|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Niedziałający kierunkowskaz w lewo podczas hamowania |
Autor |
Wiadomość |
piotras
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 260 Skąd: Trzebnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 07-04-2007, 12:41 Niedziałający kierunkowskaz w lewo podczas hamowania
|
|
|
Witam,
Opis problemu:
Zanik kierunku podczas naciśnięcia pedału hamulca.
Rozwiązanie:
U mnie było to spowodowane zardzewiałymi stykami od masy w tylnej lampie.
Wystarczyło przeczyścić wtyczkę i gniazdko pilnikiem i wszystko wróciło do normy
Pozdrawiam |
|
|
|
|
Gibson
Pomógł: 1 raz Wiek: 47 Dołączył: 09 Lip 2005 Posty: 276 Skąd: Częstochowa
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-05-2007, 22:44
|
|
|
piotras napisał/a: | stykami od masy w tylnej lampie |
Miałem podobnie
Właśnie usunąłem zwarcie w tylnej lewej lampie, przerwany był jeden czarny kabelek i poluzowana masa. Efektem było:
- wolniejsze "cykanie" (zanik) lewego kierunku po naciśnięciu pedału stop,
- przy włączeniu wstecznego zapalało sie prawie wszystko z tyłu włącznie z przeciwmgielnymi (ładnie wyglądało wieczorem) albo zapalało się jak chciało np bez wstecznego ale z przeciwmgielnymi a na panelu elektronic check zapalały mi sie kontrolki że a to przepalona żarówka przeciwmgielna albo stopu albo pozycyjna. |
_________________ Był Tipek 1.6 OHC '92 rok, gaźnik, LPG - Lovato
Jest Astra 1.6, 16V, X16XEL '98 rok, kombi, benzyna |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 04-05-2007, 22:31
|
|
|
Mechanicy czy też elektromechanicy nazywają to zjawisko "Choinka", czyli zapalanie się wszystkich lampek z braku masy na reflektorku. Dość łatwe do zdiagnozowania (właśnie po takim zjawisku), czasami warto podprowadzić masę z najbliższego miejsca i po kłopocie. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
mattipo
Pomógł: 1 raz Wiek: 34 Dołączył: 14 Sty 2009 Posty: 237 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-03-2009, 13:40
|
|
|
temat stary lecz napisze co mi pomogło
tez miałem problem lecz akurat gdy dawałem prawy kierunek i naciskałem stop. przestawał migac. wyjałem kabele z lampy przeczysciłem wcisnołem mocniej bo na początki były troche luzne i wszytsko smiga do tej pory jak nowe |
_________________ było : tipo 1.4 AGT srebrna strzała
Jest: Marea 1.9 TD 100km krwawa Mery
|
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-03-2009, 11:59
|
|
|
miałem to samo i już był taki temat. przeczyść styki przy tylnej lewej lampie, styki przy żarówkach i na samych żarówkach. elektryk, do którego pojechałem z tym problemem uczynił to za pomocą rękawa kombinezonu, z czego śmieje się do tej pory. szczegół, ale najważniejsze, że działa |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|