|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Kto prezydentem c.d. |
Autor |
Wiadomość |
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 23-10-2005, 23:47
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | jak mozesz tak napisac. Kwachu dobra robote robil nie mozna mu nic zlego zarzucic. |
Ja nie mowie, ze Kwachu złą robotę robił, ja tylko stwierdzam po 10 latach jego kadencji, ze za bardzo właził w tyłki paru osobom na świecie, żeby tylko nikomu nie podpaść, ot co |
|
|
|
|
Zuzanna82
Wiek: 41 Dołączyła: 10 Paź 2005 Posty: 306 Skąd: Maryport, Cumbria
Województwo: Other
|
Wysłany: 23-10-2005, 23:54
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | do Niemiec-takich przeciez kochanych naszych najblizszych sasiadow. |
Niemcy to dupki niecierpie prostakow.
A ja tam uwazam ze kwasniewski robil co mogl zeby nas promowac i podkoniec kadencji zaczeli na niego wjezdzac wiec jak widac ich strategia odniosla sukces bo teraz wszyscy widza tylko to zle a nie pamietaja dobrego. |
_________________ Trust The Girl!!
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 24-10-2005, 00:04
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | ich strategia odniosla sukces bo teraz wszyscy widza tylko to zle a nie pamietaja dobrego. |
Akurat ja uważam Kwacha za najlepszego prezydenta w najnowszej historii kraju (zaraz po Jaruzelskim ) i pamiętam mu jego zasługi Tylko szkoda, że czasami właził nie tam gdzie trzeba Poza tym przyzwyczaiłem się do niego na Krakowskim Przedmieściu... |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 00:27
|
|
|
Erewan napisał/a: | właził nie tam gdzie trzeba |
nie on pierwszy i nie ostatni |
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 24-10-2005, 00:43
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | nie on pierwszy i nie ostatni |
Otóż to |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 00:45
|
|
|
ale nieuwazam zeby go za to potepiac zrobil jak uwazal. |
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 24-10-2005, 00:55
|
|
|
Ale ja jako wieczny Potępieniec mam we krwi potępianie... |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 06:37
|
|
|
Pele_Tipo napisał/a: | Tak wlasnie czesc moich znajomych widzi swa przyszlosc
mowia ze wypie***laja, to ja mowie krotko - niech sobie spie***laja skoro sa takimi "patriotami"... |
Racja Pele. Niech sprytni, przedsiebiorczy a także bogaci ludzie wypie....laja z Polski.
Po co oni nam tutaj. Nie pasuja do wizji solidaryzacji gdzie wszyscy mają być biedni. Niech otwieraja firmy i bogacą sie płacąc coraz wieksze podatki za granica.
U nas niech zostana biedni patrioci, wiecznie siedzący na socjalu, bojacy sie o ciepłe posadki. To w końcu w gółównej mierze tacy ludzie wybrali Kaczyńskiego.
Prezydent bidnych Polaków (czyli wszystkich za pare lat)
Tylko jak sprytni, przedsiebiorczy wypier...lą z kraju to kto bedzie płacił podatki na ten socjal ?? Ci co zostaną ??? Czyli co co biorą socjal ??
Ludzie przecie to było przez 40 lat w kraju. Zero wniosków z historii.
Można być biednym patriotą i kochać kraj ale można też być bogatym patriotą i kochać kraj mimo zamieszkania w innym państwie.
"Pani chroń mnie przed krajem w którym nie ma bogatych ludzi a jedynie biedota"
Emf napisał/a: | Powiedz to Mupik rodzinom ofiar np. Wujka.
Mupik gdyby Twojego ojca lub kogos z rodziny zamordowano z zimna krwia, pewnie poglad mialbys inny. |
Emil komuchów trzeba oczywiście rozliczać ale niech to sobie idzie bocznym torem.
A głównie trzeba sie skupic na gospodarce. Ludzie muszą pracować i bogacić sie.
Co byśmy byli wszyscy bogaci, wszyscy mieli pracę (nie przydzieloną przez państwo tylko rynkową).
A Kaczor głównie będzie rozliczał i szumiał a w kraju coraz większa bieda.
Ale nie wątpię ze ludzie będą zadowoleni. W końcu większość Polaków nie chce żeby im było lepiej tylko chcą żeby sąsiadowi było gorzej.
"Czyli chu... ze jestem biedny i nie moge kupic szynki ale za to widziałem że mój sąsiad kupił kaszanke. Jest duper."
I jeszcze raz:
"Panie chroń mnie od kraju w którym nie ma bogatych ludzi, gdzie bogactwo to cos złego" |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
myszaty3
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 07:29
|
|
|
No to mamy IV RP... No i co z tego. Cały czas piszecie że ten, to jest taki a tamten owaki. Ja nie lubię ani jednego, ani drugiego. Głosowałem na Dnalda (mimo, że gumy do żucia Donald też nie lubię), bo moim zdaniem to on byłby mniejszym złem.
Zuzanna82 napisał/a: | ja tam uwazam ze gora za dwa lata mamy nowe wybory |
Obyś miała rację.
A swoją drogą to jedyna różnica mmiędzy jedną a drugą prezydenturą będzie taka, że absolutnie żadna - nawet najbardziej debilna - ustawa przeprowadzona przez PIS nie zostanie (w przypadku Kaczki) przezszanownego p. prezydenta zawetowana a co za tym idzie PiS może sobie teraz robić co im się podoba. I to jest chyba w tym wszystkim najgorsze. Gdyby Tusk wygrał, to byłaby jeszcze ta możliwość, że zablokuje te najgłupsze posunięcia rządzących. Bo co z tego, że Pis robi rząd z Po, jak wystarczy, że coś się pisowi nie spodoba to się zaraz (co już zresztą raz zrobili) skuma z Samoobroną i mamy pozamiatane.
Aktualna sytuacja na naszej scenie politycznej zaczyna (moim zdaniem) przypominać czasy sanacji i rządów autorytarnych. A to mnie sie osobiście absolutnie nie podoba.
Podobnie jak Zuzanna82, uważam, ża pomomo kilku wpadek Kwachu był dobrym prezydentem, bo przecież Prezydent (głowa Państwa) musi być medialny i wizualnie do przyjęcia, czego o kaczce powiedzieć nie można (o kachuchowej też..) Za to Donald wręcz przeciwnie. Wraz z żonką.... Dlatego nie zgadzam się z Emf, że nie warto było na niego głosować - choćby z tego względu.
Nie wiem, może się mylę (mam taką nadzieję) ale myślę, że nic dobrego nam ta sytuacja nie da. Z drubiej jednak strony patrząc istnieje też szansa, że potrzebne nam jest parę lat "sanacji" ale tylko pod takim warunkiem, że elity rządzące będą faktycznie działać na rzecz państwa a nie swojej kieszeni i swojej "modności" - wizerunku.
[ Dodano: 24-10-2005, 07:53 ]
A jeszcze tak na marginesie, wracając do wątku zamkniętej pierwszej części tego tematu. Especially for: Erewan, !! !! !!
Nie stety nie znam metody, którą mógłbyś sprawdzić w sklepie, który cukier jest lepszy. Ja osobiście robię tak: Patrzę na półki i sprawdzam producentów. Wybieram takie firmy, które znam, Bo np. producent towaru (niekoniecznie cukru), który akurat wybieram, jest klientem firmy w której pracuję. Wtenczas już coś wiem i nie wybiorę tzw. no name'a ale coś o czym mogę coś powiedzieć. Tak samo nie wybiorę niczego co zostało wyprodukowane (nawet przez firmę, którą znam) "specjalnie dla" żuczków i bedronek, kaufcosiów, tesców i innych. Wolę wziąć produkt tego samego producenta wypuszczony na rynek pod jego szyldem - logicznie rozumując musi mieć wyższą jakość. Ewentualnie pozostaje ci jeszcze metoda podpatrzona przez Zuzannę - otwieranie dżemów w markecie swoją drogą świetna metoda... |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
TERAZ JEST MONDEO KOMBI....
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 08:40
|
|
|
[quote="myszaty3"]mimo, że gumy do żucia Donald też nie lubięquote]
jak nie mozna lubic donaldow do dzi pamitam ich smak i szukam zblizonego ale niestety lipa.
Ja glosowalam taktycznie wlasnie po to oddalam glos na kaczynskiego zeby sie poklocili nic niestworzyli i doszlo do nowych wyborow a wowczas znow ma szanse lewcia:] |
|
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 24-10-2005, 08:54
|
|
|
myszaty3 napisał/a: | Podobnie jak Zuzanna82, uważam, ża pomomo kilku wpadek Kwachu był dobrym prezydentem |
Kwach to fałszywy komuch
I tylko jedno można my uznaćna plus "W miarę nikogo nie uraził"
Ale te lata stagnacji i lizania dupki rosji to po prostu strata czasu.
Najnowsze poranne zarządzenia nowego Prezydenta:
O dzis obowiazuje zakaz zamykania kaczek i kaczorów. Kaczki to nie drób.To coś więcej.
Za zamykanie kaczek skazuje się na rok więzienia w trybie jednodniowym
Za przejechanie kaczki na drodze obowiązuje kara jak za zamach na prezydenta RP
Od dzis witamy się nie słowem "dzień dobry" tylko KWA KWA
(wskazane jest podniesienie dłoni) |
piękne i uległe |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 24-10-2005, 09:02
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | Ja glosowalam taktycznie wlasnie po to oddalam glos na kaczynskiego zeby sie poklocili nic niestworzyli i doszlo do nowych wyborow a wowczas znow ma szanse lewcia:] |
oby oby oby oby!!!!!!!!!!
Inna niestety bajka jest taka, że przez ostatnie lata możan było zauważyć dzikie zmiany w programach - prawica wprowadzała lewicowe poglądy, lewica się liberalizowała a liberałowie szli na prawo.... Taka kołomyja, że szkoda gadać...
Acha. Pisałaś, że szkoda Cimoszewicza. Mimo tego, że nie wstydzę się swoich lewicujhących poglądów politycznych, to jego aqrat nie jest mi żal. Skompromitował się... Zresztą nie widzę teraz na politycznym firmamencie nikogo nieskompromitowanego, ale masz rację - lewica rulez!!!!!
[ Dodano: 24-10-2005, 09:06 ]
jabko, a czy w wypadku zwycięstwa Tuska, co wieczór w ramach dobranocki byłby Kaczor Donald??? |
_________________ Myszaty Tipo 1.4 DGT cat. i. e. BORDO METALIZOWANE - ROZSTANIE
Alkohol nie rozwiąże twoich problemów... A z drugiej strony, mleko w sumie też nie.. |
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 24-10-2005, 09:36
|
|
|
Ano
A tera jest też Kaczor...ale Howard
Ale choc mamy prezydenta który napisał pracę magisterska a nie "zdawało mu sie że napisał"
Tylko taki skok:
Jaruzel - zawodówa i to w Moskwie (19lat i do woja)
Wałęsa - zawodówka
Kwach - liceum (pracy nie złożył i nie obronił)
Kaczor - PROFESOR
Cóż za skok ewolucyjny, teraz może być juztylko gorzej i jak sie tak wysoko skacze to można mocno "spaść" he h e |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 09:53
|
|
|
Cytat: | :x lizania dupki rosji to po prostu strata czasu. |
W sumie to rosja dobry rynek zbytu wiec warto jednak spojrzec troche przychylniej w tam ta strone. nawet ostatni myslalm zeby sie za rosyjski wziasc bo w sumie na zachodzie nas tylku ze w koncu zabraknie miejsc do ucieczki wiec moze warto w droga strone.........:]
Lewica jak dlamnie to zaluje tylko ze kilku ustaw nieudalo im sie przepchcnac nie mowiac juz o tych propozycjach ktorych w ogole nie poruszyli ale coz zawsze beda mieli jeszcze szanse. na moj glos zawsze moga liczyc
[ Dodano: 24-10-2005, 10:00 ]
myszaty3 napisał/a: | szkoda Cimoszewicza |
nie moim zdaniem padl ofiara......kaczej (jednego i drugiego) i nie tylko.........
co do zamykania kaczek to normalnie wyrznac cwokow ze wsi bo przez takiego ignoranta pozniej ptasia grypa szaleje i musze tracic czas na szczepienie.........taka uwaga:]
[ Dodano: 24-10-2005, 10:01 ]
jabko napisał/a: | Kwach - liceum (pracy nie złożył i nie obronił) |
szczegolow sie czepiasz:] |
|
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:21
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | rosja dobry rynek zbytu |
zgadza się - rynek, w którym utopi sie wszystko. Jednak naleciałości totalitarne są tam olbrzymie - a wiadomo z takimi totalitarnymi molochami nalezy uważać bo moga ugryźć. Nie oznacza to wcale - z mojej strony - deprecjonowania znaczenia rynku rosyjskiego - wręcz przeciwnie jest on ważny, ale z pewną rezerwą....
jabko napisał/a: | też Kaczor...ale Howard |
a co z Daffym????
Głosujmy na niego!!!
Ogłośmy wybory na najlepszego kaczora!!!!
Zuzanna82 napisał/a: | co do zamykania kaczek | - w sobotę w wiadomościach pokazywali stadko kaczuszek pasące się nieopodal akademców jakiejś politechniki (bodajże świętokrzyskiej - nie pamiętam - mea culpa)
A ja kaczek nie jadam!!! - pod żadna postacią - wszystkie sa niestrawne - a te skserowane zwłaszcza!!!! |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:26
|
|
|
No jesc jak jesc ale jak na Ciebie jakas przy drodze kichnie to nie ma ratunku:] |
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:28
|
|
|
http://www.muglets.com/1GTI
Kod: |
W związku z wygraną Lecha Kaczyńskiego, uprasza się ludzi światłych o założenie w dniu jutrzejszym ciemnych rzeczy na znak żaloby.przekaż dalej |
Kod: |
Hiroshima - 1945 ... Kaczynski - 2005 |
|
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:38
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | jakas przy drodze kichnie to nie ma ratunku:] |
tfu tfu tfu... kaczki- kichające kaczki- kaczyński
No to mamy epidemię kaczek!!!!
miszko, - cudne... jutro przychodzę ubrany na czarno do pracy.... |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:48
|
|
|
Na czarno z maseczka na twarzy grunt to zapobiegac a nie leczyc:] |
|
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 10:58
|
|
|
Hmm erewann tak sie sklada ze akurat place za studia place podatki, i co do platnych studiow tak niech beda platne tylko wtedy zrobi sie kolosalny podzial ktory zreszta juz itak istnieje....
dlaczego robi sie kase tam za granica hmm bo u nas jest naprawde ciezko jesli niemasz znajomosci albo nie masz kilkuset tysiecy $$$ na inwestycje to nic nie zdzialasz i nie mow ze nie... nie mowie ze za granica jest latwiej ale tam maja jakos przepisy normalniejsze :/ i wszystko nie trwa miesiacami,
"Powiedz to Mupik rodzinom ofiar np. Wujka.
Mupik gdyby Twojego ojca lub kogos z rodziny zamordowano z zimna krwia, pewnie poglad mialbys inny."
Emf a skad wiesz ze tak nie jest i nie zamierzam sie tlumaczyc tutaj teraz co i ajk bylo.... sprawcy powinni zostac osadzeni i to bardoz surowo za tkaie czyny ale nie mozna po 25 czy 50 latach stawiac tego za glowna motywacje ... bo tak bylo i tak trzeba...
Co do kwacha no coz byl bardzo zachowawczy, poza paroma akcjami po pijaku jednak uszedl bez wiekszych wpadek.
Mnie tez sie obaj kandydaci nie podobali i widizalbym kogos innego ale wyszlo jak wyszlo, prawda jest taka ze jesli cos sie Kaczce nie spodoa to skuma sie ze slomianym andrzejem a PO pojdzie w odstawke i tyle bedzie opozycji
Bardzo mi sie podoba wypowiedz jabka
"Ale nie wątpię ze ludzie będą zadowoleni. W końcu większość Polaków nie chce żeby im było lepiej tylko chcą żeby sąsiadowi było gorzej.
"Czyli chu... ze jestem biedny i nie moge kupic szynki ale za to widziałem że mój sąsiad kupił kaszanke. Jest duper."
I jeszcze raz:
"Panie chroń mnie od kraju w którym nie ma bogatych ludzi, gdzie bogactwo to cos złego" "
i w pelni sie pod nia podpisuje |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 24-10-2005, 11:09
|
|
|
MupiK napisał/a: | "Panie chroń mnie od kraju w którym nie ma bogatych ludzi, gdzie bogactwo to cos złego" |
ja sie również podpisuję swoimi pazurkami... Bo to chyba normalne jest że chce się aby było lepiej... Ja mam gdzieś sąsiadów - za dużo znam takich sytuacji - sąsiad kupił sobie nowego maluszka-> stanę na rzęsach a kupię coś lepszego i znów będe "leaderem".. takie myślenie jest chore, ale to jest niestety poska mentalność (przynajmniej jeśli chodzi o sporą część społeczeństwa)
Zuzanna82 napisał/a: | Na czarno z maseczka na twarzy | - weź też ze sobą szpadę i kapelusz z szerokim rondem - zostaniesz Zorro - wyzwoliciel biednych chorych kaczuszek |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 24-10-2005, 11:21
|
|
|
Pomszcze kaczuchy na wiesniakach ojjj chyba wroce okrezna droga do szczecina |
|
|
|
|
|
myszaty3
|
Wysłany: 24-10-2005, 11:23
|
|
|
nie martw się. w maseczce nikt Cię nie pozna!!!! |
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 24-10-2005, 11:48
|
|
|
MupiK napisał/a: | I jeszcze raz:
"Panie chroń mnie od kraju w którym nie ma bogatych ludzi, gdzie bogactwo to cos złego" "
i w pelni sie pod nia podpisuje |
MupiK
Zobacz jeszcze rozkład demograficzny. Głosowanie:
Kaczyński - poparcie rośnie wraz z :
1) Wiekiem wyborców (emeryci, renciści, przedemeryci - cały socjal)
2) Gorszym wykształceniem (po podstawówce max)
3) Mniejszą liczbą mieszkańców (na wsi max)
4) Wyborcy Leppera (83%)
Ogólnie mamy prezydenta wybranego przez staruszków na emeryturach, biedote na zasiłkach, ludzi z wykształceniem podstawowym, talibów Leppera.
Ale i tak mam nadzieje ze nie będzie tak źle jak sie wydaje.
Chce mieszkać i pracować w kraju ale chce być bogaty.
I chce zeby sąsiedzi też mieli kase a nie kradli mi z podwórka bo im zasiłku nie starcza.
Chce pracować i zarabiać duzo.
Ale niech sąsiedzi pracuja też i zarabiają dużo a nie zbijają bąki i z nudów wybijają mi szyby po piwku.
Chce płacic wysokie emerytury
Ale nie osiągniemy tego jeśli będzie pracować 405 ludzi a zasiłek brać 60%, musi pracować 90% a emerytury dla 10%. Wtedy będą duże a i mój podatek nieodczuwalny.
Z kaczym pozdrowieniem KWA KWA |
piękne i uległe |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 24-10-2005, 11:58
|
|
|
jabko napisał/a: | Ogólnie mamy prezydenta wybranego przez staruszków na emeryturach, biedote na zasiłkach, ludzi z wykształceniem podstawowym, talibów Leppera. |
Zgodze się z toba! Niestety duzo ankiet bylo robionych pewnie na ulicach, a tam stare babcie nie chodza bo siedzia w domu. Dlatego Donald prowadzil w sondazach.
Realia widac okazaly sie inne,bo mlodzi zostali a staruszki poszly do urn.
I w dodatku duza czesc wschodnia Polski poszla.... ktora stoji bardziej za Kaczyńskim.
Z głebokim żalem Kwa Kwa |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|