|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Artykuł o nowych Fiatach |
Autor |
Wiadomość |
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-06-2007, 17:20
|
|
|
hehe
tak jak juz pisalem byc moze bedziemy miec nowe bravko na TTT to zobaczymy jak autko bedzie sie smigac |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
Alfista
Pomógł: 1 raz Dołączył: 04 Kwi 2007 Posty: 162 Skąd: Bydgoszcz
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 27-06-2007, 18:29
|
|
|
opti napisał/a: | hehe
tak jak juz pisalem byc moze bedziemy miec nowe bravko na TTT to zobaczymy jak autko bedzie sie smigac |
w JTD 16v sie ma rozumiec |
|
|
|
|
opti
Pomógł: 29 razy Wiek: 41 Dołączył: 10 Kwi 2007 Posty: 1621 Skąd: Podkarpacie
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 27-06-2007, 20:22
|
|
|
Black oczywista sprawa.. 150KM JTD |
_________________ Tipo 1.9TD 90KM Granturismo
Nuova Bravo 1.9 16v mj 190KM Sport |
|
|
|
|
marlej108
Wiek: 46 Dołączył: 26 Paź 2005 Posty: 23 Skąd: Poland, Gdansk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-07-2007, 21:28 modele Fiata
|
|
|
Czesc,
moze bedzie troche OT, a moze nie :-)
bylem dzis w salonie Fiata i obejrzalem wszystkie modele jakie staly, a byly to:
1. Fiat Linea - ponizej link do moich przemyslen na temat tego modelu, ogolnie mysle ze to obecnie najlepszy model Fiata :-) z nowych maszyn choc mogliby dorzycic to i owo do wyposazenia (np. klimatyzacje !!!! i radio CD!!!!! - za te 40.000 !!!! a nie zadac doplat)....
ponizej moja relacja z ogledzin:
http://forum.tempra.org/t...inea-vt8301.htm
2. Fiat Bravo - ladny z zewnatrz i wewnatrz. Tyle, ze .... ja nie lubie hatchbackow za bardzo :-) Wiec osobiscie bym go nie kupil - za to bardzo sie spodobal mojej malzonce :-) Bravo wyglada z jednej strony masywnie i solidnie, a z drugiej widac w nim gust i finezje, ktore trudno odnalezc np. w VW..... Brawo Italia! :-) Niestety dla mnie jest to troche takie napompowane Grande Punto z zewnatrz.
3. Fiat Croma - stala wersja za 108.500 zl - cena chyba dla wariata :-) W srodku ladny, na zewnatrz dziwadlo - osobiscie nigdy bym nowego nie kupil.....
4. Fiat Albea - 31.000 za wersje podstawowa wydaje sie calkiem niezla cena... o ile nie przeszkadza nam archaiczny i tani wyglad wnetrza auta. Z tym ze ja na pewno wolalbym je od niewiele tanszej Pandy i chyba Dacii Logan.
5. Fiat Panda - maly, zabawkowy, za drogi. Ps. ten samochod bardzo lubi Jeremy Clarkson z Top Gear - prosze powiedzcie mi jak on sie w nim miesci????
6. Fiat Grande Punto - bardzo ladny hatchback, jeden z ladniejszych w klasie. Wnetrze juz nieco gorsze. Irytujace doplaty za radio i inne duperele.
7. Fiat Doblo - duzy, plastikowy, tani, praktyczny, brzydki. - Bardzo mi sie podoba :-) Wiem - chyba jestem zboczencem, ale ten samochod za 40.000 tysiecy oferuje mnostwo miejsca, i jest naprawde bardzo praktyczny jesli czesto wozimy duzo rzeczy. a ze jest brzydki? coz... ponoc piekno tkwi w oku patrzacego :-)
Ogolnie gdybym mial kupic nowego Fiata to bylby to Fiat Linea, Grande Punto, Doblo :-) albo w wersji najtanszej Albea. |
_________________ Mówisz, że możesz, to możesz.
Mówiesz, że nie możesz, to nie możesz.
Więc sobie wybierz.
Mistrz Zen
Seung Sahn |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 13-07-2007, 08:16
|
|
|
marlej108 napisał/a: | Fiat Bravo | vs marlej108 napisał/a: | Fiat Linea |
Moim zdaniem Bravo jest jednak ciut wyżej sytuowane. W środku chyba jednak Bravo ma lepsze wykończenie. Bardziej tez podobają mi się tuby a'la Alfa Romeo oraz panel środkowy.
Co do wnętrza, plastik jest wszędzie to fakt, mi akurat tak bardzo nie przeszkadzało to, w Bravo jednak jest jak by lepszy.
Za duży minus uważam dosyć wąski otwór tylniej klapy. Pojemność niby ta sama, ale to dobre auto dla walizek czy innych mniejszych pakunków. Choć jeśli ktoś chce przewozić duże rzeczy to pownień szukać auta z hatchback.
marlej108 napisał/a: | Fiat Croma |
Myślałem, że ładniejsze auto zrobią. Niestety moim zdaniem troche nie wyszło, jest zbyt wąski do jego wysokości. Nad stylistyką też troche mogliby popracować. W przypadku Bravo czy Linea udało im się.
marlej108 napisał/a: | Fiat Albea |
Troche inna epoka Dopiero od Cromy zaczeli poważniejsze modernizacje stylistyki.
BTW czy Linea nie jest przypadkiem następczynią Linea?
** Dodano: 13-07-2007, 09:18 **
marlej108 napisał/a: | Fiat Panda |
Mi się podoba, niektórym nie. Ogólnie dobre małe autko do miasta. Mi się lepiej Unem po mieście jeździ niż Temprą
marlej108 napisał/a: | Fiat Grande Punto |
Ładne autko, dla młodego człowieka Dużo teraz tego jeździ na "Elkach". Brat aktualnie robi prawojazdy na tym aucie. Miłe w prowadzeniu.
marlej108 napisał/a: | Fiat Doblo |
Wózek na zakupy i do pracy Duuuże auto, moim zdaniem dobre na wypady weekendowe i do pracy w firmie, gdzie trzeba przewozić małe tonażowo towary. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
rosama
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-07-2007, 21:23
|
|
|
Cytat: | Fiat Doblo - duzy, plastikowy, tani, praktyczny, brzydki. - Bardzo mi sie podoba :-) Wiem - chyba jestem zboczencem |
No to jest już nas dwóch... bo mi też się to autko podoba... I za tą cenę... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|