|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Jak rozpoznać producenta |
Autor |
Wiadomość |
broda323
Wiek: 52 Dołączył: 27 Kwi 2007 Posty: 38 Skąd: Nowe Brzesko
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2007, 17:49 Jak rozpoznać producenta
|
|
|
W moim tipku jak zwykle coś pada kolej na maglownice znalazłem sklep gdzie można kupić zestaw naprawczy tylko trzeba wiedzieć co sie ma. Czy jest sie w stanie rozpoznać jakiego producenta jest maglownica bo podobno montowali kilka modeli. |
_________________ TIPO 19TD DGT '91 |
|
|
|
|
Rudiger
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 130 Skąd: Białystok
Województwo: Podlaskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 10:05
|
|
|
Witam
W temacie maglownicy nie pomogę.
Ale pocieszyć mogę. U mnie też coś się ciągle dzieje, jak nie wahacz to zamek w drzwiach, jak nie wyciek płynu przez cylinderki to uszczelniacze zaworowe do wymiany. Czasami mam ochotę zrzucić go ze skały Coby nie mówić jest to nieudany model Fiata a wyjątki bezawaryjnej pracy tylko potwierdzają regułę. Z Tipo jest tak jak kiedyś z Dużym Fiatem lub Polonezem - jak się trafi dobry to jeździ i jeździ, a jak gorszy to sodoma. |
|
|
|
|
Hipo
Pomógł: 30 razy Wiek: 42 Dołączył: 30 Kwi 2007 Posty: 2082 Skąd: Jarosław
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-11-2007, 10:19
|
|
|
broda323, napisz do optiego priv z numerem nadwozia, opti sprawdzi Ci jakie numery w zamienniku są i poda co kupić. Ja niestety nie mam dostępu do katalogów z zamiennikami. |
_________________ Marea 2.4 TD HLX
JCB 3CX Contraktor |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 08-11-2007, 10:27
|
|
|
broda323 napisał/a: | W moim tipku jak zwykle coś pada kolej na maglownice znalazłem sklep gdzie można kupić zestaw naprawczy tylko trzeba wiedzieć co sie ma. Czy jest sie w stanie rozpoznać jakiego producenta jest maglownica bo podobno montowali kilka modeli. |
z tego co wiem i ile tipkow i temprowek widzialem na oczy to wszystkie przekladnie byly ladowane z firmy TRW, grzebiac glebiej widzialem ze kilka modeli z TRW tak przynajmniej podawaly katalogi bo oznaczenia z TRW byly inne ale to tylko moglo byc robione tak ze idzie nowy numer na przekladnie bo koncza poprzednia serie z produkcji.. tak jak Hipo napisal, podeslij mi numer nadwozia auta i moze cos sie uda namierzyc (o ile poprzedni wlasciciel juz nie zminial przekladni) bo jesli byla juz jakas podmianka robiona to dane z katalogow moga sie nie do konca pokryc z tym co jest na aucie
** Dodano: 08-11-2007, 13:47 **
broda323, wygladalo by to tak, fabryczny numer z eperka przekladni to: 7665182, zamiennikiem tego jest TRW JRP120, z kolei sa jeszcze dwa inne zamienniki z TRW na ten numerek 120 ale Ci juz nie bede tu mieszal bo ten JRP120 jest bezposrednim zamiennkiem tego numerku oryginalnego 7665182.. mysle ze jak podasz numer oryginalu i numer z TRW to beda leby wiedzialy juz o co biega
|
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|