|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
filtr powietrza i LPG |
Autor |
Wiadomość |
ADI
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-07-2006, 08:23 filtr powietrza i LPG
|
|
|
tipolka mam od 2 miesiecy wlasnie zauwazylem ze brakuje mi filtru powierza ) i moje pytanie czy brak filtru powietrza ma duze znaczenie na spalene, jezdze bardzo spokojnie i oszczednie staram sie nie kacic mojej bryczki a spala mi 13 litrow LPG - tipo 1,4 ie '95rok |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 19-07-2006, 08:28
|
|
|
To co masz zamiast filtru ? Silnik nie powienien być zasilany powietrzem "surowym" tj. nie przefiltrowanym. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
ADI
|
Wysłany: 19-07-2006, 08:35
|
|
|
mam sama obudowe, w srodku brak filtru ))) Tomilee napisał/a: | To co masz zamiast filtru ? |
|
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-07-2006, 08:52 Re: filtr powietrza i LPG
|
|
|
ADI napisał/a: | tipolka mam od 2 miesiecy wlasnie zauwazylem ze brakuje mi filtru powierza ) i moje pytanie czy brak filtru powietrza ma duze znaczenie na spalene, jezdze bardzo spokojnie i oszczednie staram sie nie kacic mojej bryczki a spala mi 13 litrow LPG - tipo 1,4 ie '95rok |
ma,
jeżeli masz instalację podciśnieniową
to bez filtra będzie więcej palił
ale to też zależy od regulacji
natomiast o wiele większe znaczenie brak filtra ma dla żywotności silnika
bez filtra zasysa cały syf jaki znajdzie się w zasięgu |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
valdmidi
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 01 Gru 2005 Posty: 64 Skąd: tarnów
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-07-2006, 22:11
|
|
|
Kup wkład filtra, bo zatrzesz silnik! |
|
|
|
|
ADI
|
Wysłany: 20-07-2006, 22:41
|
|
|
juz kupilem wiem ze nie powinno sie jezdzic bez, to bylo niedopatrzenie z mojej strony. samochod "kupilem" od ojca wczesniej cos grzebal i zapomnial zalozyc nowy wrrrr . gdyby nie to ze srobka sie poluzowala przy obudowie i zauwazylem szpare to pewnie dalej bym jezdzil bez |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|