|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
O Gazie ................... |
Autor |
Wiadomość |
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 18-12-2005, 20:36
|
|
|
Heheh jest ten artykulik gdzies na forumie tez zesmy tocyzli zaciete dyskucje ntt:D |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 18-12-2005, 21:59
|
|
|
jabko napisał/a: | Niemiecki automobilklub ADAC przeprowadził badania |
Ot co...Znow sie pojawia ADAC. hehe Ktos mowil ze oni nic nie wiedza i sa do bani a my tu na forum najmadrzejsi? |
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 18-12-2005, 22:05
|
|
|
jablko -jezeli jak pisales w poprzednim poscie silnik nie bierze Ci oleju to oznacza ze masz silnik uszkodzony Prawidlowo silnik powinien brac olej -to tak na marginesie
Musisz jablko dokladnie precyzowac swoje posty
pozdrawiam |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 06:47
|
|
|
Robertino napisał/a: | Ot co...Znow sie pojawia ADAC. hehe Ktos mowil ze oni nic nie wiedza i sa do bani a my tu na forum najmadrzejsi? |
Wkleiłem cały post jaki kiedyś zamieścił Marcin o samym fakcie przenikania PB do oleju. To co wie ADAC mało mnie interesuje.
Przeczytaj dokładnie moje posty i zakumasz o co idzie.
Zwłaszcza ostatnie zdanie !!
netsat napisał/a: | jablko -jezeli jak pisales w poprzednim poscie silnik nie bierze Ci oleju to oznacza ze masz silnik uszkodzony Prawidlowo silnik powinien brac olej -to tak na marginesie
Musisz jablko dokladnie precyzowac swoje posty |
A może zamiast ja lepiej precyzować ty troszke pomyślisz przy czytaniu ??
Napisałem że nie dolewałem od czasu wymiany uszczelek do czasu wymiany oleju teraz przed zimą czyli niecały rok i grubo ponad 10tyś km.
A to że było max a przy wymianie w połowie oznacza ze około 0,5L przez ten okres spalił i to jest jak najbardziej normalne.
Chyba wszyscy się zgodzą że stwierdzenie "Nie bierze oleju" oznacza ze nie dolewa się go litrami.
Jest pare osób na forum którym silnik pobiera oleju znacznie mniej niz standardowe 50gr/1000km z książki.
Uszkodzony.. ?? dobre to. |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
Marcin - fiattipo.pl
Pomógł: 4 razy Wiek: 52 Dołączył: 05 Sty 2005 Posty: 1166 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 09:32
|
|
|
netsat napisał/a: |
Owocnych zyskow zycze |
Netsat - smieszny sie zaczynasz robic Jak ktos chce zakladac LPG, to niech zaklada - ma do tego prawo i rozum by sobie obliczyc, czy warto. A przekonywanie kogos kto zrobil na LPG - tak jak ja - ponad 40 tys., ze to blad jest juz niepowazne
Pewnie nie slyszales, ale w przepisach UE jest zapis o stosunku ceny Pb do LPG (jako paliwa ekologicznego) 2:1. W tej chwili proporcje sa nieco zachwiane, ale to sie unormuje po zimie U mnie juz teraz LPG spadl do 2.09.
I na tym zamykam ten pasjonujacy temat Jak widac kazdy zostal przy swoim zdaniu, co nie zmienia faktu ze:
- prawidlowo zalozona i wyregulowana instalacja nie niszczy silnika,
- jezdzac na LPG wciaz sie oszczedza
- zalozenie instalacji - kazdy sobie musi przekalkulowac koszty we wlasnym zakresie biorac pod uwage koszt prawidlowo dobranej do silnika instalacji, jego stan, liczbe przejezdzanych rocznie km, prognozowana cene LPG i Pb, koszty dodatkowe (przeglady, regulacje, czestsze wymiany swiec, filtrow itd.). |
_________________ Pozdrawiam
Marcin
Tipo 1.4S '94 LPG (SPRZEDANY)
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|