|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Podszybie |
Autor |
Wiadomość |
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-03-2006, 20:37 Podszybie
|
|
|
Podczas wymiany zaróweczek na diody w tablicy rozdzielczej, wpadł mi jeden z wkrętów do kanału wentylacyjnego nawiewu szyby. Czy może mi ktoś doradzić jak można go z tamtąd wyciagnąć ?? |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 07-03-2006, 22:04
|
|
|
hmmm.... to jest chyba ten z gatunków upierdliwych problemów, co to złośliwe śrubki lubią uciekać nie tam gdzie trzeba... mi gdy amorek z tyłu zmieniałem uciekła jedna do grodzi tam i już tam została, choć obecnie chyba wyskoczyła kiedyś...
a próbowałeś jakoś 'łowić' niedużym magnesem na np jakimś drutku (albo inny magiczny pomysł)? wiem, że to (...) zajęcie, nieciekawe itp ale bez większego rozbierania może jedyne wyjście...
niby powinien być jakiś kanalik na dole , jakichś 'kolankach' nawiewów by syfy schodziły, ale chyba nie słyszałem by było takie magiczne miejsce...
chyba Cię czeka rozbieranie wtedy życzę powodzenia, wytrwałości i cierpliwości...
albo jak koniecznie chciał wpaść o niech tam siedzi (nie, wiem że to by drażniło jak tylko się wspomni) |
|
|
antos21
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 07-03-2006, 22:20
|
|
|
Ja przy wymianie tylnich amorków miałem to samo - terz mi śruba spitoliła. Moze magnesik da radę, możesz też rozebrać całą deskę rozdzielczą i pokombinować |
_________________ Móc czegoś nie chcieć to już jest szczęście. |
|
|
|
|
TiP016V;)
Pomógł: 4 razy Wiek: 42 Dołączył: 28 Lis 2005 Posty: 178 Skąd: WRC
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-03-2006, 23:42
|
|
|
antos21 napisał/a: | Ja przy wymianie tylnich amorków miałem to samo - terz mi śruba spitoliła. |
no to teraz podnies kanape z tylu, zdejmij zaslepke i wyciagnij ta srube |
|
|
|
|
antos21
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 08-03-2006, 18:31
|
|
|
Próbowałem. Zapierwszym razem ją wyjąłem i zaraz wpadła mi drugi raz i to głębiej i teraz nie mogę jej dosięgnąć i co z tym fantem zrobić? Może przeciąć na pół cały tył |
_________________ Móc czegoś nie chcieć to już jest szczęście. |
|
|
|
|
bob96
Pomógł: 7 razy Wiek: 63 Dołączył: 23 Lis 2004 Posty: 519 Skąd: Jastrzębie Zdrój
|
Wysłany: 08-03-2006, 19:52
|
|
|
Dzieki za dobre rady, wyglada na to że wkręt chyba tam zostanie bo skoro trzeba rozebrać nawiew to się poddaje |
_________________ Cromka 1.9 automat
Marea Weekend 1,8 +BRC sekwencja
Przez 7 latek Tempra 1,6 gażnik + gaz BRC
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|