Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Piasta tył ABS jaka? Szybkie pytanie i kosz. Allegro
Autor Wiadomość
Guzik 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 01-06-2010, 17:57   Piasta tył ABS jaka? Szybkie pytanie i kosz. Allegro

http://www.allegro.pl/ite..._tempra_90.html

Pany, czy to pasuje? :)
W sklepie za skf chcą 550zł, a za jakiegoś chinola 260zł :O
Co to za firma i czy spasuje do mojego 2.0? Czy lewa i prawa strona to to samo, czy trzeba napisać, że chcę do prawej strony?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Auto na podnośniku(trzeci raz w ciągu dwóch tygodni, ale wybaczam jej to ;D

ciechu 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 02-06-2010, 12:34   

Guzik, jeśli masz ABS to pasuje ;) I jeden pierun czy na lewą czy prawą stronę. To tak jak z felgami :D
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM
     assistance   Moneta

Guzik 

Wysłany: 02-06-2010, 13:17   

Dzięki Ciechu :)
To teraz kolejne pytanie super zagadka, ale to w temacie z hamulcami tylnymi. Zapraszam do działu "układ hamulcowy" ... :sciana:

TiTo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 02-06-2010, 20:56   

Wiesz... ja dziś taką piastę wymieniłem w swoim Tipeo ;) dosłownie przed kilkoma godzinami... bez dobrego klucza będzie Ci ciężko, jak będziesz chciał rady co do wymiany do napisz, opisze jak to zrobiłem ;P ;) a za nową piastę jakąś tam, nie pamiętam firmy, musiałbym pójść do garażu zapłaciłem 180 zł u takiego mechanika/sklepikarza ;)

A co do części... nie koniecznie z tyłu musisz mieć ABS, gdy kupowałem kazał mi sprawdzić czy z tyłu jest czujnik, bo powiedział że zdarzało się że montowali ABS tylko na przód, to nie maja opinia! a strony są obojętne, piasta jest symetryczna ;)

Miłej zabawy z wymianą ;) ja podbiłem sobie podczas niej oko kluczem xD

Guzik 

Wysłany: 03-06-2010, 10:12   

TiTo napisał/a:
bez dobrego klucza będzie Ci ciężko, jak będziesz chciał rady co do wymiany do napisz, opisze jak to zrobiłem ;P

to już żauważyłem ;P
19 imbus.
Chętnie poczytam jak się do tego zabrałeś kolego, chociaż myślę, że dam radę, nie takie rzeczy się robiło. Tam jest normalny gwint, czy jakiś lewy?
TiTo napisał/a:
A co do części... nie koniecznie z tyłu musisz mieć ABS, gdy kupowałem kazał mi sprawdzić czy z tyłu jest czujnik, bo powiedział że zdarzało się że montowali ABS tylko na przód, to nie maja opinia! a strony są obojętne, piasta jest symetryczna

Racja, ale u mnie jest full ABS :)

TiTo napisał/a:
Miłej zabawy z wymianą ja podbiłem sobie podczas niej oko kluczem xD

Dziękuję :D

Plusy rozdane :)

kubek 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 07-06-2010, 19:43   

Guzik, kupiles piaste?? bo jak nie to mam taka ;D
     Moneta

TiTo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-06-2010, 12:11   

Ok ;) mogę coś na ten temat napisać ;) choć nie wiem czy to nie jest za późno <jestem strażakiem i ze względu na powódź ujrzałem dopiero dziś komputer od pięciu dni... >

Więc, ciężko było dostać taki wielki imbus więc samemu go sobie zrobiłem ;) z odpowiednio pospawanej śruby i nakrętek, zdało swoją role ;) . Bez młotka sobie nie poradzisz, nie oglądaj się, wal w tą śrubę <nie zepsuj gwintu> jak w ruski czołg aż puści. Potem dobry klucz 32, silne pokrętło i kawał rury <z poematem nie ma jak tam dojść;/ >. Akt odkręcania koła najlepiej jest zrobić na kanale z zakręconym kołem opuszczonym na ziemie, robiąc to na podnośniku tym małym, tak jak ja to z początku próbowałem... możesz sobie podbić oko jak ja ]:-> xD. Jak Ci puści to wygrałeś ;) bez problemu wyciągniesz sobie ją na wierzch i wymienisz na nową ;)

Aha. P.S
Bez młota to h^%@ nie robota ;) nie żałuj go zwłaszcza na te dwie zapieczone śrubki trzymające tarcze;) jak pierwszy raz to robiłem obawiając się zniszczenia gwintu uważałem, nie dałem rady, mechanik podszedł, wziął młota i jebudu ;) śrubki w palcach szły ;)

Miłej zabawy ;D

Mam nadzieje że pomogłem ;)

Odpowiedz do tematu