|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Szukam dobrych gazowników w Wawie..... |
Autor |
Wiadomość |
wolinski
|
Wysłany: 26-10-2005, 14:22 Szukam dobrych gazowników w Wawie.....
|
|
|
Problem dobrze znany, jeździ na gazie, niestety nie chce na benzynie, resetowanie komputera już nie pomaga a to co mogłem sam sprawdzić już sprawdziełem, musze zaczerpnąć pomocy u fachowców...
Pozdro
Tipo 1.6. i.e. 94' |
|
|
|
|
Jarek38
Pomógł: 2 razy Wiek: 54 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 550 Skąd: Mińsk Mazowiecki
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 26-10-2005, 18:56
|
|
|
Może jednak najpier poszukaj informacji o tym problemie na forum (w dziale Mechanika). Sporo osób już przerabiało taki problem i wielu z nich udało się go rozwiązać bez wizyty w warsztacie.
Ja u siebie walczyłem z tym prawie miesiąc ale w końcu znalazłem przyczynę i naprawiłem. Koszt 2,90zł |
_________________ Tempra 2.0 ie 8V + LPG |
|
|
|
|
wolinski
|
Wysłany: 27-11-2005, 23:40
|
|
|
Cały czas ten sam problem : łapie błędy na gazie i nie nie chce palić na benzynce: reset kompa pomaga ale na krótki czas. Podejrzewam tzw. emulator ale nie wiem jak go zlokalizować, instalacje mam bez kompa.
Pozdrawiam
Tipo 1.6. i.e. |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 08:10
|
|
|
qrde a ja puszczam dzis gazy... Nie wysiedze w pracy chyba no. |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 09:15
|
|
|
wolinski napisał/a: | Podejrzewam tzw. emulator ale nie wiem jak go zlokalizować, instalacje mam bez kompa. |
I tu chyba lezy glowna przyczyna. Po to jest emulator sondy lambda w ukladach z wtryskiem (czyli majacych swoj komp).
Wydaje mi sie ze bedziesz musial zainwestowac w emu dla LPG, zeby Ci ta instalacja jednak chodzila poprawnie.
Albo rozwiazanie połowinczne, zrobic automatyczny reset kompa po wylaczeniu silnika (np. na przekazniku). Ale jak mowie to jest roziwazanie... takie dosyc proste i nie wiem czy nie bedzie palil wieciej , to znaczy po resecie kompa, musi sie on ustawic od nowa - a wtedy jest wielce prawdopodobne, ze moze dawkowac troche wieciej paliwa(benzyny), na LPG to i tak zawor to reguluje wiec mozesz tego nie odczuc.
Jednym slowem najlepiej zalozyc emu.
Cytat: | qrde a ja puszczam dzis gazy... Nie wysiedze w pracy chyba no. |
A ten post co oznacza? Bo nie rozumie |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 28-11-2005, 10:24
|
|
|
No "gazownik" jestem dzisiaj |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|