Rynek LPG - wiadomości |
Autor |
Wiadomość |
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:21
|
|
|
jabko napisał/a: | netsat napisał/a:
...Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi i z tego co mowia bedzie kosztowal prawie tyle co Pb .
|
Hehe ten cytat jest niezly
Nie przeczytalem go dokladnie wczesniej.
Ja chyba sprzedam Tempre bo jest za droga w utrzymaniu i kupie 911 Carrere |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
|
netsat
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:21 Re: Rynek LPG - wiadomości
|
|
|
jabko napisał/a: | netsat napisał/a: | ... kosztuje już prawie 2,3 zł za litr – podicza „Gazeta Wyborcza”. |
Płace 2.09zł na Orlenie (W łagiewnikach nawet Orlen 2.01zł)
netsat napisał/a: | ...Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi i z tego co mowia bedzie kosztowal prawie tyle co Pb . |
No tak 2.09zł to PRAWIE 3.60 zł
PRAWIE robi wieeelką różnicę.
Faktycznie to moje posty są śmieszne. To ty wiesz że moje auto często się psuje choć to ja nim jeżdżę. To ty wiesz ile płace za LPG choć to ja je wlewam i wyciągam gotówkę. |
Czy ja pisalem ze Twoje auto sie psuje?
Jablko przestan bo rzeczywiscie pomysle ze jestes na jakis prochach
[ Dodano: 19-12-2005, 21:27 ]
Emf napisał/a: | jabko napisał/a: | netsat napisał/a:
...Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi i z tego co mowia bedzie kosztowal prawie tyle co Pb .
|
Hehe ten cytat jest niezly
Nie przeczytalem go dokladnie wczesniej.
Ja chyba sprzedam Tempre bo jest za droga w utrzymaniu i kupie 911 Carrere |
Emf auto z gazem sprzedalem bo sie sypalo ze ho ho
Znalazl sie jelen i kupil
Teraz mam Tipo i jest ok
A do samochodu za ktory dalem w Niemczech 400 euro nie bede dawal LPG za 1700 zl czy teraz kumasz?
Jak nie to rozpisze Ci to dokladniej na PW
Niektorzy musza miec napisane z detalami buhahahaha
[ Dodano: 19-12-2005, 21:30 ]
[quote="jabko"] netsat napisał/a: | ... kosztuje już prawie 2,3 zł za litr – podicza „Gazeta Wyborcza”. |
Płace 2.09zł na Orlenie (W łagiewnikach nawet Orlen 2.01zł)
netsat napisał/a: | ...Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi i z tego co mowia bedzie kosztowal prawie tyle co Pb . |
No tak 2.09zł to PRAWIE 3.60 zł
PRAWIE robi wieeelką różnicę.
Bedzie a nie jest taka cena
Jablko Ty przerastasz nad wszystko ](*,)
Mniej browaru lub z umiarem |
_________________ Tempra 1.6 ie /LPG 1991 rok |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:30
|
|
|
net ja powiem tylko tak nie pograzaj sie i daj sobie juz spokoj z tym tematem :-)
pzdr |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:36
|
|
|
netsat napisał/a: | jablko -jezeli jak pisales w poprzednim poscie silnik nie bierze Ci oleju to oznacza ze masz silnik uszkodzony |
netsat napisał/a: | ...jezdzac na pozornie tanszym paliwie jakim jest LPG dobija silniki do reszty Koszt remontu takiego silnika jest pozniej wielokrotnie wiekszy (nawet cene instalacji gazowej pochlania)... |
Może nie pisałeś że mój sie psuje ale przyłączyłeś się z chęcią do innych "inteligentów" wyliczających jak to gaz jest drozszy niż PB i jak on strasznie psuje silniki.
Może w końcu ktos zamknie ten temat bo ciagnie się cały czas o tym samym.
Przeczytaj dokładnie i podlicz ile osób zauważa Twoją "śmieszność"
jabko,Marcin,Mupik,Emf a miszko i ego to raczej cięzko powiedzieć zeby sięz Tobą zgodzili.
Jedynie Pele coś też nie lubi LPG ale bardziej boi się z tragicznych opowieści znajomych niż sam ze swojego doświadczenia.
[ Dodano: Pon 19 Gru, 2005 21:39 ]
[ Dodano: 19-12-2005, 21:30 ]
netsat napisał/a: | Bedzie a nie jest taka cena |
ah będzie ?? No tak. Prorok ??
Może podaj mi numery lotto na przyszłą środę
netsat napisał/a: | Mniej browaru lub z umiarem |
Tu też śmiem się nie zgodzić. Browar is good.
Zakazywać piwka to mozesz żonie a nie mi.
Jabko pije to co lubi |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:42
|
|
|
jabko napisał/a: | netsat napisał/a: | jablko -jezeli jak pisales w poprzednim poscie silnik nie bierze Ci oleju to oznacza ze masz silnik uszkodzony |
netsat napisał/a: | ...jezdzac na pozornie tanszym paliwie jakim jest LPG dobija silniki do reszty Koszt remontu takiego silnika jest pozniej wielokrotnie wiekszy (nawet cene instalacji gazowej pochlania)... |
Może nie pisałeś że mój sie psuje ale przyłączyłeś się z chęcią do innych "inteligentów" wyliczających jak to gaz jest drozszy niż PB i jak on strasznie psuje silniki.
Może w końcu ktos zamknie ten temat bo ciagnie się cały czas o tym samym.
jabko,Marcin,Mupik,Emf a miszko i ego to raczej cięzko powiedzieć zeby sięz Tobą zgodzili.
Jedynie Pele coś też nie lubi LPG ale bardziej boi się z tragicznych opowieści znajomych niż sam ze swojego doświadczenia. |
Jablko przyjmij jedna zasade ze jak ktos pisze ogolnie na jakis temat to tez rob to samo a nie udezaj personalnie i prywatnie w kogos
Sam dales teraz dowod tego
A po pierwsze nik Cie nie prosil ani nie ciagnal tu na sile abys podejmowal dyskusje i rozpisywal sie
Jezeli jakis temat mi nie odpowiada to poprostu sie nie wypowiadam
Dokonujac wpisy na jakimkolwiek forum trzeba sie Panie jablko liczyc z tym ze nie tylko chodza tu ludzie ktorych znasz np ze zlotow ale czyta Ciebie i mnie setki osob spoza forum
Musiales chyba prawdopodobnie o tym zapomniec
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 21:45
|
|
|
MupiK napisał/a: | net ja powiem tylko tak nie pograzaj sie i daj sobie juz spokoj z tym tematem :-) |
Ja też wymiękam i daje sobie spokuj z odpisywaniem na brednie |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:10
|
|
|
netsat napisał/a: | ...Może w końcu ktos zamknie ten temat bo ciagnie się cały czas o tym samym.
Jedynie Pele coś też nie lubi LPG ale bardziej boi się z tragicznych opowieści znajomych niż sam ze swojego doświadczenia. |
Jeszcze jablko jak dodasz ze se wszyscy w tym koleczku czyli jabko,Marcin,Mupik,Emf a miszko i ego macie w autkach LPG to ja z kolei zrozumie Twoja "niesmiesznosc "i wycie do ksiazyca |
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:24
|
|
|
jabko napisał/a: |
powiedzmy ze mniej wiecej
Moze jestem za mlody i za bardzo lubie szybka jazde i jednoczesnie za bardzo mnie serducho boli ze takie suche wielooktanowe sie leje przez zaworki...
...z drugiej strony powstaje konflikt przy tym ze na gazie za te same pieniadze mozna wiecej poszalec ](*,) |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:28
|
|
|
ja czegoś nie rozumiem, ale to normalne bo ja się nie znam i mam prawo nie rozumieć
kupilam pół roku temu Tipka i pierwszą rzeczą jaką w nim zrobiłam było założenie gazu (czy już mi się wróciło, nie wiem muszę policzyć, a jak nie to kiedy)
przy podstaowej i bazowej liczbie kilometrow a jest to pond 400 (tyle robi obowiązkowo) tygodniowo (trasa) nie wliczając do tego jazdy po mieście w ciagu tygodnia i niespodziewanych wyjazdow poza nie wyobrażam sobie nie posiadania LPG (nie chce mi się liczyć ile zaoszczędziłam dzięki LPG) i uważam że spalanie jakie ma obecnie zimą ok. 10-10,5 l/100km nie jest straszne
auto nie psuje mi się (psuje ale LPG nie ma tu nic do rzeczy)
tankowalam w sobote gaz po 2,14 (2,14*10,5=22,47 a 3,60*8=28,80 - wiem wydaje się niewielką różnicą ale w pomnożeniu przez ilośc km ktorą robię to PRAWIE robi różnicę)
zalożylłam gaz bo wiedzialam że to mi się opłaci (mój ojciec nie bo jego auto jest tylko prawie miejskie) i każdy robi to co chce
gaz raczej nie dojdzie do ceny PB (tak tak wróżka jestem)
a kazdy niech jeździ na tym na czym mu wygodniej i co mu się bardziej opłaca i kłótnie tu nie są do niczego ani nikomu potrzebne
eee pewnie znowu obok tematu ale co mi tam |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
Emf
Pomógł: 26 razy Wiek: 47 Dołączył: 16 Sty 2005 Posty: 2668 Skąd: Piotrków Trybunalski
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:29
|
|
|
netsat napisał/a: | Emf auto z gazem sprzedalem bo sie sypalo ze ho ho
Znalazl sie jelen i kupil Laughing
Teraz mam Tipo i jest ok
Applause
A do samochodu za ktory dalem w Niemczech 400 euro nie bede dawal LPG za 1700 zl czy teraz kumasz?
Jak nie to rozpisze Ci to dokladniej na PW Very Happy
Niektorzy musza miec napisane z detalami buhahahaha |
nie jestem jasnowidzem bo z Twojej wypowiedzi wynika ze sprzedales bo gaz jest za drogi
netsat napisał/a: | Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi |
Wiesz Netstat wrzuc na luz bo nie za bardzo wiesz o czym piszesz a zgrywasz mentora.
Nie wiem co dziwnego chociazby w tym, ze Mupik slucha piosenek Big Cyca???
A co Ty sluchasz ze kogos wysmiewasz??
Czerwonych Gitar, Metallici, Jasona Donovana??
Chyba ze zgrywasz Twardziela i bebni Ci w z glosnikow Doda Elektroda!!! |
_________________ Była Włoszka.
Był Niemiec.
Teraz jest Francuz.
|
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:50
|
|
|
Emf napisał/a: | netsat napisał/a: | Emf auto z gazem sprzedalem bo sie sypalo ze ho ho
Znalazl sie jelen i kupil Laughing
Teraz mam Tipo i jest ok
Applause
Jak nie to rozpisze Ci to dokladniej na PW Very Happy
Niektorzy musza miec napisane z detalami buhahahaha |
nie jestem jasnowidzem bo z Twojej wypowiedzi wynika ze sprzedales bo gaz jest za drogi
netsat napisał/a: | Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi |
Wiesz Netstat wrzuc na luz bo nie za bardzo wiesz o czym piszesz a zgrywasz mentora.
Nie wiem co dziwnego chociazby w tym, ze Mupik slucha piosenek Big Cyca???
A co Ty sluchasz ze kogos wysmiewasz??
Czerwonych Gitar, Metallici, Jasona Donovana??
Chyba ze zgrywasz Twardziela i bebni Ci w z glosnikow Doda Elektroda!!! |
Emf jak juz cos kopiujesz to rob to w calosci bo pozniej jak widac sam masz problemy ze zrozumieniem tekstow
mialo byc tak:
Ostatnio mialem auto wlasnie z LPG i sprzedalem go Poprostu nie chce juz gazu bo jest za drogi i z tego co mowia bedzie kosztowal prawie tyle co Pb wiec nie widze sensu wyrzucania pieniedzy w nastepna instalke do mojego starego ale jarego Tipulca
Jakby to wygladalo?-instalacja LPG drozsza od samochodu ? buhahahaha -dobre sobie
to tyle co do tematu wycinanek ktorych pozniej nie rozumiesz
Natomiast nigdy nie wypowiadaj sie za innych -to sprawa dotyczaca co niby kolega Mupik ma sluchac
A co do rodzaju muzyki to nikt nie musi mi narzucac jaka mam sluchac i skad mam ja sciagac ani tez nie musze sie tutaj tlumaczyc np Tobie jaka muze lubie |
|
|
|
|
romano
Pomógł: 56 razy Dołączył: 09 Sty 2005 Posty: 2132 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:51
|
|
|
Nie szkoda wam energii na taką jałową dyskusję, lepiej iść na dwór pojeździć na sankach albo bałwana ulepić |
_________________ Fiat Tipo 1.6 gaźnik RIP
Nissan Primera P11 SR20DE
Nissan Primera P11.144(lift) SR20DE
|
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:55
|
|
|
romano napisał/a: | Nie szkoda wam energii na taką jałową dyskusję, lepiej iść na dwór pojeździć na sankach albo bałwana ulepić |
romano tu jest konflikt miedzy 1 osoba na Pb a 6 na LPG buhahahahaha
Ja snieg z podjazdu pod domem odwalilem wiec jestem tu usprawiedliwiony
Juz mnie kurcze prawie zagazowali |
|
|
|
|
|
Pele_Tipo
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 19-12-2005, 22:55
|
|
|
albo poooooooooslizgac sie ....
...tak jak to uczynilem z godzine temu wracajac
YEAH - dzis ponizej zera i wyslizgane na maxa bo duzo osob przyjezdza
zdecydowanie pod wzgledem driftu - a glownie zabawy z niego czerpanej najlepszy dzien tej zimy |
_________________ bylo 159A2.000, jest 160A1.046 i minus 200kg, a od niedawna takze pierwszy sponsor www.motohurt.com
|
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 19-12-2005, 23:05
|
|
|
Cytat: | pojeździć na sankach albo bałwana ulepić |
zdecydowanie lepiej |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 19-12-2005, 23:08
|
|
|
madzia napisał/a: | Cytat: | pojeździć na sankach albo bałwana ulepić |
zdecydowanie lepiej |
Upsss nareszcie ktos bez gazu :-({|= |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:03
|
|
|
netsat, heheh alez ja gazowniczka jestem ale uważam że nie ma sensu kłótnia w tym temacie |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:12
|
|
|
madzia napisał/a: | netsat, heheh alez ja gazowniczka jestem ale uważam że nie ma sensu kłótnia w tym temacie |
hi hi ja sie nie kloce tylko kilka osob mnie chcialo zagazowac ale sie nie daje |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:16
|
|
|
Netstat heh mam w rodzinie jeszcze 2 fiaty + traktor hehe
Pande silniczek 1,1
Punto 2 silniczke 1,2 8v
No i moja temperowka 1,6
traktor heh nawet nieiwem ile on ma
Kto jezdzi najtaniej rzecz jasna ja , jakby niepatrzec to jazda na LPG sie oplaca no chyba ze sie jezdzi tylko po bulki w niedziele przed kosciolem
Co do Big Cyca to nie jestem ich wielkim fanem mieli pare naprawde fajnych utworow :] a nowy tez mi sie podoba :]
Ja jutro smigam na nartki czyli 300km pojdzie i nie mam oporow bo mam LPG jak mi przepali na trasie 10 to bede zadowolony jak 11 tez nie bede plakal
Pele niewiem co cie tak odstrasza w LPG jak jest z glowa zrobione to tez autko na tym fajnie chodzi kolega ma eclipsa 2g i zalozony sekwencyjny mitsu jest nader upierdliwe i zajelo troche dostrojenie teog wszysktiego obecnie z 220 kucy nie czuc ze choc jeden wyparowal a spalanie na poziomie 15 l jest gi w porownaniu z 12 benzyny
Koncze w tym temacie wypowiediz bo hehe co tu duzo mowic niema to wiekszego sensu
Koniec i bomba! A kto przeczytał ten trąba! |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:16
|
|
|
netsat, hihi ze mną się nie warto kłócić bo ja wredna baba się wtey robię (już z takim jednym się tu kiedyś pokłóciłam-szybko ale głośno i efektownie )
ja jeżdże na gazie bo uważam ze to mi się oplaca ty nie bo uważasz ze to ci się nie opłca i chwała każdemu za to co jego i tyle
przekonywanie drugiego ze ma się rację i tak nic nie da - każdy wierzy w swoje racje i już |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:20
|
|
|
madzia napisał/a: | netsat, hihi ze mną się nie warto kłócić bo ja wredna baba się wtey robię (już z takim jednym się tu kiedyś pokłóciłam-szybko ale głośno i efektownie )
ja jeżdże na gazie bo uważam ze to mi się oplaca ty nie bo uważasz ze to ci się nie opłca i chwała każdemu za to co jego i tyle
przekonywanie drugiego ze ma się rację i tak nic nie da - każdy wierzy w swoje racje i już |
I tak sie Ciebie Madzia nie boje tralalalala :-({|= |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:23
|
|
|
hehe aż taka straszna to ja nie jestem co by się mnie bać
aczkolwiek, czasami....... |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:25
|
|
|
madzia napisał/a: | hehe aż taka straszna to ja nie jestem co by się mnie bać
aczkolwiek, czasami....... |
Kobiety tutaj na tym forum sa swego rodzaju rodzynkami wiec trzeba to brac przedewszystkim pod uwage |
|
|
|
|
madzia.
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:31
|
|
|
mimo że rodzynki to też czasami potrafią pokazać na co je stać
heheh fajnie jest być jedną z rodzynków |
|
|
|
|
netsat
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:35
|
|
|
madzia napisał/a: | mimo że rodzynki to też czasami potrafią pokazać na co je stać
heheh fajnie jest być jedną z rodzynków |
Jakakolwiek by tu nie byla sytuacja w temacie ciesze sie ze moglem Cie w ten sposob poznac |
|
|
|
|
|