|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Problem z zimnym silnikiem |
Autor |
Wiadomość |
wojtas1979
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 18-06-2008, 22:01 Problem z zimnym silnikiem
|
|
|
Co może być przyczyną tego że silnik 2,0 8V zimny źle odpala, nie wchodzi na obroty,jest słaby gdy jest zimny?Gdy osiągnie temperature 90 stopni wszystko wraca do normy i silnik pracuje normalnie.Na gazie (lpg) silnik chodzi od razu dobrze.Dodam że wymieniłem przewody wys. napięcia,świece,cewke,kopułke,palec rozdzielacza,pompe paliwa,czujnik położenia wału,wtryski,regulator ciśnienia paliwa,filtr paliwa,powietrza,także te części są sprawne. |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 19-06-2008, 22:09 Re: Problem z zimnym silnikiem
|
|
|
wojtas1979 napisał/a: | Co może być przyczyną tego że silnik 2,0 8V zimny źle odpala, nie wchodzi na obroty,jest słaby gdy jest zimny?Gdy osiągnie temperature 90 stopni wszystko wraca do normy i silnik pracuje normalnie.Na gazie (lpg) silnik chodzi od razu dobrze.Dodam że wymieniłem przewody wys. napięcia,świece,cewke,kopułke,palec rozdzielacza,pompe paliwa,czujnik położenia wału,wtryski,regulator ciśnienia paliwa,filtr paliwa,powietrza,także te części są sprawne. |
Heh troche zle zaczeles, wystarcza w 90% problemow z rozruchem na zimno wymienic czujnik temp silnika podajacy wskazanie dla ecu wtrysku, niebieski wkrecony u ciebie od gory w obudowe termostatu po prawej na głowicy, koszt okolo 30zł.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
wojtas1979
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-06-2008, 11:15
|
|
|
GrzesiekK. napisał/a: | Heh troche zle zaczeles, wystarcza w 90% problemow z rozruchem na zimno wymienic czujnik temp silnika podajacy wskazanie dla ecu wtrysku, niebieski wkrecony u ciebie od gory w obudowe termostatu po prawej na głowicy, koszt okolo 30zł.
| To nie o to chodzi te części i tak wymagały wymiany bo poprzedni właściciel jeździł tylko na gazie z pustym bakiem i pompa paliwa zatarta wtryski zapieczone itp.Podałem je tylko żeby było łatwiej mi odpowiedzieć.Dzięki, czujnik wymieniłem (28zł) teraz jest troche lepiej to znaczy szybciej można normalnie jeżdzić,na początku silnik sie dusi i nie chce wchodzić na obroty a jak sie zagrzeje to ma troche za wysokie wolne obroty. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|