Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kod błędu - Potencjometr przepustnicy ???? ...pomocy...
Autor Wiadomość
forest666 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 07-07-2006, 21:54   Kod błędu - Potencjometr przepustnicy ???? ...pomocy...

Witam

Podłączyłem swoje Tipo do komputra ;) i wyskoczyły dwa błędy:

Potencjometr przepustnicy i Nieokreslony błąd ogólny.

Co teraz robić ? Do czego się dobrać, żeby naprawic ;) ??

tnnn 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 07-07-2006, 22:54   Re: Kod błędu - Potencjometr przepustnicy ???? ...pomocy...

forest666 napisał/a:
Podłączyłem swoje Tipo do komputra ;)

BlueToothem? IRda? WiFi? ;) Czy tez moze masz ta magiczna przejsciowke o podlaczenia do PC?

Cytat:
Nieokreslony błąd ogólny

"Nieokreslony blad ogolny" - czyli BSOD (Blue Screen of Death) w wykonaniu Tipka :D Czasami mam wrazenie, ze micro$oft maczal palce przy oprogramwaniu fiatow... W sumie to by tlumaczylo wszystkie kaprysy czy przypadkowe problemy ;)

A juz na powaznie - moze z tym bledem ogolnym chodzi o jakis problem z diagnostyka lubv tez wlacza sie zawsze kiedy wykryje inny blad?

(Ja bardzo przepraszam za ten offtopic, ale moje skrzywienie informatyczne nie pozwala mi przejsc obojetnie obok "nieokreslonych" bledow ;) )

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 07-07-2006, 23:19   

forest666 napisał/a:
Potencjometr przepustnicy

Do czyszczenia lub wymiany. W Downloadzie masz maly how-to w PDF.

tnnn napisał/a:
ale moje skrzywienie informatyczne nie pozwala mi przejsc obojetnie obok "nieokreslonych" bledow

Przeciez to najfajniejsze bledy... musisz glowa myslec lub sobie wyobrazac co to za blad, a widzisz jak to roziwja umysl :)

forest666 

Wysłany: 08-07-2006, 09:22   

Ty Panie informatyku dowcipnisiu ;)

Se podlaczylem, bo kumpel elektromechanik i pozyczyl ;)

Dzieki za zade miszko, zobaczymy co z tego wyjdzie ?

Czy to moze byc przyczyna falowania silnika na wolnych obrotach i lekiego szarpania przy dodawaniu i ujmowaniu gazu (podczas jazdy) ??

Tak z innej strony. Gdzie jest i w jaki sposob przeczyscic silniczek krokowy ?

Mialem juz z jednym do czynienia w instalacji gazowej, ale gdzie jest silniczek od benzyny to nie wiem ;)

apacz76 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 08-07-2006, 22:59   

forest666 napisał/a:
Czy to moze byc przyczyna falowania silnika na wolnych obrotach i lekiego szarpania przy dodawaniu i ujmowaniu gazu (podczas jazdy) ??

dokldnie tak jak opisujesz mialem to samo niestety zadne czyszczenie nie pomoglo
a mechanicy krzyczeli tyle ze w glowie sie nie miescilo wiec sam wymienilem regulator przepustnicy nie bardzo wiem jakimasz slinik ale do mojego 1.6 ie za caly wtrysk z silniczkiem krokowym i regulatorem przepustnicy zaplacilem u siwego 100 zl numer do niego gdzies tam sobie znajdziesz
pozdrawiam apacz76

[ Dodano: 09-07-2006, 00:00 ]
a tak jeszcze zapomnialem na gazie lapal wysokie obroty 8)

forest666 

Wysłany: 09-07-2006, 12:41   

Rozebrałem potencjometr i do czyszczeni nic tam nie widziłem. Scieżki oporowe czyste, ale już przetarte do blachy (złoto-metalowy kolor). Pewnie jest to przyczyną nierównej pracy.

Szukam teraz potencjometru ;)
Dance Mix Chart - najlepsza muza w Polsce w każdy piątek po 20:00

http://muzyczneradio.idl.pl/?a=audycje&sub=5

pizu 
witamy nowego

Wysłany: 05-01-2007, 12:47   

witam .bład potencjometr pzepustnicy wyskakuje, ile taki potencjometr kosztuje i gdzie go dostac

forest666 

Wysłany: 05-01-2007, 17:35   

Nowy w sklepie, używkę poszukaj u siwego na forum lub na Allegro można trafić.

Normalna cena to 100-150 zł

pizu 
witamy nowego

Wysłany: 09-01-2007, 08:00   

dzieki

dziura.arek 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 11-01-2007, 07:52   Re: Kod błędu - Potencjometr przepustnicy ???? ...pomocy...

tnnn napisał/a:
forest666 napisał/a:
Podłączyłem swoje Tipo do komputra ;)

BlueToothem? IRda? WiFi? ;) Czy tez moze masz ta magiczna przejsciowke o podlaczenia do PC?

Cytat:
Nieokreslony błąd ogólny

"Nieokreslony blad ogolny" - czyli BSOD (Blue Screen of Death) w wykonaniu Tipka :D Czasami mam wrazenie, ze micro$oft maczal palce przy oprogramwaniu fiatow... W sumie to by tlumaczylo wszystkie kaprysy czy przypadkowe problemy ;)

A juz na powaznie - moze z tym bledem ogolnym chodzi o jakis problem z diagnostyka lubv tez wlacza sie zawsze kiedy wykryje inny blad?

(Ja bardzo przepraszam za ten offtopic, ale moje skrzywienie informatyczne nie pozwala mi przejsc obojetnie obok "nieokreslonych" bledow ;) )

Nieokreslony błąd ogólny po to jest wpisywany w program sterownika aby w dziwnych nieokreślonych warunkach gdzie wszystko jest niby ok a np przy dużym spadku napięcia są odchyły napięć na kilku czujnikach sterownik się nie zawiesił lub wywalił błędy naraz 15 czujników. Bo przecież niby wszystko jest OK. Tym błędem prosze się nie przejmować.
     assistance   Moneta

tnnn 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 11-01-2007, 12:44   Re: Kod błędu - Potencjometr przepustnicy ???? ...pomocy...

dziura.arek napisał/a:
Nieokreslony błąd ogólny po to jest wpisywany w program sterownika aby w dziwnych nieokreślonych warunkach gdzie wszystko jest niby ok a np przy dużym spadku napięcia są odchyły napięć na kilku czujnikach sterownik się nie zawiesił lub wywalił błędy naraz 15 czujników. Bo przecież niby wszystko jest OK. Tym błędem prosze się nie przejmować.

No racja - przy mniej zlozonych systemach z ograniczona mozliwoscia logowania bledow bardzo rozsadne rozwiazanie :) Swoja droga ciekawe jakie warunki musza zajsc aby blad zostal uznany za blad ogolny.

Odpowiedz do tematu