Autor |
Wiadomość |
Temat: Skradziono Tipo dzisiaj KRAKÓW - CIEMNY GRAFIT METALIK |
qwasimodo
Odpowiedzi: 40
Wyświetleń: 2290
|
Forum: Forum Ogólne Wysłany: 14-11-2011, 21:31 Temat: Skradziono Tipo dzisiaj KRAKÓW - CIEMNY GRAFIT METALIK |
Witam niestety dzisiaj między 16:30-18:30 z ulicy. szwedzkiej w krakowie skradziono mojego fiata tipo 1,4 grafit metalik .
numer rejestracji: KR 942PA
charakterystyczne znaki:
szerokie opony tył
brak rdzy
grafit metalik
hak holowniczy
kołpaki z emblematem fiat
owiewki szyby przednie
Proszę klubowiczów z krakowa aby rozglądali się czy nie widzieli owego Tipo
Jeśli ktoś by go widział proszę o kontakt z 997 lub o info na forum.
Tym bardziej boli że Tipek nie miał rdzy i kupiłem mu 2 dni temu nowy akumulator za 300zł , miał pełną butlę gazu i sporo benzyny zalanej.
fotki jeszcze na czarnych blachach po tuż po zakupie robione
 |
Temat: [Benzyna] Tipo kaput - na PB i LPG help me |
qwasimodo
Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 733
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 12-11-2011, 19:44 Temat: [Benzyna] Tipo kaput - na PB i LPG help me |
kupilem nowe aku.... auto pali....
zalałem lpg i jezdzi zatem spalił zamiast 11litrów 14 l:( na 100km
teraz pytanie :
mam reduktor lovato nie mogę sie dostać skutecznie do kureczka odkręcającego spuszczanie syfu z niego. warto w ogóle to ruszać może to pomóc w obniżeniu spalania/ dodam ze filtr mam 1 miesieczny gazu.
Pytanie o alternator bo po ciemku widać żarzenie się kontrolki aku takie slabe w tle jakby do powyżej 60km/h ustaje...
Ładowanie z alternatora na wolnych obrotach jest 13,93 v - altek magnetti marelli czy oznacza to że altek do wymiany dodam że miałem tak już po zakupie ale teraz wymieniłem ten akumulator na nowy i nie daje mi to spokoju. |
qwasimodo
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 12-11-2011, 00:45 Temat: [Benzyna] Tipo kaput - na PB i LPG help me |
przed chwilą byłem w aucie odpalił na benzynie,
gaz to samo nie odpala na nim, jak mogę sprawdzić czy to nie jakiś elektrozawór świruje? |
qwasimodo
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 11-11-2011, 23:45 Temat: [Benzyna] Tipo kaput - na PB i LPG help me |
Pomocy panowie...
Tipo 1,4 gaźnik lpg
Odpaliłem dzisiaj auto przy -3 C na lpg przejechałem 200m i zgasl jakby coś odcięło dopływ gazu ,
na benzynie ciężko pali odpalił ale zgasł było chyba za mało paliwa dolałem z karnistra 10l
kręce kręce aż kaput akumulator...
ospaliłem na kablach od ojca, i to chyba po 20 min nie chciał odpalić kręcił i kręcił...
przejechałem na benzynie 5 km... przelaczylem na gaz i znowu 300m i zgasl jakby odciecie doplywu lpg...
co najgorsze znowu się nie udało odpalić na benzynie kręce kręce aż znowu aku padł...
co się porobiło od czego zacząć... pomocy panowie bo tipek potrzebny.... |
Temat: (nadal) - na PB szarpie, chodzi nie miarowo, |
qwasimodo
Odpowiedzi: 13
Wyświetleń: 2446
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 21-04-2011, 19:59 Temat: (nadal) - na PB szarpie, chodzi nie miarowo, |
Wyciągnąłem membranę i jest troszkę sparciała byłem w 2 sklepach i nie ma takiej jedynie podobna ale z zestawu naprawczego z CC asiana ale to inny mechanzm miała . Więc uszczelniłem na sylikonie skręciłem i paliwo nie cieknie.
Ale nadal problem jest taki bez ssania nie odpali na benzynie nawet teraz w ciepłe dni.
Max ssanie dużo kręcenia i odpala. Chodzi nie równo bez ssania zgaśnie . Falują obroty...
Dodam że gażnik czyściłem bollem , nowy filtr paliwa i powietrza.
Za co teraz się zabrać gdzie szukać przyczyny? |
Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
qwasimodo
Odpowiedzi: 22
Wyświetleń: 4150
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 21-04-2011, 19:44 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
Postaram się wyjezdzić ten gaz i zobaczymy i pojade na czyszczenei butli
Dzisiaj wymieniłem filtr gazu. Wyglądał stary filtr tak (zastanawia mnie czemu taki pokrzywiony i dolna osłonka metalowa była odklejona.
Chciałem też spuścić szlam z reduktora ale tej dolnej nakrętki nie udało mi się odkręcić Ciężkie dojście - chyba muszę kombinerkami to złapać i tak odkręcić, czy to napewno to?
takie czarne pokrętło podobne do tego od regulacji ale na samym dole reduktora.
Pytanko bo słychać syczenie(taki lekkie piszczenie z tego) co to może być czy to groźne?
 |
qwasimodo
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 20-04-2011, 20:52 Temat: (nadal) - na PB szarpie, chodzi nie miarowo, |
Czy to jest ta czerwona uszczelka co skręcone na 4 śrubach?widać na foto
Czy taką uszczelke idzie kupić?
czy to może być przyczną tego o czym piszę powyżej? |
qwasimodo
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 20-04-2011, 17:15 Temat: (nadal) - na PB szarpie, chodzi nie miarowo, |
a więc tak wymieniłem filtr paliwa powietrza
kupiłem zestaw spray bola do czyszcenia gaznika przezyscilem
tak było przed czyszczeniem
a tak po czyszczeniu bolem
był też pękniety gumowy wąż od powietrza przy samym wejsciu do gaznika ten gruby skleiłem go.
Co odkryłem po odpaleniu kapie paliwo z pod gaźnika tam jest taka jakby pompka dźwigienka z pod tego kapie dość sporo benzyna po odpaleniu
co to może być czy to może być przyczyną że auto faluje ba benzynie na wolnych obrotach gaśnie no i duzo bierze benzyny
Wymiana filtra pow paliwa czyczenie gaznika itp nic nie pomoglo:( |
qwasimodo
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 20-04-2011, 17:03 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
Jako że musiałem pojechac autem a na benie mi źle chodzi, zatankowałem na bp gaz ponownie do pełna weszło tylko 15 litrów.
I znów auto chodzi okej.....
Czyli co jedyne wyjście to jechać do gaziarzy aby mi opróżnili butlę ? ( ile może kosztować takie coś przeczyszenie zbiornika)?
Samemu chyba się boje i nie wiem co i ja trzeba zakręcić i odkręcic.
Wrzucam foto instalki
i pytanko jeszcze od czego są takie jakby pokrętła plastikowe czarne na reduktorze chyba są dwa |
qwasimodo
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 20-04-2011, 01:21 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
opróżnić butlę no właśnie ale jak?
czyli zostaje wizyta na serwisie gazu? czy da coś radę samemu pokombinowac? |
qwasimodo
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 20-04-2011, 00:43 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
Witajcie i znów powtórzyło się tym razem po 130km , to samo auto ma dziurę w mocy i gasnie na gazie zapale na gazie przejade kilka metrów i znów gasnie.
Czy możliwe że ten gaz lipny dalej tam siedzi? nie wymieszał się po zatankowaniu nowego na bp?
Co robić proszę o jakąś pomoc
** Dodano: 20-04-2011, 00:44 **
Teraz ja pojadę na bp dotankuję i znów przejadę 130 km i będzie to samo co to może być |
Temat: nowy tipek z krakowa wita |
qwasimodo
Odpowiedzi: 23
Wyświetleń: 1096
|
Forum: Moje Auto Wysłany: 17-04-2011, 17:36 Temat: nowy tipek z krakowa wita |
Małe mody
czyli roleta rozsuwana na tył i końcówka wydechu
tutaj wygląd od środka
i polerka tempiakiem |
qwasimodo
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 17-04-2011, 11:28 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
Racja panowie, już wszystko okej, także będe omijał tę stację szerokim łukiem
Co ciekawe na bp koło matecznego w krakowie gaz 2.39
na shellu koło wyjazdu na zakopanke 2,60 |
qwasimodo
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 16-04-2011, 01:26 Temat: (znowu)Po 100km na gazie z podejrzanej stacji LPG kłopoty |
witam 110km temu zatankowałem gaz przyznam na takiej podejrzanej stacji gazowej no name.
Auto mam od lutego nie było na lpg problemów.
Zatankowałem tam 20l gazu , i dzisiaj po odpaleniu jade 200 metrow i nagle zgasł.
Odpalilem ruszam jade i nagle szarpie mocy brak taka dziura mocy...
Mysle co jest koniec gazu ? spalil 20l na 100? a palil do teraz 11l /100km
Przejechalem na beznynie z 2 minuty zgasiłem zapalilem od nowa na gazie i ruszył normalnie po około 3km znów szarpie i po wcisnieciu pedłu gazu moc spada tak skokowo.
No nic myśle sobie że gaz się konczy.
Pojechałem na BP zatankowalem chciałem do pełna okazało się ze weszło tylko za 55 zł butla 30l czyli jesze jednak był ten gaz z tamtej stacji.
Po zatankowaniu na bp auto odpaliło zrobiłem 5 km nie gasło moc tez płynnie ale jeszcze jakby lekko nerwowo.. tak ciut słabszy przy gwałtownym przyspieszaniu?
I teraz pytanie bo w sprawach lpg jestem zielony, co to może być oszukany gaz?
Czy coś z gazem się dzieje?
Z tego co wiem Mam gaz lovato butla stako parownik nowy 5 miesieczny. |
qwasimodo
|
Forum: Silnik i jego osprzęt mechaniczny, układ wydechowy Wysłany: 29-03-2011, 18:00 Temat: (nadal) - na PB szarpie, chodzi nie miarowo, |
Witajcie na codzien jezdze na lpg ale mam problem z benzyna.
Chodzi na niej nie równo bez minimalnego ssana na wolnychobrotach gasnie, przy odpaleniu dymek puszcza ciemno bialy spaliny.
na gazie nie ma problemu.
A i chyba duzo pali tej PB.
Co to moze być za co się zabraC(mialem tak od zakupu) |
Temat: niemiłe zaskczenie przy przekładaniu kół na letnie-ruda |
qwasimodo
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 1051
|
Forum: Blachy, drzwi, szyby, zderzaki, wycieraczki i inne Wysłany: 23-03-2011, 21:41 Temat: niemiłe zaskczenie przy przekładaniu kół na letnie-ruda |
jak kupowałem oglądałem go od spodu podłużnica była okej, auto było na przeglądzie diagnosta schodził do kanału z latarką i nic nie mówił dop. zauważyłem d
to po zdjeciu koła.
Troszkę mnie wystraszyłes z tą podłużnicą, chciałem trochę pojezdzic nim bez roboty |
Temat: TIPO 2.0 16v 3d |
qwasimodo
Odpowiedzi: 82
Wyświetleń: 5404
|
Forum: Moje Auto Wysłany: 23-03-2011, 21:01 Temat: TIPO 2.0 16v 3d |
piękny!!! jak nowy ....
p.s bo nie mogłem znaleźć ile kosztował? |
qwasimodo
|
Forum: Blachy, drzwi, szyby, zderzaki, wycieraczki i inne Wysłany: 23-03-2011, 17:41 Temat: niemiłe zaskczenie przy przekładaniu kół na letnie-ruda |
taka cienka blaszka jest elementem nośnym? |
qwasimodo
|
Forum: Blachy, drzwi, szyby, zderzaki, wycieraczki i inne Wysłany: 23-03-2011, 13:05 Temat: niemiłe zaskczenie przy przekładaniu kół na letnie-ruda |
Witam, przy przekładaniu kół spotkała mnie nie miła niespodzianka z prawego przodu,
zauwazylem ubytek w blasze spowodowany rdzą tym bardziej to smutne bo ogólnie z zewnątrz i od spodu nic nie rzucało się w oczy jak kupowałem.
Pytanie czy to groźna sprawa?
nie mam foto ale zaznaczylem to mnjw. na zdjęciu jakie znlazlem na forum
To co na czerwono to ubytek zjedzony przez rdzę mam tak z prawej strony przód
 |
Temat: Generali przy likwidacji szkody leci w kulki i to zdrowo |
qwasimodo
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 667
|
Forum: Forum Ogólne Wysłany: 07-03-2011, 12:35 Temat: Generali przy likwidacji szkody leci w kulki i to zdrowo |
hej miałem szkodę unem z oc sprawcy ktory jest w generali.
Szkoda zgłoszona 1 lutego, notka policyjna itp , wszystko osobiscie u nich złoszoe, wycena szkody 1 lutego .
Dzisiaj mamy 7 marca i kasy nie ma.
Na email odpisali kiedys ze maja 30 dni, w piatek dzwonilem do likwiadatorki tej szkody to oczywiscie nie bylo jej na urlopie kolezanka wszysto sprawdzila i nie wie czemu nie ma kasy.
Powiedziala ze przekaze koleznce co to prowadzi info ze do mnie rano w poniedzialek zadzwoni
no i nie dzwoni no to zadzownilem , podalem nr szkody ze musi isc do akt przelacza mnie muzyckza 5-7min w sluchawce przyszła tak szkoda do wyplaty i ze zglasza do przelewu.
Mowe no ale macie 30 dni na to no tak ale.. cos musalo byc nie tak do mnie mowi ale nie wie co...
Pytam kiedy bedzie kasa a ona nie wiem ile bedzie szedl przelew ehh nie mam juz sił!!!! |
Temat: Pytanie przed przeglądem Tipka |
qwasimodo
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 1060
|
Forum: Forum Ogólne Wysłany: 24-02-2011, 18:08 Temat: Pytanie przed przeglądem Tipka |
wiem wiem jak na razie pogoda fatalna, ja nic specjalnego nie czułem no ale na kompie wyszło że jedno słabiej drugie mocniej.
Jak będzie lepsza pogoda zaglądnę.
p.s czy łatwo ściagnąć bęben? czy potrzeba ściągacza? |
qwasimodo
|
Forum: Forum Ogólne Wysłany: 24-02-2011, 17:48 Temat: Pytanie przed przeglądem Tipka |
tipek dzisiaj przeszedł przegląd diagnosta zwrócił uwagę na dosyć słabe hample z tyłu co to może być szczęki czy zapowietrzenie?
przód igła |
qwasimodo
|
Forum: Forum Ogólne Wysłany: 22-02-2011, 10:52 Temat: Pytanie przed przeglądem Tipka |
Panowie sprawa się ma tak, muszę zrobić przegląd ale w dowodzie nie ma już miejsca na pieczątkę .
Przerejestruje go dop w marcu , wiadomo brak gotówki.
Przegląd muszę robić już ... jak to wygląda dostanę jakąś karteczkę?
A druga sprawa, gdzie w Krakowie polecacie podjechać na przegląd? |
Temat: pierwsze spalanie tipo 1,4 gaznik -10,8LPG ---- to dobrze? |
qwasimodo
Odpowiedzi: 7
Wyświetleń: 1630
|
Forum: LPG - Liquified Petroleum Gas Wysłany: 15-02-2011, 10:36 Temat: pierwsze spalanie tipo 1,4 gaznik -10,8LPG ---- to dobrze? |
hej 1 wynik spalania 10,8 LPG miasto kraków, ostatnio mrozy czy ten wynik dobry?
niby właściciel mówił ze mu 8 lpg palil no ale to bajka czy wynik dobry czy do regulacji? |
Temat: Spotkanie |
qwasimodo
Odpowiedzi: 2249
Wyświetleń: 68987
|
Forum: Małopolskie, Podkarpackie, Świętokrzyskie Wysłany: 14-02-2011, 11:47 Temat: Spotkanie |
jak bedzie spocik postaram się wpaść |
|