|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Miska olejowa |
Autor |
Wiadomość |
pedro
|
Wysłany: 25-11-2005, 08:24 Miska olejowa
|
|
|
Dzisaiaj rano rowaliłem miske olejową niestety nie miałem czasu sie nawet przyjrzeć bo musiałem leciec do pracy ,mam 2 pytania czy ktos wie ile kosztuje nowa i czy pasuje z tipka do tempry oraz czy jest stalowa (chodzi mi o naprawe przez spawanie) pozdrawiam wszystkich pedro temra 1,9 SWTD |
_________________ Pedro |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 09:04
|
|
|
ja mam stalową,ale nie wiem czy wszedzie tak jest |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 09:07
|
|
|
Jesli masz 1.9TD to czy on lezy w Tipo czy Temprze to i tak te same silniki sa.
Miska powinna byc stalowa - ja przy 1.6 tak mam. Wiec w dieslu chyba by nie robili jakis udziwnien i tez pewbie bedzie stalowa. Zdejmuj wyklep i mozesz zaspawac. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
pedro
|
Wysłany: 25-11-2005, 09:33
|
|
|
dzieki chłopaki bo mnie juz skreca dzwoniłem do fiata nowa kosztuje 590 zł , mam nadzieje ze to tylko miska przywaliłem centralnie w kanał pozdrawiam pedro tempra 1,9sw td |
|
|
|
|
Tomilee
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 14 Sty 2005 Posty: 598 Skąd: Opole
Województwo: Opolskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 11:16
|
|
|
Miska olejowa zawsze jest stalowa - związane jest to ze zmniejszeniem masy silnika ( gdyby była żeliwna ) oraz z wytrzymałością ( jak by miała być aluminiowa ). Miske możena bez problemu pospawać w samochodach z chłodzeniem cieczowym - w chłodzonych powietrzem miska ma dodatkowe kanały do chłodzenia w dolnej części. Istotne jest żeby po naprawie miała ona podobny kształt gdyż miarka wskazania oleju może inaczej pokazywać jak np. zmniejszymy pojemność miski. |
_________________ Tipo 1.8 GT
Fiat Ducato 2,5 D - fura z sianem |
|
|
|
|
pedro
|
Wysłany: 25-11-2005, 11:28
|
|
|
jeszcze raz serdeczne dzieki za posty jutro ide bawic sie w spawacza aż mnie skręca ze złości przywaliłem zrodo az rejstracja wyleciała z ramki najsmieszniejsze ze ta droga jezdze 2 razy dziennie i wiedziałałem ze ta cholerna studzienka tam wystaje ale coż trzeba zacisnąc zeby i naprawić pozdrawiam wszystkich pedro tempra 1,9 SWTD |
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 25-11-2005, 22:33
|
|
|
pedro napisał/a: | jeszcze raz serdeczne dzieki za posty jutro ide bawic sie w spawacza aż mnie skręca ze złości przywaliłem zrodo az rejstracja wyleciała z ramki najsmieszniejsze ze ta droga jezdze 2 razy dziennie i wiedziałałem ze ta cholerna studzienka tam wystaje ale coż trzeba zacisnąc zeby i naprawić pozdrawiam wszystkich pedro tempra 1,9 SWTD |
W takim przypadku mozesz wyegzekwowac odszkodowanie od ubezpieczyciela za wynikla szkode a on sciagnie ta kwote od wlasciciela drogi ktory odpowiedzialny jest za jej utrzymanie
Znam takie przypadki Mozna wiec sprobowac wydrzec kase na wymiane nowej miski olejowej
Pozdrawiam
Marek |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 25-11-2005, 23:29
|
|
|
popieram netstat moze warto by sie bylo tym zainteresowac! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 26-11-2005, 08:19
|
|
|
MupiK napisał/a: | popieram netstat moze warto by sie bylo tym zainteresowac! |
Latem tego roku sasiadka z osiedla na ktorym mieszkamy wjechala niepatrznie w dziore ktora byla przy studzience na ulicy
Byl to samochod CC Urwala spoiler z przodu i zkrzywila polos
Zadzwonila zaraz po zdarzeniu na policje Sporzadzono notatke i wyegzekfowala 1200 zl za wynikla szkode Naprawde warto sie w takich przypadkach zastanowic na goraco co zrobic by za szkode ktos zaplacil Wazne jest aby byla sporzadzona wlasnie notatka przez policjje tuz po kolizjii (zdarzeniu) i dobrze jest tez zrobic fotki nawet wlasnym aparatem jak wyglada jezdnia w tym miejscu
Pozdrawiam
Marek |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
pedro
|
Wysłany: 29-11-2005, 11:29
|
|
|
troche przespałem temat bo miche rozwaliłem rano jak jechałem do pracy ,jedyne o czym myslałem to zeby jeszcze dojechac pod dom bo nie chciałem zostawiac auta teraz to chyba juz frytki po obiedzie:( miska jest strasznie zmasakrowana nie ma ktoś do sprzedania uzywki tempra 92 1,9 TD
pozdrawiam pedro tempra 1,9 TD SW |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|