Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak rozpoznać producenta
Autor Wiadomość
broda323 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 06-11-2007, 17:49   Jak rozpoznać producenta

W moim tipku jak zwykle coś pada kolej na maglownice znalazłem sklep gdzie można kupić zestaw naprawczy tylko trzeba wiedzieć co sie ma. Czy jest sie w stanie rozpoznać jakiego producenta jest maglownica bo podobno montowali kilka modeli.

Rudiger 

Województwo: Podlaskie
Wysłany: 08-11-2007, 10:05   

Witam
W temacie maglownicy nie pomogę.
Ale pocieszyć mogę. U mnie też coś się ciągle dzieje, jak nie wahacz to zamek w drzwiach, jak nie wyciek płynu przez cylinderki to uszczelniacze zaworowe do wymiany. Czasami mam ochotę zrzucić go ze skały :sciana: Coby nie mówić jest to nieudany model Fiata a wyjątki bezawaryjnej pracy tylko potwierdzają regułę. Z Tipo jest tak jak kiedyś z Dużym Fiatem lub Polonezem - jak się trafi dobry to jeździ i jeździ, a jak gorszy to sodoma.

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-11-2007, 10:19   

broda323, napisz do optiego priv z numerem nadwozia, opti sprawdzi Ci jakie numery w zamienniku są i poda co kupić. Ja niestety nie mam dostępu do katalogów z zamiennikami.

JCB 3CX Contraktor

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 08-11-2007, 10:27   

broda323 napisał/a:
W moim tipku jak zwykle coś pada kolej na maglownice znalazłem sklep gdzie można kupić zestaw naprawczy tylko trzeba wiedzieć co sie ma. Czy jest sie w stanie rozpoznać jakiego producenta jest maglownica bo podobno montowali kilka modeli.

z tego co wiem i ile tipkow i temprowek widzialem na oczy to wszystkie przekladnie byly ladowane z firmy TRW, grzebiac glebiej widzialem ze kilka modeli z TRW tak przynajmniej podawaly katalogi bo oznaczenia z TRW byly inne ale to tylko moglo byc robione tak ze idzie nowy numer na przekladnie bo koncza poprzednia serie z produkcji.. tak jak Hipo napisal, podeslij mi numer nadwozia auta i moze cos sie uda namierzyc (o ile poprzedni wlasciciel juz nie zminial przekladni) bo jesli byla juz jakas podmianka robiona to dane z katalogow moga sie nie do konca pokryc z tym co jest na aucie

** Dodano: 08-11-2007, 13:47 **
broda323, wygladalo by to tak, fabryczny numer z eperka przekladni to: 7665182, zamiennikiem tego jest TRW JRP120, z kolei sa jeszcze dwa inne zamienniki z TRW na ten numerek 120 ale Ci juz nie bede tu mieszal bo ten JRP120 jest bezposrednim zamiennkiem tego numerku oryginalnego 7665182.. mysle ze jak podasz numer oryginalu i numer z TRW to beda leby wiedzialy juz o co biega ;)

Odpowiedz do tematu