|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
kto zrobi biale tarcze do tipo?? |
Autor |
Wiadomość |
arturo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:23 kto zrobi biale tarcze do tipo??
|
|
|
witam
nie wiem czy w dobrym miejscu zamieszczam ten post ale chcialem zapytac kto z was wie gdzie mozna kupic albo ma takie mozliwosci zeby wykonac biale zegary do tipo? szukalem juz ich tyle czasu i nie moge ich nigdzie znalezc a chcialbym cos takiego sobie zamontowac i odmienic troche wnetrze mojej wloszki |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:56
|
|
|
Ja miałem i robiłem sam. Kup biały papier samoprzylepny (najlepiej matowy), znajdź schemat zegarów (przerób go, alo nie ruszaj), wydrukuj. Potem wytnij do przymiarki. Jak wszystko dobrze to dotnij i przyklej (na starą tarczę, lub z materiału o podobnej grubości wytnij taką samą. Ja zrobiłem z plexy). Jeżeli dostaniesz tylko błyszczący papier to po całej imprezie spryskaj tarczę lakierem do włosów (tylko nie za mocno) i zostaw do wyschnięcia (wtedy zmatowieje, no chyba, że chcesz na wysoki połysk).
Kupić tarcze można....gdzieś na allegro od ludzi, którzy robią tarcze (na zamówienie). Gadałem z kolesiem, który robi całe tarcze, razem z plastikiem, ale biorąc pod uwagę to, że mamy jeszcze otwory na wskaźnik paliwa i temperaturę (w wersjach bez obrotka), boczne zegarki i wskaźniki to wychodzi drożej niż do innego auta.
Swego czasu upierałem się przy białych tarczach, ale po ok. roku nie mogłem na nie już patrzeć i zrobiłem czarne, ale ładniejsze niż seria. |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|