Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Miska olejowa
Autor Wiadomość
pedro 

Wysłany: 25-11-2005, 08:24   Miska olejowa

Dzisaiaj rano rowaliłem miske olejową niestety nie miałem czasu sie nawet przyjrzeć bo musiałem leciec do pracy ,mam 2 pytania czy ktos wie ile kosztuje nowa i czy pasuje z tipka do tempry oraz czy jest stalowa (chodzi mi o naprawe przez spawanie) pozdrawiam wszystkich pedro temra 1,9 SWTD

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 25-11-2005, 09:04   

ja mam stalową,ale nie wiem czy wszedzie tak jest
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 25-11-2005, 09:07   

Jesli masz 1.9TD to czy on lezy w Tipo czy Temprze to i tak te same silniki sa.
Miska powinna byc stalowa - ja przy 1.6 tak mam. Wiec w dieslu chyba by nie robili jakis udziwnien i tez pewbie bedzie stalowa. Zdejmuj wyklep i mozesz zaspawac.

pedro 

Wysłany: 25-11-2005, 09:33   

dzieki chłopaki bo mnie juz skreca dzwoniłem do fiata nowa kosztuje 590 zł , mam nadzieje ze to tylko miska przywaliłem centralnie w kanał pozdrawiam pedro tempra 1,9sw td

Tomilee 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 25-11-2005, 11:16   

Miska olejowa zawsze jest stalowa - związane jest to ze zmniejszeniem masy silnika ( gdyby była żeliwna ) oraz z wytrzymałością ( jak by miała być aluminiowa ). Miske możena bez problemu pospawać w samochodach z chłodzeniem cieczowym - w chłodzonych powietrzem miska ma dodatkowe kanały do chłodzenia w dolnej części. Istotne jest żeby po naprawie miała ona podobny kształt gdyż miarka wskazania oleju może inaczej pokazywać jak np. zmniejszymy pojemność miski.

pedro 

Wysłany: 25-11-2005, 11:28   

jeszcze raz serdeczne dzieki za posty jutro ide bawic sie w spawacza :) aż mnie skręca ze złości przywaliłem zrodo az rejstracja wyleciała z ramki najsmieszniejsze ze ta droga jezdze 2 razy dziennie i wiedziałałem ze ta cholerna studzienka tam wystaje ale coż trzeba zacisnąc zeby i naprawić pozdrawiam wszystkich pedro tempra 1,9 SWTD

netsat 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 25-11-2005, 22:33   

pedro napisał/a:
jeszcze raz serdeczne dzieki za posty jutro ide bawic sie w spawacza :) aż mnie skręca ze złości przywaliłem zrodo az rejstracja wyleciała z ramki najsmieszniejsze ze ta droga jezdze 2 razy dziennie i wiedziałałem ze ta cholerna studzienka tam wystaje ale coż trzeba zacisnąc zeby i naprawić pozdrawiam wszystkich pedro tempra 1,9 SWTD

W takim przypadku mozesz wyegzekwowac odszkodowanie od ubezpieczyciela za wynikla szkode a on sciagnie ta kwote od wlasciciela drogi ktory odpowiedzialny jest za jej utrzymanie
Znam takie przypadki Mozna wiec sprobowac wydrzec kase na wymiane nowej miski olejowej
Pozdrawiam
Marek

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 25-11-2005, 23:29   

popieram netstat moze warto by sie bylo tym zainteresowac!
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

netsat 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 26-11-2005, 08:19   

MupiK napisał/a:
popieram netstat moze warto by sie bylo tym zainteresowac!

Latem tego roku sasiadka z osiedla na ktorym mieszkamy wjechala niepatrznie w dziore ktora byla przy studzience na ulicy
Byl to samochod CC Urwala spoiler z przodu i zkrzywila polos
Zadzwonila zaraz po zdarzeniu na policje Sporzadzono notatke i wyegzekfowala 1200 zl za wynikla szkode Naprawde warto sie w takich przypadkach zastanowic na goraco co zrobic by za szkode ktos zaplacil Wazne jest aby byla sporzadzona wlasnie notatka przez policjje tuz po kolizjii (zdarzeniu) i dobrze jest tez zrobic fotki nawet wlasnym aparatem jak wyglada jezdnia w tym miejscu
Pozdrawiam
Marek

pedro 

Wysłany: 29-11-2005, 11:29   

troche przespałem temat bo miche rozwaliłem rano jak jechałem do pracy ,jedyne o czym myslałem to zeby jeszcze dojechac pod dom bo nie chciałem zostawiac auta teraz to chyba juz frytki po obiedzie:( miska jest strasznie zmasakrowana nie ma ktoś do sprzedania uzywki tempra 92 1,9 TD
pozdrawiam pedro tempra 1,9 TD SW

Odpowiedz do tematu