany lakier i czy dają kase na lakierowanie tylko tej czesci czy całego auta?
3) Znacie jakieś dobre miejsce do naprawy takiego uszkodzenia? (najlepiej w okolicach warszawy)
4) Czy jest szansa na auto zastępcze na czas naprawy? (czy to w serwisie czy z owej Hesti?)

P.S. Jest to Tipek 95r 1.4 benzyna

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 01-11-2008, 18:45   

bully, po pierwsze to nie daj sie namówic na bezgotówkowe usuniecie szkody,a połowa kasy zostanie Ci w kieszeni... Szyberdachy na allegro maja po 100-150 zł,maska koło 100 zł,robota dachu nie wiem ile. Pojezdzij po lakiernikach i popytaj za ile Ci zrobia dach. Musisz cisnąć gościa z Hestii,żeby Ci w kosztorysie napisał,że wymiana maski a nie klepanie...
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

bully 
witamy nowego

Wysłany: 13-11-2008, 20:55   

Dzięki ego za radę. Dziś był rzeczoznawca i niestety juz odrazu mi powiedział, że będzie szkoda całkowita... nie wiem ile mi wypłacą, bo gosć mówił ze on tylko opisuje, a centrala wycenia. Ale powiedział ze naprawa na nowych cześciach i w porządnym serwisie (tak jak to maja w cennikach) to moze byc nawet do 12 tyś. - więc na 100% szkoda całkowita :(

albert1991 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 13-11-2008, 21:01   

bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic

Bdm 

Wysłany: 13-11-2008, 21:15   

albert19912 napisał/a:
bully, to sie ciesz ze skoda całkowita bo dostaniesz wiecej kasy kup dach cały z szyberdachem i maske i zaprowadz auto do blachaza tam ci wspawaja zamuja i nie bedzie sladu zapłacisz max 1000 zł z wszystkim a dostaniesz z odszkodowania jakies 2000 zł albo wiecej i 1000 zł zostanie ci w kieszeni a i jeszcze szyba ale i tak w 1000 powinienes sie wyrobic

Lepiej z niego kabrio zrobić... A na poważnie jak chcesz go zrobić do jazdy to lepiej nie oszczędzaj na naprawie, bo to nie nadkole że naje*iesz szpachli i będzie cacy, wstaw do jakiegoś porządnego blacharza niech nowy dach wstawi , zwykła szyba przednia to max 300 zł z wstawieniem. Co do kosztów to może i w 1000 się wyrobisz.....

SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE
     Moneta

bully 
witamy nowego

Wysłany: 13-11-2008, 21:55   

Niestey jak się dowiadywałem w okolicy, to sama wymiana dachu + lakierownaie dachu, bez części to kwota rzędu 1200 zł :/

albert1991 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 13-11-2008, 22:05   

bully, to drogo a nie mozesz w inne rejony zawitac i popytac

Odpowiedz do tematu