|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Maglownica, jakiej szukać? |
Autor |
Wiadomość |
nessuno
Pomógł: 1 raz Wiek: 63 Dołączył: 20 Gru 2005 Posty: 170 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 14-02-2007, 17:29 Maglownica, jakiej szukać?
|
|
|
Jak w temacie. Moja zaczęła się sypać i mam do wyboru albo regenerację, lub też szukać używanej. Co Waszym zdaniem, poza ceną oczywiście, warto rozważyć? Regenerację proponują mi w warsztacie za ok. 1000 PLN. Czy taka regeneracja się opłaca, czy lepiej szukać (raczej w ciemno) używanej? Ile może kosztować używana, w stanie w miarę przyzwoitym? |
_________________ Tempra 1.6 SXie kat.SW 159A3.046 |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-02-2007, 17:34
|
|
|
nessuno napisał/a: | Regenerację proponują mi w warsztacie za ok. 1000 PLN. |
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Chyba ich pogrzało.
Używkę kupisz do 300zł
Tu masz przykładową:
http://www.allegro.pl/ite...rzekladnia.html
Zrobisz maglownicę później jeszcze kilka innych rzeczy i się okaże, że wydałeś dwukrotną wartość auta |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 14-02-2007, 17:43
|
|
|
Emf, dzięki wielkie. Też tak sobie pomyślałem, że chcą mnie orżnąć, bo wspomniany 1000 to za samą regenerację, a przecież demontaż i montaż też ileś kosztuje. Ale to właśnie jest Warszawka, w której znaleźć uczciwego i solidnego mechanika nie jest łatwo. Większość to zwykłe cwaniaczki, liczące na łatwy zysk, za to o raczej marnych umiejętnościach. Przerabiałem to na własnej skórze kilkakrotnie, wspominałem też o tych" fuchowcach" na forum.
Tym serdeczniej Ci więc dziękuję za tą odrobinę optymizmu.
A ile może kosztować taka wymiana, czyli demontaż starej i montaż nowszej maglownicy? |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 14-02-2007, 18:55
|
|
|
Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest kupno nowej za 150 zł
http://moto.allegro.pl/it...nicza_nowa.html
Tylko trzeba by się rozeznać czy jest to do wersji ze wspomaganiem czy bez. |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 14-02-2007, 19:13
|
|
|
Romano, Tobie również serdecznie dziękuję za dobry link.
Co tu dużo mówić, Panowie, jesteście poprostu wielcy i niezawodni. Narazie dla Was wirtualny , z nadzieją spożycia w realu jak najbardziej prawdziwego |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 14-02-2007, 21:08
|
|
|
nessuno, co do wymiany maglownicy to u nas od 80 do 150zł by to kosztowało.
U Ciebie w Wa-wce zapewne "trochę" więcej
Wiem, bo pytał szwagier ponieważ myślał, że mu maglownica strzeliła w escorcie ale na szczęście okazało się, że to nie ona.
Najlepsze jest to, że kumpel naprawiał maglownicę w escorcie u jednego z mechaników i zapłacił --> uwaga 100zł!!!!
Fakt, że nie każdy mechanik to robi bo większość oczywiście "kazała" kupić nową. |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
nessuno
|
Wysłany: 14-02-2007, 22:34
|
|
|
Emf, właśnie o to mi chodziło. Znając orientacyjną cenę, można sie przynajmniej targować. Niestety, wysokie koszty życia w moim mieście, nie mają jakoś przełożenia na wysoką jakość usług (nie tylko w tej branży). |
|
|
|
|
Tommek
witamy nowego
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 14-02-2007, 22:42
|
|
|
Mi dzisiaj sie posypała maglownica Poprostu na zębach pekło w połowie!!
Koła sie rozeszły każde w inną stronę i co?/ I tipo wróciło lawetą do domu.
Dobrze że sie to stało jak już wjeżdżałem w swoje miejsce na parkingu, a nie na zakręcie:O
I mam pytanko, wie ktos może czy podejdze maglownica od Tipo 1.4(też ze wspomaganiem jak moje), przypomne że moje to 1.8
Wydaje mi się że tak. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|