Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
OD CZEGO SĄ TE ŚRUBKI BRC
Autor Wiadomość
Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 07-02-2012, 22:59   

Cytat:
-wymiana filtrów do sekwencji w okresie gwarancyjnym 100 zł jak i po ,,,koszt 3 zł FFC i 10 zł FFL + jedna śruba i 2 opaski ...
-wymiana listwy valtek czerw na taką samą o zgrozo 500 zł koszt listwy 120 zł ....
-wymiana MJ za 400 zł koszt MJ 190 zł
i tak dalej i tak dalej...

mam wrażenie że pomyliłeś tematy kolego.
założyciel tego tematu ma do wyregulowania gaz w zwykłej instalacji II-gen. albo I-gen. tak więc co kogo obchodzą ceny usług o których piszesz.
powiem wprost: najpierw chciałem koleszce pomóc żeby się nie męczył i zaoszczędził kasy. ale potem podłączyłeś sie Ty i teraz mam wrażenie ze ten temat to prowokacja jakaś.
co ma piernik do wiatraka, gość nie chce wymieniać listwy tylko ustawić gaz
bo wydaje 250pln na przejechanie 400 kilometrów z kawałkiem autem z silnikiem 1.4 (ja taki dystans takim autem pokonywałem za 75-80zł)
a Ty go popierasz.
Chryste piszesz jakies farmazony o listwach i innych cudach i popierasz typa żeby wydawał dalej kosmiczne pieniądze i jeździł takim wynalazkiem niż aby wydał 30zł, na regulację gazu i oszczędzać.
W porządku niech jeździ dalej i kombinuje, kolejne litry i setki uciekają, ale przecież mechanicy to złodzieje. mam nadzieję że jak mu wysra świece od zbyt bogatej mieszanki albo spalanie stukowe wysra pół silnika to pomożesz mu z remontem. Bo przecież mechanicy to złodzieje... nie??

uwielbiam takich filozofów...
     assistance   Moneta

piotr1 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 10-02-2012, 00:21   

Świstak napisał/a:
Cytat:
-wymiana filtrów do sekwencji w okresie gwarancyjnym 100 zł jak i po ,,,koszt 3 zł FFC i 10 zł FFL + jedna śruba i 2 opaski ...
-wymiana listwy valtek czerw na taką samą o zgrozo 500 zł koszt listwy 120 zł ....
-wymiana MJ za 400 zł koszt MJ 190 zł
i tak dalej i tak dalej...

mam wrażenie że pomyliłeś tematy kolego.
założyciel tego tematu ma do wyregulowania gaz w zwykłej instalacji II-gen. albo I-gen. tak więc co kogo obchodzą ceny usług o których piszesz.
powiem wprost: najpierw chciałem koleszce pomóc żeby się nie męczył i zaoszczędził kasy. ale potem podłączyłeś sie Ty i teraz mam wrażenie ze ten temat to prowokacja jakaś.
co ma piernik do wiatraka, gość nie chce wymieniać listwy tylko ustawić gaz
bo wydaje 250pln na przejechanie 400 kilometrów z kawałkiem autem z silnikiem 1.4 (ja taki dystans takim autem pokonywałem za 75-80zł)
a Ty go popierasz.
Chryste piszesz jakies farmazony o listwach i innych cudach i popierasz typa żeby wydawał dalej kosmiczne pieniądze i jeździł takim wynalazkiem niż aby wydał 30zł, na regulację gazu i oszczędzać.
W porządku niech jeździ dalej i kombinuje, kolejne litry i setki uciekają, ale przecież mechanicy to złodzieje. mam nadzieję że jak mu wysra świece od zbyt bogatej mieszanki albo spalanie stukowe wysra pół silnika to pomożesz mu z remontem. Bo przecież mechanicy to złodzieje... nie??

uwielbiam takich filozofów...

Chyba ty

ja mu napisałem jak ma to wyregulować to to że mu wezmą 30 zł za regulacje to ok niech jedzie ja bym dał 30 zł

i te przykłady to było podparcie tego że za byle wymianę liczą straszną kase wiem że tu wiekszość siedzi na 1-2 generacji ale jak dojdzie do tego że będą mieć sekwencję to za samo hasło będą płacić nie znadając sobie sprawy jakie to proste ,,,

Poparłem go że chce sam sobie wyregulować a właściwie generalnie naprawiać sam ,,,

Ja sam założyłem sobie sekwencje do auta a taraz do Tempry a super gazownicy mówili że sie nieda ,,jak mają taką wiedzę to dalej niech ustawiają 1-2 generacje ,,,

Prowokacji nie ma nie wiem co sobie uroiłeś ja mu podałem patent opsiany na necie jak sie ustawia ew można na analizator podjechać ,,

Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,,

JAM_BELFEGOR 

Wysłany: 10-02-2012, 06:40   

Świstak, Spokojnie nie irytuj się tak :lalala: ludzie jakieś takie nerwowe teraz. Kolega chciał dać tylko przykład że czasem warto zrobić samemu, choć w tym przypadku akurat się z nim nie zgodzę. ~30zł to śmieszna kasa i nawet się nie ma co zastanawiać, tylko jechać. U mnie regulacja na własną rękę skończyła się skrobaniem obudowy filtra z sufitu. Nie robiłem tego z jakiś oszczędności, tylko dla tego że jestem dociekliwy i chciałem wiedzieć czy się da i jak to zrobić. Przy odkręcaniu gazu przy 3000obr. dostał takiego strzała że już się raz a porządnie wyleczyłem z regulacji LPG samemu. Oczywiście nie zmienia to faktu że np. regeneracje wszystkich parowników robiłem sam, zamiast dawać 150zł - 200zł (tyle to wtedy kosztowało) koszt jaki poniosłem to 40zł za zestaw naprawczy + browar dla schłodzenia :lalala: Filtry oczywiście samemu 3-4zł i kilka min machania kluczem od cała filozofia zamiast kolejnych 30-40zł. Tak wiec nie ma co się złościć na siebie bo jeden i drugi ma rekcję. Tak gdzie można wyręczamy mechaników a tam gdzie nie ma sensu i nie jest to ekonomicznie uzasadnione watro odpuścić :D
     assistance   Moneta

piotr1 

Wysłany: 10-02-2012, 11:17   

no generalnie oto mi chodziło ,,,, a kolega jakiś drażliwy ,,,, :badgrin:

Stag 200
Zavoli N
2 cewki z MAtrixa 5xx
FLo2
4 generacja wtrysku LPG w Monowtrysku ,,

Odpowiedz do tematu