|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
chcieli mi wlepić 200zl + 2 pkt |
Autor |
Wiadomość |
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 19-05-2007, 16:54 chcieli mi wlepić 200zl + 2 pkt
|
|
|
heh ale miałem akcje dzisiaj ... wsiadłem w auto dojechałem do pierwszego lepszego zakrętu ( na mieście ) po kolejnych 50 metrach pałkarz macha mi lizakiem zjechałem na bok ... myślę sobie co oni chcą ode mnie ? patrze a tu światła mam nie zapalone ( najśmieszniejsze jest to że ja ZAWSZE zapalam światła ) to był pierwszy raz kiedy nie zapaliłem świateł i akurat musieli stać mi na drodze ..... no więc pałkarz podchodzi mi do auta otworzyłem szybę i mówię "dzień dobry nie zapaliłem świateł" on na to "tak to też proszę dokumenty i zapraszam do radiowozu" gadam z gościem a on próbuje mi jeszcze wmówić że jak wyjeżdżałem z zakrętu to tam był znak stop a ja sie nie zatrzymałem i mówi "nie widziałem tego ale auto które jechało przed panem się nie zatrzymało tam a pan jechał zaraz zanim i też pan się chyba nie zatrzymał" ja na to że się zatrzymałem przed linią stopu i dopiero ruszyłem ... za takie manewry to pan dostanie 200zl + 2pkt ....gość mi wypisuję mandat a ja pytam czy te 2 pkt to konieczne on mówi ze nie ... i nagle sie pyta to ile panu wpisać na tym mandacie ? mówię że możliwie najmniej koleś mówi ze wypisze mi 100 zl .... gadam sobie z nim dalej ... pochwaliłem się że pracuje w sklepie gdzie mamy np automatyczne włączniki świateł a osobiście tego nie używam bo zawsze zapalam,itd a to był pierwszy raz
on się popatrzył na mnie i mówi to ja panu tego mandatu nie będę wypisywał ale przyjdę tam do was do sklepu i oczekuje miłej obsługi i dużych rabatów ... i z wielkim uśmiechem na twarzy podziękowałem i odjechałem )))) |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-05-2007, 17:20
|
|
|
Zaoczna łapówka A tak serio, to miałeś po prostu pecha. Ja światła włączam bezwiednie, czasem nie pamiętam nawet kiedy je włączyłem i boję się o podobną przygodą jak Ty miałeś To jest najgorsze - płacić za jedyny błąd |
|
|
|
|
ZielonyTBG
Pomógł: 94 razy Wiek: 46 Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 2212 Skąd: Tarnobrzeg
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-05-2007, 19:02
|
|
|
No to ładnie.A mówili że teraz nici z łapówki
Ja robię taki myk że NIGDY nie wyłączam świateł.Dobrze że gasną po zgaszeniu silnika. |
_________________ Była:Tempra SW 1,6 SXie
Jest:Fiat Croma 1.9 i Lancia Prisma 1.5
SW is COOL!!
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 19-05-2007, 19:07
|
|
|
ja tak samo mam w subaru. wlaczam stacyjke to wlaczaja sie swiatla. wogole zapomnialem ze mam jakikolwiek wlacznik do swiatel. |
|
|
Adonay
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 20-05-2007, 09:51
|
|
|
A to ponoć zużywa bardziej akumulator, jak przy zapłonie od razu światła się zapalają ? |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 20-05-2007, 09:59
|
|
|
No ponoć, ale teraz, jest ciepło i samochód pali na dotyk, to jakie tam zużywanie akumulatora...
Jakbyś zimą piłował na światłach to raz, że rozrusznik ma mniejszy moment, no i dłużej będziesz z tymi światłami piłował to aku dostanie wtedy w dupę. |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 20-05-2007, 13:07
|
|
|
można też zastosować automatyczny włącznik ...zapala światła nie po przekręceniu stacyjki ale dopiero po odpaleniu silnika( w momencie kiedy alternator zaczyna ładować) więc nie ma problemu z katowaniem aku |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|