Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Artykuł o nowych Fiatach
Autor Wiadomość
opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 27-06-2007, 17:20   

hehe ;)

tak jak juz pisalem byc moze bedziemy miec nowe bravko na TTT to zobaczymy jak autko bedzie sie smigac :bambam:

Alfista 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 27-06-2007, 18:29   

opti napisał/a:
hehe ;)

tak jak juz pisalem byc moze bedziemy miec nowe bravko na TTT to zobaczymy jak autko bedzie sie smigac :bambam:

w JTD 16v sie ma rozumiec :supz:

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 27-06-2007, 20:22   

Black oczywista sprawa.. 150KM JTD :food:

marlej108 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 12-07-2007, 21:28   modele Fiata

Czesc,

moze bedzie troche OT, a moze nie :-)

bylem dzis w salonie Fiata i obejrzalem wszystkie modele jakie staly, a byly to:

1. Fiat Linea - ponizej link do moich przemyslen na temat tego modelu, ogolnie mysle ze to obecnie najlepszy model Fiata :-) z nowych maszyn choc mogliby dorzycic to i owo do wyposazenia (np. klimatyzacje !!!! i radio CD!!!!! - za te 40.000 !!!! a nie zadac doplat)....
ponizej moja relacja z ogledzin:
http://forum.tempra.org/t...inea-vt8301.htm

2. Fiat Bravo - ladny z zewnatrz i wewnatrz. Tyle, ze .... ja nie lubie hatchbackow za bardzo :-) Wiec osobiscie bym go nie kupil - za to bardzo sie spodobal mojej malzonce :-) Bravo wyglada z jednej strony masywnie i solidnie, a z drugiej widac w nim gust i finezje, ktore trudno odnalezc np. w VW..... Brawo Italia! :-) Niestety dla mnie jest to troche takie napompowane Grande Punto z zewnatrz.

3. Fiat Croma - stala wersja za 108.500 zl - cena chyba dla wariata :-) W srodku ladny, na zewnatrz dziwadlo - osobiscie nigdy bym nowego nie kupil.....

4. Fiat Albea - 31.000 za wersje podstawowa wydaje sie calkiem niezla cena... o ile nie przeszkadza nam archaiczny i tani wyglad wnetrza auta. Z tym ze ja na pewno wolalbym je od niewiele tanszej Pandy i chyba Dacii Logan.

5. Fiat Panda - maly, zabawkowy, za drogi. Ps. ten samochod bardzo lubi Jeremy Clarkson z Top Gear - prosze powiedzcie mi jak on sie w nim miesci????

6. Fiat Grande Punto - bardzo ladny hatchback, jeden z ladniejszych w klasie. Wnetrze juz nieco gorsze. Irytujace doplaty za radio i inne duperele.

7. Fiat Doblo - duzy, plastikowy, tani, praktyczny, brzydki. - Bardzo mi sie podoba :-) Wiem - chyba jestem zboczencem, ale ten samochod za 40.000 tysiecy oferuje mnostwo miejsca, i jest naprawde bardzo praktyczny jesli czesto wozimy duzo rzeczy. a ze jest brzydki? coz... ponoc piekno tkwi w oku patrzacego :-)

Ogolnie gdybym mial kupic nowego Fiata to bylby to Fiat Linea, Grande Punto, Doblo :-) albo w wersji najtanszej Albea.
Mistrz Zen
Seung Sahn
     assistance

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 13-07-2007, 08:16   

marlej108 napisał/a:
Fiat Bravo
vs
marlej108 napisał/a:
Fiat Linea

Moim zdaniem Bravo jest jednak ciut wyżej sytuowane. W środku chyba jednak Bravo ma lepsze wykończenie. Bardziej tez podobają mi się tuby a'la Alfa Romeo oraz panel środkowy.

Co do wnętrza, plastik jest wszędzie to fakt, mi akurat tak bardzo nie przeszkadzało to, w Bravo jednak jest jak by lepszy.

Za duży minus uważam dosyć wąski otwór tylniej klapy. Pojemność niby ta sama, ale to dobre auto dla walizek czy innych mniejszych pakunków. Choć jeśli ktoś chce przewozić duże rzeczy to pownień szukać auta z hatchback.

marlej108 napisał/a:
Fiat Croma

Myślałem, że ładniejsze auto zrobią. Niestety moim zdaniem troche nie wyszło, jest zbyt wąski do jego wysokości. Nad stylistyką też troche mogliby popracować. W przypadku Bravo czy Linea udało im się.

marlej108 napisał/a:
Fiat Albea

Troche inna epoka ;) Dopiero od Cromy zaczeli poważniejsze modernizacje stylistyki.

BTW czy Linea nie jest przypadkiem następczynią Linea?

** Dodano: 13-07-2007, 09:18 **
marlej108 napisał/a:
Fiat Panda

Mi się podoba, niektórym nie. Ogólnie dobre małe autko do miasta. Mi się lepiej Unem po mieście jeździ niż Temprą ;)

marlej108 napisał/a:
Fiat Grande Punto

Ładne autko, dla młodego człowieka ;) Dużo teraz tego jeździ na "Elkach". Brat aktualnie robi prawojazdy na tym aucie. Miłe w prowadzeniu.

marlej108 napisał/a:
Fiat Doblo

Wózek na zakupy i do pracy ;) Duuuże auto, moim zdaniem dobre na wypady weekendowe i do pracy w firmie, gdzie trzeba przewozić małe tonażowo towary.

rosama 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 16-07-2007, 21:23   

Cytat:
Fiat Doblo - duzy, plastikowy, tani, praktyczny, brzydki. - Bardzo mi sie podoba :-) Wiem - chyba jestem zboczencem

No to jest już nas dwóch... :lol: bo mi też się to autko podoba... I za tą cenę...

Odpowiedz do tematu