Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
kto zrobi biale tarcze do tipo??
Autor Wiadomość
arturo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 25-09-2007, 22:23   kto zrobi biale tarcze do tipo??

witam
nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam ten post ale chcialem zapytac kto z was wie gdzie mozna kupic albo ma takie mozliwosci zeby wykonac biale zegary do tipo? szukalem juz ich tyle czasu i nie moge ich nigdzie znalezc a chcialbym cos takiego sobie zamontowac i odmienic troche wnetrze mojej wloszki

mrk69 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 25-09-2007, 22:56   

Ja miałem i robiłem sam. Kup biały papier samoprzylepny (najlepiej matowy), znajdź schemat zegarów (przerób go, alo nie ruszaj), wydrukuj. Potem wytnij do przymiarki. Jak wszystko dobrze to dotnij i przyklej (na starą tarczę, lub z materiału o podobnej grubości wytnij taką samą. Ja zrobiłem z plexy). Jeżeli dostaniesz tylko błyszczący papier to po całej imprezie spryskaj tarczę lakierem do włosów (tylko nie za mocno) i zostaw do wyschnięcia (wtedy zmatowieje, no chyba, że chcesz na wysoki połysk).

Kupić tarcze można....gdzieś na allegro od ludzi, którzy robią tarcze (na zamówienie). Gadałem z kolesiem, który robi całe tarcze, razem z plastikiem, ale biorąc pod uwagę to, że mamy jeszcze otwory na wskaźnik paliwa i temperaturę (w wersjach bez obrotka), boczne zegarki i wskaźniki to wychodzi drożej niż do innego auta.

Swego czasu upierałem się przy białych tarczach, ale po ok. roku nie mogłem na nie już patrzeć i zrobiłem czarne, ale ładniejsze niż seria.

Odpowiedz do tematu