Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Niby to kto ubezpiecza nie jest ważne, a jednak jest !!!
Autor Wiadomość
Erewan 

Województwo: Mazowieckie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 28-01-2006, 01:24   

No cóż, jacy agenci, takie firmy ubezpieczeniowe... Czy przy rozmowach kwalifikacyjnych są testy z języka polskiego? Czy agenci teraz "po anglijskamu" spiczują z klientami? Bo to co wyprawia nasz agencik J-23 z Allianzu to komedia:

Młot napisał/a:
Wolał byś

Młot napisał/a:
spokuj

Młot napisał/a:
zborze

Młot napisał/a:
samobujcze

Młot napisał/a:
porzerają

Młot napisał/a:
Wziołem

Młot napisał/a:
DWUCH

Młot napisał/a:
grobo

Młot napisał/a:
DOŻO

Już teraz wiem, skąd Twój nick na forum - całkiem nieźle pasuje do Twojego zachowania i postów. :lol:

Młot napisał/a:
OC DLA TWOJEGO AUTA Z TWOIM WIEKIEM I W TWOJEJ STREFIE ZAMELDOWANIA, W DWUCH RATACH WYNOSI !!! 935 ZŁ !!! NA CAŁY ROK

Widać nasz J-23 pomylił Warszawę z woj.mazowieckiego z tą z woj. lubelskiego... :badgrin:

Teksty w stylu "autopsji" już paru rzucało na tym forum, żeby podbudować swoje wątłe ego, pełzające na poziomie kanalizacji miejskiej... Następny w kolejce?

A teraz kontynuuję rozmowę z Emilem...

Emf napisał/a:
Jarek matko kochana od tych cen o mało z krzesła nie spadłem.

Wierz mi, że ja spadłem... W Warcie wręcz byli zdziwieni, że ja byłem zdziwiony ;) Ceny są ustalone tak po to, żeby odstraszyć klientów młodych wiekiem, niekoniecznie stażem. Aha, zapomniałem dodać, że w większości towarzystw za markę FIAT jest również zwyżka i to potężna!!! Ale niektórzy agenci są z łapanki, a nie z powołania, co widać powyżej... :lol:
     Moneta

madzia. 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 30-01-2006, 22:58   

Z Allianzem mam złe wspomnienia i skojarzenia ale może to wina tego, że mieszkam w małej pipidówie :D i na oględziny auta przez rzeczoznawcę trzeba było jeździć daaaleko (dlaczego on sam się nie pofatygował nadal nie wiem) i załatwiania papierów było...i jeszcze trochę
wydaje mi się, że wszystko zależy też od agenta, bo kiedy kupiłam pierwsze auto i poszłam do Warty to kwota OC mnie powaliła a AC wręcz zabiła, ale bardzo miły pan poszukał mi wszelkich możliwych zniżek, bonusów (5% za chęć przystąpienia do nich heheh) dziwnym trafem pomylił się też przy wieku (pomyłka komputera sprostowana została dopierowtedy jak przekroczyłam magiczną babrierę 25 lat) i wyliczona potem składka jakoś dała się przełknąć
Wartę chwalę, bo akurat ja dobrze trafiłam, odczucie jak najbardziej subiektywne :)

sloneczna 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 30-01-2006, 23:31   

Jedyna słuszna ,jak narazie jest PZU . Płaci się może drogo ale efekt przy szkodach jest adekwatny.Mam 65% zniżki i nie nażekam. Walłem w psa ,który szkody narobił na 1300zł , tak to PZU wyceniło i dostałem szybko z OC . Warto popytać co inni w takich przypadkach oferują (sprawę cywilną zapewne ) i to jest załatwienie szkody.
     assistance   Moneta

Emf 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 31-01-2006, 00:19   

sloneczna napisał/a:
Walłem w psa

Spoko, spoko Słoneczna Animalsi już mają Twoje namiary i jadą po Ciebie ;)

assistance   Moneta

lincoln_ 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 31-01-2006, 12:13   

sloneczna napisał/a:
Jedyna słuszna ,jak narazie jest PZU .

Ja jestem od poczatku w allianzie. Mam max znizki (przy wspolwlascicielu), do tego za az 5 zl mam wykupiona opcje, ze jesli rozwale tipka (jestem wspolwlasc. 2 pojazdow) to znizki leca tylko na tipo. Polecam alianz
www.rajdowy.info | gg#1135336
"Mamy swój świat, w którym...zapach palonej gumy"

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 31-01-2006, 12:51   

kolejny kandydat do bana?

i takie pytanie?
czemu uzywacie nazw otwartych? wiecie ze za to groza sankcje prawne?
     assistance

Pele_Tipo 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 31-01-2006, 16:07   

Za dzielenie sie opinia o towarzystwach ubezpieczeniowych publicznie na forum, przyjmijmy na to ze np. w gronie znanych nam osob :?:

Cos nie tak :sciana:

A BTW: Link i Samopomoc maja zdrozec. A PZU i Warta ktore powroca do konkurencyjnosci oferty nie zamierzaja wracac do honorowania znizek przez brak kontynuacji ubezpieczenia. A przynajmniej bezszkodowosc nie bedzie liczona w calosci, tak jak tym co sie do Linka nie przenosili.

Teraz ja sie wypowiem co do mojej sytuacji, bo nie zabieralem glosu, chcialem poczekac na udupienie agenta, bo i tak widzac te wypowiedzi bylem przekonany, ze predzej czy pozniej to nastapi.

Ubezpieczenie zawsze jest na ojca : ja jestem jako wspoluzytkownik. Gdyby nie AC to oczywiscie oplacaloby sie ubezpieczyc autka w Samopomocy albo Linku. Jednak z AC wolelismy nie ryzykowac i tak oto przedstawiaja sie znizki.
Do OC i AC:
60% znizki za bezwypadkowosc (oczywiscie ojca)
5% za kontynuacje
5% za 2 auta (znizka oczywiscie dla kazdego z aut, co oznacza ze gdyby dotyczyla tylko jednego to wyszlaby 10%)

DO AC:
10% zwyzki za wspoluzytkownika do 25lat, niezaleznie od wypadkowosci.

Nie wiem czy wszyscy zauwazyli, ale podkreslam nie ma zadnej zwyzki do OC za wiek oraz wypadkowosc, mimo iz ja poruszam sie tym autem i ubezpieczenie to uwzglednia.
W przypadku wspolwlasciciela liczylaby sie zwyzka zarowno do OC i AC wynoszaca 30%.

Jak umiemy liczyc to wychodzi nam (wyreczam) 36% stawki OC oraz 40% stawki AC dla obu aut. Oczywiscie teraz jednego z nich nie ma, ale pomijam te kwestie, chcialem zobrazowac rozklad znizek na obowiazujaca wciaz umowe na pozostale auto. I zeby nie bylo, skladki nadal wyniosly dosc drogo, czego przyczyna jest strefa zamieszkania, prawie jak w przypadku Jarka... z ciut nizszych kwot nalezy odjac roznice w pojemnosci i przemnozyc przez ten iloczyn znizek.

Aha pominalem tez zwyzke za 2 raty, ale skoro rozmawiamy o skladkach calorocznych to takze jest to nieistotne.

lincoln_ 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 31-01-2006, 19:11   

Robertino napisał/a:
kolejny kandydat do bana?

i takie pytanie?
czemu uzywacie nazw otwartych? wiecie ze za to groza sankcje prawne?

Za co np?
www.rajdowy.info | gg#1135336
"Mamy swój świat, w którym...zapach palonej gumy"

Odpowiedz do tematu