|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Rynek LPG - wiadomości |
Autor |
Wiadomość |
madzia.
Wiek: 48 Dołączyła: 13 Maj 2005 Posty: 262 Skąd: Ostrzeszów
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 20-12-2005, 00:38
|
|
|
netsat,
Cytat: | ciesze sie ze moglem Cie w ten sposob poznac |
wow zabrzmiało to...no tak jak zabrzmiało
również się cieszę i jest mi bardzo miło |
_________________ Ja gaduła jestem....a na autach się nie znam ;o) |
|
|
|
|
piotras
Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 24 Lip 2005 Posty: 260 Skąd: Trzebnica
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 20-12-2005, 01:38
|
|
|
hm, czytam ten temat i powiem wam, ze jest gdzies na forum jest podobny temat o
jezdzie na gazie i wyglada tak samo. Dwie grupy ludzi, probujace wmowic sobie na sile
co jest lepsze. Proponuje dac sobie spokoj bo i tak nic z tego nie wyjdze, kazdy bedzie
obstawal przy swoim i tak bez konca.
Moze jeszcze ja dorzuce swoja opinie - jest moja, moja i wylacznie moja i nie mam
zamiaru sie z nikim klocic, jak mysli inaczej to jest jego sprawa
Z jednej strony nie lubie LPG, butla w bagazniku, wieksze spalanie, auto juz tak nie idzie,
kolejna rzecz ktora moze sie zepsuc w samochodzie itp...
Jednak pod wzgledem ekonomicznym wypada o wiele lepiej. Moj tata dojezdza codziennie
do pracy kolo 120km w obie strony. Gdyby nie gaz, nie oplacalo by mu sie pracowac.
Kiedys mielismy duzego fiata, teraz poloneza. Oba przejechaly juz kupe kilometrow
i nie zauwazylem zeby cos sie psulo w samochodzie z powodu gazu. Sam mam Tempre
w ktorej zalozony byl gaz przy przebiegu 180tys, teraz jest 217tys i nie widze zadnych
mankamentow tej instalacji. Nikt z moich znajomych nie musial robic tez powaznego
remontu samochodu z powodu instalacji gazowej. Tak wiec z mojego punktu widzenia
jakies usterki z powodu LPG to margines.
Czy sie oplaca ? Poki co tak. Autko kupilem juz z instalacja, wiec nie musialem w nia
inwestowac. Jak jazda na gazie przestanie byc oplacalna przelacze na benzynke
i po sprawie |
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 20-12-2005, 06:50
|
|
|
piotras napisał/a: | Czy sie oplaca ? Poki co tak. Autko kupilem juz z instalacja, wiec nie musialem w nia
inwestowac. Jak jazda na gazie przestanie byc oplacalna przelacze na benzynke
i po sprawie |
piotras i właśnie dlatego te tematy tak sie ciągną bo są "ci lepieni ze śniegu" którzy usilnie przekonują że sie nie opłaca i jest drożej.
Jak by pisali że LPG jest tańszy ale ja go nie chce bo ...tra la la to by było OK.
A oni ostatnio usilnie w trzech tematach na raz pisza że LPG wychodzi drożej i auto sie psuje więc ludzie używający LPG odpisują im ciągle ze jednak chyba jest taniej a ta awaryjnośc przez LPG to chyba lekki mit dotyczący znikomej części instalek.
Stąd te dyskusje.
P.S. - jednak nie wytrzymałem. Chyba zbyt gadatliwy jestem |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
ego
Pomógł: 37 razy Wiek: 41 Dołączył: 13 Gru 2004 Posty: 3059 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 20-12-2005, 08:46
|
|
|
No to moze i ja cos dorzuce do tego wszystkiego,mysle podobnie jak piotras.
Kidys to i moze i jazda na gazie byla prawdziwą frajdą,bo za poł darmo i wogóle.
Niestety zaczyna to byc coraz mniej oplacalne,jak zakladalem instalacje to na kazdych 100 km byłem ok 20-25 zl do przodu,teraz jestem okolo 10 zl do przodu,wiec koszty zwrotu założenia instalacji z 5 misiecy na obecna chwile stanely na 10 miesiacach i szczerze powiem,że jeżeli bym wiedzial ze sie tak sprawa potoczy to bym nie zakladal gazu.
Mocy ubyło odczuwalnie no i już nie wyciaga sie tak fajnie z niskich obrotów.
Niestety mam mieszane uczucia co do gazu,jesli nie stanieje na wiosne to chyba nie bede na nim jezdził.Kupujac taki samochod nie kupilem go po to zeby zagazowaz i przykrecic zeby palil 10 gazu tylko po to zeby popierdalac,co na gazie staje sie coraz mnie oplacalne.
Takie jest moje zdanie,na ten temat gazu w takim samochodzie jaki posiadam. |
_________________ było TiPo 2.0 16v sedicivalvole
i było Bravo 2.0 20v hgt ...
i było FOCUS 1.8 Zetec
jest nuova Bravo |
|
|
|
|
Tempers
|
Wysłany: 20-12-2005, 08:47
|
|
|
No, to może motto:
KAŻDY KOCHA TO CO MA !! |
_________________ Oto moje furki:
- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|