Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto prezydentem c.d.
Autor Wiadomość
Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 23-10-2005, 00:08   Kto prezydentem c.d.

Panowie czy ten z modow ktory zamknal temat ma pojecie co to jest CISZA WYBORCZA??????
Jesli nie pokrotce tylko napomkne:

"W czasie ciszy wyborczej zakazane jest podawanie do wiadomości publicznej wyników przedwyborczych sondaży dotyczących przewidywanych zachowań wyborczych i wyników wyborów.

Zabronione są wszelkie formy agitacji wyborczej. Nie można zwoływać zgromadzeń, organizować pochodów i manifestacji, wygłaszać przemówień, rozdawać ulotek. Zgodnie z ordynacją, kto w czasie ciszy wyborczej poda wyniki przedwyborczych sondaży, podlega karze grzywny od 500 tys. do 1 mln zł. Grzywna grozi także za prowadzenie agitacji w czasie ciszy wyborczej."

Czy ktos z nas agituje czy DYSKUTUJE????
Nie mylmy ciszy wyborczej ze stanem wojennym :evil:

assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 23-10-2005, 08:58   

Dyskutowac mozna.... :) Ktos z modow zamknale temacik :)

Ja i tak juz wypowiadac sie nie bede, wole poczekac do konca dnia i zobaczyc jakie beda wstepne wyniki.

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 23-10-2005, 19:17   

Temat powołałem do życia na jakiś czas. Miał być do poniedziałku ale najbliższa opcja wygaśniecia była 30tego.
A kto go zamknął to nie wiem. Jak dla mnie mógł jeszcze do jutra być...

za 10 minut wyniki heh e
Kaczor czy Donald ....
     Moneta

MupiK 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-10-2005, 20:19   

Wynki kurcze mozna sie przerwocic po tych wynikach...
Mam nadizeje ze to tylko jakis blad systemu :D
Kurcze mzoe sie jakis cud zdarzy i ktos kaczke ustrzeli :/
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

miszko 

Wysłany: 23-10-2005, 20:36   

O matko.......... niech to tylko bedzie zly sen!!!
Jutro wstaje i ma byc inaczej bo ... bo nie wiem co ....

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 23-10-2005, 20:52   

Oj już nie przesadzajcie.
Przecie tragedii nie ma. Kaczka to nie Lepper.....yyy terz już trzeba pisać Pan Kaczor.

Co nam tam 5 lat. Zamiast się "bogacić" będę sie solidaryzował z pijaczkami z podwórka.
Zsolidaryzuje sie z nimi zasiłkiem z mojego podatku

aha i jeszcze dam im jedno z tych 3mln mieszkań które prezydent duck wybuduje swymi ręcami. Niech sobie zdewastuja. A co mi tam. Budowlańcy będą mieli co remontować

hmmm. ale zacząłem od tego że nie będzie tak tragicznie...
........pamietajcie że było jeszcze z 10 gorszych kandydatów na początku.
     Moneta

Zuzanna82 

Województwo: Other
Wysłany: 23-10-2005, 21:00   

ja tam uwazam ze gora za dwa lata mamy nowe wybory :D

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 23-10-2005, 21:18   

Wygralismy
z tego miejsca dziekuje osobom ktore poszly zaglosowac na odpowiedniego kandydata

Szczerze mowiac bylem jedna z nielicznych osob chcacych glosowac na Kaczynskiego. Na jednym z for wsrod osob glownie w wieku ok. 20-25 lat wynik ankiety po I turze wskazywal na 85% poparcia Tuska. We wczorajszej ankiecie bylo to juz tylko 56%.

Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 23-10-2005, 21:31   

Wy wygraliście, a Polska przegrała.

romano 

Wysłany: 23-10-2005, 21:39   

No i stało się....przeszczęśliwy nie jestem, ale tragedii nie ma.
Na razie nie ma czym sie przejmowac, programy i obietnice wyborcze swoją drogą a ich realizacja w trakcie sprawowania władzy....wiemy jak wygląda, pożyjemy zobaczymy.

Moneta

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2005, 21:43   

przypuszczalnie gdyby do wyborow poszlo 100% Polakow, to przy wyniku na poziomie ok 55% dla Kaczynskiego, mialby on ponad 65%.
Chyba wieksza przegrana Polski byloby wieksze poparcie na Kaczynskiego przy wyniku z urn dla Tuska.

w miastach powyzej 200tys. frekwencja wyniosla ok 61%, a na samych wsiach ok 46%.
W zachodniej Polsce frekwencja byla wieksza niz we wschodniej.

Tam gdzie Kaczynski mial mniejsze poparcie frekwencja byla wieksza. Tusk wygral w wiekszosci wiekszych miast i na zachodniej Polsce, glownie wsrod osob bogatych. Dodatkowo zachodzi zjawisko mniejszego udzialu w sondazach przez osoby glosujace na Kaczynskiego.

W 95 roku, gdy Kwasniewski wygral o wlos, o bodajze okolice2%, frekwencja wyniosla ok 62%, czyli az 10% wiecej niz teraz.

miszko 

Wysłany: 23-10-2005, 21:46   

Zuzanna82 

Wysłany: 23-10-2005, 21:57   

miszko dobre :D

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2005, 21:57   

Tak wlasnie czesc moich znajomych widzi swa przyszlosc
mowia ze wypie***laja, to ja mowie krotko - niech sobie spie***laja skoro sa takimi "patriotami"

Bedzie mniej takich osob w Polsce, a i sa to osoby glownie bedace potomstwem dorobkiewiczow - gdy uciekna, bedzie mniej takich cwaniakow i kretaczy, moze zmniejszy sie korupcja - oczywiscie sie z tego smieje, ale ja osobiscie gdyby wygral np. pan Cimoszewicz zostalbym i robilbym wszystko aby w nastepnych wyborach sytuacja sie nie powtorzyla, aby ujawniac prawde a nie dzialac tak jak inteligencja podczas 123 lat zaboru Polski wg. wszelkich zrodel historycznych i literackich.

Przed chwila pojawily sie czastkowe wyniki z 10% oraz 30% okregow wyborczych.
z 10% - szpitali i wiezien: 50,5% na Kaczynskiego, 49,5% na Tuska.
z 30% - to co wyzej plus 20% okregow otwartych: Kaczynski 54,86%, Tusk niecale45,14%

Zuzanna82 

Wysłany: 23-10-2005, 22:00   

Ubolewam bardzo iz Cimoszewicz sie wycofal.
O patriotyzmie nieswiadczy miejsce pobytu badz chec zmiany miejsca pobytu liczy sie to co w sercu.

MupiK 

Wysłany: 23-10-2005, 22:12   

A mnie trche smieszy wyciagnaie slowa "patriotyzm" tak samo jak "polska solidarna" itp wiele padalo podobnych sloganow tylko co za nimi idzie... praktycnzie nic :/
Stalo sie jak sie stalo...zobaczymy co z tego bedzie:-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2005, 22:18   

to za tym idzie ze jak ktos chce z takiego powodu uciec z Polski nie ma prawa mowic czegokolwiek o Patriotyzmie, moze i wielkie slowo, ale i znaczace i nie da sie tego nijak zaprzeczyc...

...to tak jak z tymi co uciekli do Stanow dawno temu - jedni musieli bo ich scigano, inaczej by siedzieli w pace, a inni uciekli zeby nie musieli sie nawet ukrywac i zeby sie tam dorobic, bardzo zle mowiac o naszym kraju i narodzie.

Dzis pojawiaja sie tylko ci drudzy - brak szacunku dla tych osob

Cytat osoby "bogatej" podobno z ameryki na pewnym znanym forum :
"Widze, ze Polska mentalnosc nie zmienia sie. Naskoczyc na kogos, zmieszac z blotem. Siedzcie sobie dalej w swoim bagnie (nie mowie oczywiscie do wszystkich, a jedynie do tych przyjaznie nastawionych do nowych uzytkownikow), a ja sie stad wypisuje. Nie mam zamiaru odpowiadac na ta texty na tak niskim poziomie.
Pozdrawiam"

Mupik: Kogo w takim razie Twoim zdaniem okresla slowo "Patriota" ??

MupiK 

Wysłany: 23-10-2005, 22:26   

Hmm czy aj wiem...
Wkurza mnie ze w naszym kraju wszyscy strasnzie lubia rozpamietywac przeszlosc:/ kazdy patrzy w tyl, boi sie nowosci i woli mowic o tym co bylo a nie o tym co jest i tym co bedzize i jak byc powinno
Ja wsumie czekam tylko az skoncze studia i znikam stad niestety no chyba ze zrobi sie jakas rewolucja bo jak narazie wszystkie moje proby spelzaja na tym ze panstwo rzuca coraz wieksze klody pod nogi:/
Jesli mam pracowac to wole dostawac godziwe wynagrodzenie no ale znowu sie robi OT
Niewiem moze sie obracasz w zlym srodowisku ze mowisz ze sa tlyko ci drudzy wielu moich znajomych wyjechalo bo dostali lepsze warunki pracy, wpadaja tutaj od czasu do czasu, najczesciej w wakacje i gdyby tylko byly inne realia to wrocili by bo sami o tym mowia ze im smutno tam za grnaicami
     Moneta

Zuzanna82 

Wysłany: 23-10-2005, 22:33   

Chyba wszystki (badz wiekszosc) denerwuje fakt prostactwa jaki soba reprezentuja co po niektorzy "emigranci" ale coz w kraju tez chamstwa niebrakuje. Szkoda tylko ze taki prostak rozmawia z innymi ludzmi i po tem musisz takiemu tlumaczyc ze nie wcalenp. polki niejezdza do holandii tylko po to zeby bogatego starego meza zlapac; albo hiszpanowi ze sie znim nieprzespisz po mimo tego ze jestes Polka............

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2005, 22:41   

dokladnie o takich zjawiskach mowie

Jednak w moich kregach wsrod tych ludzi moze 10% teskni za ojczyzna, moze kolejne 40% teskni za rodzina, a reszta najchetniej zwerbowalaby za granice wszystkich dobrych znajomych i czuli by sie chociazby we szwabolandii jak u siebie w domu.

I tak jak wspomniala Zuza w moim przypadku powiedzmy ze conajmniej polowa to prostaki, hamy i najwieksze cwaniaki, robiace wszystko dla kasy i za nia goniacy. Malo tego niekiedy wstydza sie swojego pochodzenia, zeby tylko nikt nie pomyslal o nich jak o mitycznych zlodziejach itd, wola sie solidaryzowac z krajem do ktorego wybyli, co jest widoczne w cytacie ktory przytoczylem.
Dlatego szczerze IMO takich ludzi nie potrzebuje w mej ojczyznie.

Kolejne sondaze powyborcze:
Elektorat SLD: 75% na Tuska, 25% na Kaczynskiego.

60% wynikow z urn: Kaczynski 55,44%, Tusk 44,56% :D

Erewan 

Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 23-10-2005, 22:52   

BRAWO Pele_Tipo!! No chociaż jeden forumowicz nie boi się swoich poglądów =D> Już ktoś wcześniej napisał, że Tusk jest "modny", więc większośc tych, co nie mają własnych poglądów, głosowała na niego i klepie publicznie te same dyrdymały na temat kandydatów, które można było w czasie kampanii słuchać. Pele wyjął mi z ust wszystko, co napisał. =D> Nie lubię żadnego z kandydatów drugiej tury, ale Kaczor to niestety mniejsze zło w tej sytuacji... Co do wypowiedzi Mupika na temat ucieczki z kraju po studiach, powiem króko: ŻENADA!! Właśnie dlatego należy wprowadzic zasadę, że studia są BEZPŁATNE, ale jesli ktoś od razu po ukończeniu ich sp... za granicę i tam trzepie kase, powinien ODDAĆ Państwu pieniądze, które poszły na jego naukę. Dlaczego niby z moich podatków płaconych tutaj, w Polsce, ma uczyć się ktoś, kto potem robi kase za granicą i TAM płaci podatki... Społeczeństwo NIC z takiej osoby nie ma...

I jeszcze jedno - zwróćcie uwage na komentarze zagraniczne - tam się dosłownie boją Lecha, bo za Kwaśniewskiego było im za dobrze - właziliśmy w tyłki Stanom, UE, Rosji, Watykanowi i komu się tylko dało. Nagle zrobili "zdziwko", bo wygrał wybory "patriota", który za byle dolara się nie sprzeda... (hehe, już podliczył Niemiaszków za zniszczenie Warszawy)... Mają ciężki orzech do zgryzienia...

Moneta

MupiK 

Wysłany: 23-10-2005, 22:54   

Hmm co do odpowiedzi o patriotyzm to jej nie udziele bo dla kazdeg jest to co innego i niechce na ten temat toczyc dyskusji :/

Fakt ze wielu to prostacy i wyjezdzaja tylko dla kasy i za granica robia nam bardzo zla opinie. Moi znajomi nie zauwazylem zeby wstydzili sie pochodzenia,a raczej wrecz przeciwnie.
Szfabolandia? to okreslenie dla mnie tez jest ze tak powiem pozostaloscia historyczna... owszem wiele zlego ze strony niemiec bylo ale nie mozna caly czas patrzec przez pryzmat tego.
Niewiem moze ja inaczej patrze ale mam kupe znajomych po swiecie, sporo ludzi poznalem i naprawde male znaczenia dla mnie mialeo czy ktos jest z hiszpani, usa, szwajcari, ukrainy czy niemiec ale raczej to co soba reprezentuje tak samo jest z naszymi rodakami poza granciami.
     Moneta

Zuzanna82 

Wysłany: 23-10-2005, 23:09   

Erewan napisał/a:
właziliśmy w tyłki Stanom, UE, Rosji, Watykanowi i komu się tylko dało

jak mozesz tak napisac. Kwachu dobra robote robil nie mozna mu nic zlego zarzucic.
a kaczor (po mimo mego glosu) nieuwazam zeby mial prawo rozstrzasac na temat odszkodowac za zniszczenia. Co bylo nalezy pamietac, ale tez isc dalej......

Pele_Tipo 

Wysłany: 23-10-2005, 23:43   

Erewan: WIELKA PJONA... i tak tak Zuza wiele w tym prawdy, wlazilismy jak siemasz wiktor... Kwasniewski ladnie wygladal i teoretycznie nic nie robil a w praktyce wystarczylo by na wiele rzeczy przymknal oko => patrz np. Rywin Gate.

Mupik: dlaczego tak subjektywnie oceniam obce narodowosci : Przyjezdza do nas Niemiec i moze 20% takich jak ja zle o nich mysla i sa negatywnie nastawieni, 30% nie ma zdania a pozostale 50% wlazi im w dupe tak jak wlasnie Kwasniewski.
Przyjezdza Polak do Niemiec i przez 50% nich jest traktowany gorzej niz u nas Niemiec wsrod tych 20%, duzo gorzej niz Rumun czy Rusek w Polsce...

A jeszcze gorzej jest u nas z Francuzami i Zydami, ale to juz oddzielny temat: to juz narod stricte pchajacy sie do Polski po hajs ktoremu duza czesc wlazi w dupe takze dla $$$ z milym szerokim usmiechem za ktorym czesto kryje sie dwulicowa nienawisc.

A mowia ze najgorszy pracodawca to Japoniec... z drugiej strony podobno wystarczy pojechac do chociazby WLOSZECH, kraju pochodzenia naszych kochanych maszyn... tam Polakow traktuja z szacunkiem. Podobnym krajem okazuje sie chociazby Anglia czy Hiszpania, czy juz nawet Austria bedaca nieporownywalna do Niemiec-takich przeciez kochanych naszych najblizszych sasiadow. (oczywiscie ostatnie skwitowanie jest w pelni ironiczne)

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 23-10-2005, 23:46   

Nie no jak wszedlem teraz na forum to mi sie smiac zachcialo.
Tragedie widze :)
To jaka kulture prezentuje Tusk, zaprezentowal w TVN-ie gdzie wyslal Rokite bo powiedzial, ze nie ma nic do powiedzenia.
Heh ja nie oczekiwalem od niego jakiejs wypowiedzi ale dla 46% wyborcow jakies slowa by sie nalezaly.

Najbardziej rozbawil mnie fakt jak sluchalem sondaze poparcia dla Tuska z jednej "grupy" spolecznej wynoszacej bez mala 100%, to .......................... WIEZNIOWIE!!!
Czy oni mu zaufali czy trzesa dupa przed Kaczorem odpowiedz jest prosta ;)

MupiK napisał/a:
Wkurza mnie ze w naszym kraju wszyscy strasnzie lubia rozpamietywac przeszlosc:/ kazdy patrzy w tyl, boi sie nowosci i woli mowic o tym co bylo a nie o tym co jest i tym co bedzize i jak byc powinno

Powiedz to Mupik rodzinom ofiar np. Wujka.
Mupik gdyby Twojego ojca lub kogos z rodziny zamordowano z zimna krwia, pewnie poglad mialbys inny.
Gdybys spojrzal to wlasnie stan Polski wyglada jak wyglada bo jest wiele UKLADOW z czasow PRL.
Zobacz tych notabli, przyklad pierwszy z brzegu Urban.
Ktory z nich klepie biede??
Jesli beda w Polsce uklady to mozesz wprowadzac setki udogodnien, ulg, reform, a i tak spelznie to na niczym bo KOLESIE sie uloza!!!!!

Zuzanna82 napisał/a:
jak mozesz tak napisac. Kwachu dobra robote robil nie mozna mu nic zlego zarzucic.

Zuzanna my chyba zyjemy w innych "Polskach".
Ty w A, a ja w B lub odwrotnie, moze przytocze kilka przykaldow:
- chore golenie
- parodiowanie Ojca Swietego przez jego najlepszego przyjaciela M.Siwca przy jego akompaniamencie
- wsiadanie do bagaznika na spotkaniu w brukseli bo tak byl nagrzany,
- chronienie kumpli z SLD i ich afer
i wreszcie RODZYNEK - wyjazd do Moskwy gdzie potraktowano go jak KUNDELKA i siedzial z prezydentami III swiata, napewno bylo SUPER posunieciem.
Zhanbil Polske i Polakow bo w tym czasie mogl byc na spotkaniu z kombatantami z AK, a nie dac sie ponizac Putinowi.

To tyle ;)

P.S. A mowilem, ze Donald Duck jest MODNY :lol:

assistance   Moneta

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi