Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Reduktor (może ktoś wie)
Autor Wiadomość
Michu 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 21-04-2007, 18:31   Reduktor (może ktoś wie)

Witam. Mam takie pytanko które mnie męczy od pewnego czasu a mianowicie. Zmieniałem ostatnimi czasy reduktor bo w starym stan skupienia membran zmienił się w stały :) . Założyłem reduktorek ale gdzieś zapodziałem "gwarancje" od niego, no i powstaje pytanie czy reduktor jest częścią wymienną instalacji i nie potrzeba na niego żadnych papierów?? Czy nie będzie problemu z przegladem jakby przypadkiem ktoś chciał zajrzeć pod maske?? Jak to jest?? Z góry dzieki wielkie za odp. i przepraszam za zaśmiecanie forum pierdółkami. Pozdrawiam

Co by nie było zawsze do przodu ...
     assistance

Gibson 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-04-2007, 18:56   

sprawdziłem i jest tak że w wyciągu z homologacji mam wpisane zamontowane następujące elementy instalacji gazowej:
- reduktor
- zawór gazowy
- zbiornik
- wielozawór
- obudowa wielozaworu
- zawór tankowania
- przełącznik / centralka
- układ elektroniczny

z czego homolagacji nie mam tylko na ostatnie dwie pozycje.

Natomiast czy jest częścią ... na pewno jest, bo w końcu można sobie go dokupić.
Mój kolega w zeszłym roku wymienił reduktor i nie miał problemu na przeglądzie.
Ale papier na reduktor powinieneś mieć.

rożek 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 21-04-2007, 22:37   

Niby jakieś numery reduktora zapisują w homologacji ale kto to sprawdza :badgrin:

unknown 

Wysłany: 22-04-2007, 06:18   

dokładnie, w karcie od instalacji masz wśród pozycji wypisany reduktor, jego model/nazwa/numer; bo wiadomo, niby nie możesz założyć sobie jakiegoś made in china z allegro za 5 zeta ;D by wybuchając nie uszkodzić innych współużytkowników drogi...

ale jak na PL realia nikt nigdy na żadnym przeglądzie nawet nie popatrzył jaki mam reduktor a co jest w papieraqch, jedynie patrzą na butlę, ile ma lat i jej papiery, czy nie trzeba jej już wymieniać...

a swoją drogą - jak w twoim membrany były już sztywne dosłownie i w przenośni to same membrany + zaworki, sprężynki, pierdołki mogłeś kupić i zrobić reduktor na nowy bez kupna całego nowego, przecież np obudowa się tak nie zużywa ;D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Gibson 

Wysłany: 22-04-2007, 12:53   

rożek napisał/a:
Niby jakieś numery reduktora zapisują w homologacji ale kto to sprawdza

zapisują numery, a jeśli trafisz na przeglądzie na upierdliwego gościa to Ci sprawdzi bo tak poza nim to nikomu do głowy nie przyjdzie sprawdzenie całej instalki z takimi szczegółami.

Michu 

Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Wysłany: 22-04-2007, 18:14   

Witam ponownie. Dzieki za rozwianie moich wątpliwości w sumie tak mi się wydawało apropo naszych panów od przegladów.
unknown napisał/a:
a swoją drogą - jak w twoim membrany były już sztywne dosłownie i w przenośni to same membrany + zaworki, sprężynki, pierdołki mogłeś kupić i zrobić reduktor na nowy bez kupna całego nowego, przecież np obudowa się tak nie zużywa

Wszystko się zgadza Unknown, oczywiste że nie wydałbym kaski na nowy reduktor bo lubie sam coś naprawić i zaoszczędzić(jeśli się da :) ) zamiast dać do warsztatu żeby zepsuli :sciana: czy kupować nowe (dlatego sam zmieniałem skrzynke biegów po tym jak mi różnicowy wyszedł bokiem(nie była to moja wina). No ale w tym przypadku niestety nie dało sie inaczej szukałem zestawu naprawczego, reduktor to M.G Motor Gas, zero zestawów naprawczych jakiś wynalazek z włoch nikt nie wie co to :) wiec nie było wyjścia kupiłem nowy reduktor (Zavoli cena 170zł tak po znajomości).

Pozdrawiam wszystkich

Co by nie było zawsze do przodu ...
     assistance

Odpowiedz do tematu