|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
koło zamachowe |
Autor |
Wiadomość |
lukaswisniewski
Wiek: 41 Dołączył: 22 Sie 2006 Posty: 24 Skąd: Stargard Szczeciński
|
Wysłany: 22-09-2006, 10:39 koło zamachowe
|
|
|
witam
mieliście juz Panowie jakiś problem z kołem zamachowym?
kupiłem Tipo 2 lata temu i juz wtedy nie zawsze odpalał za 1 raem z czasem sie pogorszyło i wymieniłem (oczywiście kupiłem uzywke)bo jak pytalem o cene nowego to powiedzieli ze jest takie drogie ze nie warto mowić
wie ktoś ile to kosztuje?
wybuliłem sie 300 zł na wymiane + nowy bendix i znowu to samo na początku bylo tylko troszke lepiej(niby to kupione koło nie miało w porownaniu z moim wybranych zębow)
wymieniał ktoś z was czy tylko ja mam takiego niefarta
a może ktos ma jakies dobre koło do tipka 1.4 |
|
|
|
|
Broadway
Pomógł: 1 raz Wiek: 43 Dołączył: 15 Cze 2005 Posty: 199 Skąd: Wrocław
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 22-09-2006, 23:18 Re: koło zamachowe
|
|
|
Hmm nie mam problemow z czytaniem ze zrozumieniem, ale czy ty chcesz wymienic juz kolejne kolo zamachowe ??? W sumie kolo powinno przelatac caly żywot auta. |
|
|
|
|
aristo
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 23-09-2006, 06:18 Re: koło zamachowe
|
|
|
lukaswisniewski napisał/a: | witam
mieliście juz Panowie jakiś problem z kołem zamachowym?
kupiłem Tipo 2 lata temu i juz wtedy nie zawsze odpalał za 1 raem z czasem sie pogorszyło i wymieniłem (oczywiście kupiłem uzywke)bo jak pytalem o cene nowego to powiedzieli ze jest takie drogie ze nie warto mowić
wie ktoś ile to kosztuje?
wybuliłem sie 300 zł na wymiane + nowy bendix i znowu to samo na początku bylo tylko troszke lepiej(niby to kupione koło nie miało w porownaniu z moim wybranych zębow)
wymieniał ktoś z was czy tylko ja mam takiego niefarta
a może ktos ma jakies dobre koło do tipka 1.4 |
U mnie mam podobny problem z odpaleniem, w jednym miejscu mam wyrobiony wieniec i jak akurat tam mi sie silnik zatrzyma to musze wrzucic piatke, otworzyć drzwi i pchnąć jedną noga auto (przynajmniej o 1cm) po tym skomplikowanym zabiegu odpala
A sprawdzałeś jak wygląda zebątka rozrusznika - czy ona czasem nie jest problemem i np. nie powoduje szybszego zużycia wieńca na kole ??
U mnie przedwczesne zużycie spowodowane z pewnością jest instalacją gazową - wiadomo większe kłopoty z odpaleniem , dodatkowo mechaniczna pompa paliwa i żeby zassała to trzeba dobrze pokręcić.
Zastanawiam sie nad wymianą samego wieńca (wkładane na gorąco). Nie wiem ile to kosztuje. Najgorszy ten demontaż tej skrzyni żeby to zrobić - poczekam aż coś mi sie zepsuje i wówczas spróbuje ten wieniec przy okazji zrobić. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|