|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rozbiłem Tipo |
Autor |
Wiadomość |
sheriffnt
Pomógł: 7 razy Wiek: 61 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 323 Skąd: Gdynia/Baranówka
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 06-02-2008, 00:26
|
|
|
Witam
dcfan napisał/a: |
Jadąc z ojcem Tipo 1.4 i.e po lekkim tuningu (89KM, kapcie 185) we dwóch objechaliśmy na bardzo krętej trasie gdańsk-kartuzy przez las BMW 316i na oko rocznik 98 które ma mocy dużo więcej...o on był sam i mało nie zaliczył 2 razy drzewa jak go nosiło na zakrętach. Stąd moje mówienie o przyczepności.
|
Tak nie wyciągniesz właściwych wniosków, nie wiesz jakie miał opony, jakie amortyzatory, stan auta* i umiejętności kierowcy**.
*te pierwsze czynniki w przypadku wielu "specyficznych" marek aut, częto bywają kiepskie, ważniejsze od stanu auta jest dobre audio (w razie stuków z zawieszenia zawsze można głośniej nastawić muzę) i pseudotjuningowe dodatki dodające "pałeru"
**spora cześć polskich kierowców to niestety tzw. "miszczowie prostej", kręta, trudna trasa przerasta ich pojmowanie. |
_________________ Pozdrawiam Mirek
Fiat Tempra 1,9 TD był
Lada 21072 1300 była
Fiat Tempra 1,9 TDs Weekend |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 06-02-2008, 16:22
|
|
|
update :
prace nad "typem" idą pełną parą ... w poniedziałek auto trafiło do zakładu gdzie wszystko zostanie zrobione ...
wszystko tzn wyprostowanie na ramie , geometria , lakierowanie , składanie , zbieżność itd...
plus poprosiłem o parę dodatkowych rzeczy jak np. wymiana poduszki pod silnikiem ( jedna pod silnikiem i pod skrzynią były już wymieniane) , przegląd ( bo w lutym się kończy ) , lakierowanie maski ( wcześniej nie było tego w planie ) z mojej strony załatwiłem sobie białe kierunki ...
dzisiaj byłem zerknąć okiem jak to wygląda ... no i wygląda nieźle pomimo iż mówiłem że nie spieszy mi się z odbiorem auto bo jestem w trakcie zbierania "funduszu" panowie mechanicy ruszyli ostro i na dzień dzisiejszy wygląda to tak
|
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
mrk69
Pomógł: 31 razy Wiek: 37 Dołączył: 25 Maj 2006 Posty: 1884 Skąd: Kwidzyn
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 07-02-2008, 13:03
|
|
|
Prace do przodu idą - elegancko i brawa za samozaparcie relacjonuj remont pozostałych elementów też |
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 07-02-2008, 13:15
|
|
|
mrk69 napisał/a: | relacjonuj remont pozostałych elementów też |
I to obowiązkowo |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
avenger85
Pomógł: 6 razy Wiek: 39 Dołączył: 18 Lut 2007 Posty: 571 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 07-02-2008, 15:03
|
|
|
mrk69 napisał/a: | Prace do przodu idą - elegancko i brawa za samozaparcie relacjonuj remont pozostałych elementów też |
za dużo kasy i czasu w niego włożyłem żeby od tak się go pozbyć a po za tym bardzo lubię tego "typa" nigdy mnie nie zawiódł (stąd to samozaparcie żeby go zrobić )
co prawda łączny koszt naprawy wyniesie tyle co drugie takie tipo ale nigdy nie miałbym pewności że "nowy typ" byłbym w tak dobrym stanie jak ten ...
a kolejne relacje z remontu będą za ok tydzień ( góra dwa tygodnie ) jak zbiorę kasę i pojadę go odebrać a wtedy będzie już zrobiony na cacy |
_________________ Fiat Tipo 2.0 8V |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 08-02-2008, 01:13
|
|
|
avenger85 napisał/a: | co prawda łączny koszt naprawy wyniesie tyle co drugie takie tipo |
Ale drugie mogłoby byc w gorszym stanie a tu wiesz co masz
I zgodze sie ze avenger85 napisał/a: | bardzo lubię tego "typa" |
ja do swojego sie tez przyzwyczaiłem i trudno byłoby sie znim razstac |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|