|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z wentylatorem chłodnicy i temperaturą |
Autor |
Wiadomość |
Mlody19
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 18 Skąd: Giżycko
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 01-02-2011, 14:10 Problem z wentylatorem chłodnicy i temperaturą
|
|
|
Witam wszystkich!!! Mam na stepujący problem, wentylator od chłodnicy działa mi cały czas i nie chce cię wyłączyć, a co za tym idzie zjada mi całą bateryjkę i muszę ją co chwile odłączać żeby się nie rozładowywała. Temperatura natomiast rośnie do 100-110, a wentylator cały czas działa. Proszę was o wszelaką pomoc bo jest mi mocno potrzebne autko, a nie mam pojęcia co się mogło sypnąć. Pozdrawiam wszystkich
P.S Autko to tipo 1.6 ie z LPG |
|
|
|
|
KrzychuB
Pomógł: 45 razy Wiek: 40 Dołączył: 11 Cze 2009 Posty: 3983 Skąd: Nowy Sącz
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 01-02-2011, 14:45
|
|
|
Po pierwsze jaki masz stan płynu chłodzącego Może jest go za mało
Po drugie na mój mały rozumek to czujnik od wentylatora by chyba pasowało wymienic |
_________________ Mój Scenic https://www.facebook.com/RenaultScenicKrzychuB/
|
|
|
|
|
wladeczek22
Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 02 Cze 2010 Posty: 135 Skąd: Mrozy
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-02-2011, 15:00
|
|
|
wymień czujnik temperatury te co jest wkręcony w chłodni , miałem to samo u siebie wymiana czujnika pomogła |
|
|
|
|
Mlody19
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2010 Posty: 18 Skąd: Giżycko
Województwo: Warmińsko-Mazurskie
|
Wysłany: 02-02-2011, 20:25
|
|
|
Dzięki wielki za pomoc, problem już rozwiązany okazało się, że to ten nieszczęsny czujnik, ale już po problemie więc temacik można zamknąć. Pozdrawiam wszystkich klubowiczów |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|