|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak odłaczyc wskaznik turbiny w digitalu ?? |
Autor |
Wiadomość |
Yaroslav
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 21:08 Jak odłaczyc wskaznik turbiny w digitalu ??
|
|
|
Witam Szanownych kolegow !!
Mianowicie mam taki problem :
Od niedawna zaczal mi dzialac wskaznik turbiny w digitalu ( dawniej nie dzialal i bylo mi z tym dobrze ),i od tego czasu robi mi jakies zwarcie ze wskaznikiem od temperatury i wraz ze wzrostem slupka turbiny skacze skala temperatury. Nie chce sie bawic w zadne szukanie zwarcia , poprostu chce odlaczyc wskaznik turbiny i powinno byc dobrze , tak jak dawniej . I teraz nasowa sie pytanie ..., w jaki sposob to zrobic ?? Wiadomo, z tylu deski dochodzi wtyczka z kablami , moze wystarczy odciac ten ktory jest odpowiedzialny za wskaznik turbiny.... tylko jak znalezc ktory to ? Czy moze jest jakis przewod do odłaczenia przy samej turbinie ??
Czekam na kazdy pomysl z Waszej strony . |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 21:11
|
|
|
Yaroslav, a może licznik robi ci zwarcie a nie kable i odłączenie nic nie da? mój digital też wariował ale kupiłem na szrocie za 100 inny i jest ok. odłączanie kabli nic nie dawało. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
Yaroslav
witamy nowego
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-07-2008, 21:19
|
|
|
Jest tez taka mozliwosc, chociaz z drugiej strony dziwne ze tylko temperaturka wariuje, gdy slupek od turbiny spadnie na 0 to wskaznik temp. tez pokazuje wlasciwa wartosc . Chcialbym to wlasnie sprawdzic w inny sposob,tylko nie wiem za bardzo jak, innego digitala pod reka nie mam .Wymiana dechy to ostatecznosc . |
|
|
|
|
Sucre79
Pomógł: 30 razy Wiek: 45 Dołączył: 20 Kwi 2008 Posty: 1051 Skąd: Gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 29-07-2008, 05:07
|
|
|
Yaroslav, może ostateczność ale to najprostsze-przełożyć i sprawdzić czy to wina dechy. wyjąć deskę to szybka i banalnie prosta sprawa więc uważam że zanim cos więcej będziesz kombinował wymień deskę chociaż na chwilkę. Może ktoś z klubowiczów ma pożyczyć z twoich okolic. Zapytaj na forum lub wyślij PW do odpowiedniego klubowicza z twoich okolic. |
_________________ Mój Chomik GSM
|
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 29-07-2008, 17:57
|
|
|
Wygląda na to ze masz deche uszkodzoną. Ale jakbyś chciał uparce odłączyć czujnik to musisz poszukac pod maską, od pompy wtryskowej idzie taki cieńki wezyk na samej górze, podążasz za nim aż trafisz na czujnik. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|