|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
nieblokujący się przełącznik na "długich" |
Autor |
Wiadomość |
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-04-2006, 18:14 nieblokujący się przełącznik na "długich"
|
|
|
Witam! Mam problem otoż coś stało się z moim przełącznikiem od długich. Otoz pociągając go światła "mrugaja" ale nie chcą sie zapalić na stałe. Na przeglądzie diagnosta nie zauwazył tego bo by mnie zaje... (i tak mnie puscił z peknięta przednia szyba , recznym na 1dno koło i amory prawie 0% skuteczności.) Czy ktos wie co zrobić? chciałem wyjać przelącznik, ale nie da się, lekko sie wysuwa i blokuje o element deski ten od kierunków wychodzi od razu.
P.S. Jak zmienić wkładke kluczyka w stacyjce? |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-04-2006, 18:25
|
|
|
W srodku przelacznika cos Ci sie musialo popsuc. Rozbieralem to juz kiedys. I tam sa takie plastiki. Jedynie to musisz to wyjac i rozebrac. A wyjac tez nie powinno byc trudno. Odczepiasz kable z wtyczki i caly ten przelacznik jest poprostu wsuwany tam. 2 zatrzaski go trzymaja, od gory i od dolu. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
MiKuS
Pomógł: 6 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 612 Skąd: TcZeW
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 17-04-2006, 18:29
|
|
|
No wiem jak to wyglada, bo wyjmowałem ten z prawej strony, ale ten z lewej troche wyjdzie i blokuje sie o tablice. to wyglada jakbym musiał całą stacyjke wykrecic tylko nie wiem jak...
a swoja drogą:
klik
czy to się da bezkolizyjnie założyć jeśli nie mam regulacji kierownicy? |
_________________ Tipo 1.4 Gaźnik |
|
|
|
|
piotras
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 260 Skąd: Trzebnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 17-04-2006, 22:18
|
|
|
MiKuS napisał/a: | No wiem jak to wyglada, bo wyjmowałem ten z prawej strony, ale ten z lewej troche wyjdzie i blokuje sie o tablice. |
u mnie tez sie blokowal, to wyginalem lekko deske rozdzielcza. Troszke sie od tego porysowala, ale dlatego, ze robilem tak juz z setki razy... No i obniz sobie kierownice na maxa w dol, powinno byc latwiej. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|