Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chamstwo nie zna granic...
Autor Wiadomość
adams 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-06-2007, 14:07   

takiego nie udzwigne :lalala:

TEMPRAWG 

Wysłany: 04-06-2007, 18:41   

panowie to co ja mam powiedziec. umylem pieknie niunie i polozylem wosk. o 23 przyjechalem do domu. rano o 5 musialem wyjechac. i co i gowno.... dokladnie wrona. musiala miec rozwolnienie bo rozbryzlo sie prawie po calej sybie. no coz. pojechalem rano na wies, wiaderko i na szybko oplukalem bo do stolicy wiec nie wypada osranym. wrocilem po poludniu. postawilem autko i wpadlem cos zjesc i dalej w trase. bylem w domciu 15 minut. kur..... cze uwziely sie na moje autko. 3 strzaly po karoserji. mysle sobie wytluke cholerstwo bo nie wyrobie na szampon. dobra pojechalem. wrocilem okolo 17 i szukalem miejscowki - na osiedlu to wiadomo jak jest - kto pierwszy ten ma blizej do domu.

no znalazlem. zaparkowalem. zastanawiam sie czy wszystko wzialem z autka i ....... i spojrzalem na autko obok. srebrne secento. osrane cale. mysle sobie - no tego to chyba nienawidza skoro strzelaja na potege.

ehh jak mialem srebrna zadna nie na srala a na bordowa sraja. coz moze by przemalowal????

adams n ie przejmuj sie przynajmniej masz nowa szybke. fakt troche kosztowne. mi jakies ................. porysowali tylnia szybe w sw. porazka. ale niestety trza se kupic nerwosol i posiedziec na lawce przed blokiem. ale jak ich dorwe to tylko niebiosa ich uratuja. to samo sie tyczy szybki kierowcy w dzwiach. ktos nasypal mi czegos ze pol szyby mi sfazowalo. niestety trza bylo wymienic sobie. na szczescie szybek pare mam a te latwo sie wymienia.

to wlkurzajace jak dbasz o autko a jakis h.... ci je zniszczy.

adams jak nie udzwigniesz bloczka to daj znac - przylacze sie
TIPO 2.0 GT 90' B/G
TEMPRA SW 1.6 93' B/G

Czesci uzywane do TIPO/TEMPRY

tel.0723-121-618
     assistance   Moneta

gomez 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 04-06-2007, 19:46   

Czytając Wasze posty utwierdzam się w przekonaniu, że tak jak jest to napisane w temacie CHAMSTWO NIE ZNA GRANIC... Bo jak widać nie tylko u mnie na podwórku dzieją się takie dziwne rzeczy... :sciana: no ale cóż są ludzie i taborety... zastrzelić :dzialko: takich, :axe: posiekać i powieśić :powieszony:

RobertWroc 

Wysłany: 04-06-2007, 20:02   

TEMPRAWG, tu masz rację.Chodzi o kolor.Mnie też to spotyka,i zresztą zauważyłem że dotyczy to głównie ciemnych i czerwonych aut.nie wiem co tee sraki mają do tych barw,ale nie ma tak by cjhociaż jeden przez noc mi czegoś nie zostawił,a zazwyczaj jest tego troszkę.
A co do złośliwości ludzkiej,chyba najskuteczniejszą metodą jest namoczyć chleb w mleku i wyłożyć w słoneczny dzień na karosrię.kwas zrobi swoje,ptaszki pazurami i dziobami dołożą .Szkody znaczne,żadna polerka nie pomoże....

jabol2 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 05-06-2007, 09:34   

oki nalać na samochód to jeszcze nic strasznego bo zmyjesz...

ale jak ja mam zrobioną ryse gwoździem na dłógości połowy samochodu na drzwiach i tylnym błotniku :evil:

szlak mnie trafia bo zrobiły to dziecka z sąsiedniego bloku i co takim zrobić??
inny sąsiad ma dokładnie to samo i pewnie te same dziecka mu to zrobiły

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 05-06-2007, 10:41   

jabol2 napisał/a:
oki nalać na samochód to jeszcze nic strasznego bo zmyjesz...

ale jak ja mam zrobioną ryse gwoździem na dłógości połowy samochodu na drzwiach i tylnym błotniku :evil:

inny sąsiad ma dokładnie to samo i pewnie te same dziecka mu to zrobiły

nie to żebym preferował przemoc ale wypadało by złapać szczyla i połamać palce

jak miałem poprzednie auto też kiedyś pod blokiem mi ktoś przejechał czymś ostrym na całej długości boku i to tak że do gołej blachy były rysy ...

teraz czasami zostawiam auto pod blokiem i obserwuje ale jakoś nikt się nigdy do niego nie zbliża ... chyba ludzie wiedzą że bym zabił gdyby mi ktoś tipo podrapał :bambam:

RobertWroc 

Wysłany: 05-06-2007, 13:56   

no jak widzę pomysłów nie brakuje.Ale jak by co to podaję link dosprawdzonych metod perswazji.Myślę że po takiej "rozmowie" nikt nie zechce nawet spojrzeć na wasz samochód.

http://www.thesmokinggun....72torture1.html

bazaa 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 08-06-2007, 12:15   

u mnie też ptaszki potrafią narozrabiać, na szczęście jeszcze żaden sąsiad mi nie zalazł za skórę, ale to co potrafią robić to tragedia, zazdrość ich pewnie zżera że nie stać ich na utrzymanie żadnego auta.

polansky 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-06-2007, 14:32   

Właśnie się dowiedziałem, że mnie też ktoś bardzo kocha :sciana:
Schodzę sobie dziś do auta a tu cała strona od kierowcy oblepiona jakimiś lodami czy czymś, a kubeczek leży koło auta. Niestety się spóźniłem i nikogo podejrzanego w okolicy nie było :sciana: Więc nie mam typu kto to mógł zrobić, bo nie pamiętam żebym ostatnio się komuś naraził. Trudno wziąłem Temperkę i na myjnię póki jeszcze w miarę świeże, zresztą już jej się należało, bo taka zakurzona była...
Teraz będę musiał zwrócić większą uwagę kto się przechadza koło mojego autka :evil: Jedynie przypuszczam, że to musiały być jakieś smarkacze, które to bawiło. Ale jak przyfiluję :axe: znajdę rodziców i oddam im paragon z myjni (a mogą być pewni, że zafunduję sobie najdroższe mycie :P ) A dodatkowo powiem, że teraz za każdym razem jak ktoś mi pobrudzi auto będą mi płacić za myjnię i nie ważne czy to będzie sprawka ich dzieciaka czy nie. Po prostu będą pierwszymi podejrzanymi.
jabol2 napisał/a:

jabol2, jeśli wiesz kto to zrobił to radzę Ci zrobić to samo (ja muszę najpierw wyczaić kto taki dowcipny) , odszukaj rodziców i powiedz im co ich dzieciaki nawyczyniały, po czym powiedz im, że przyślesz im rachunek od lakiernika i powiedz, że
następnym razem jak ktoś Ci przerysuje auto to będziesz się zgłaszał do nich, bo już raz to była ich sprawka więc teraz będą pierwszymi podejrzanymi :lalala:

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 09-06-2007, 17:06   

polansky napisał/a:
Jedynie przypuszczam, że to musiały być jakieś smarkacze, które to bawiło

Ale ty jesteś ,a może szło to biedne dziecko ,potknęło sie lud wypad mu z ręki ,kolano rozbite ,2 tragedie ,a ty zaraz że celowo ;) haha

polansky 

Wysłany: 09-06-2007, 17:25   

grabarz napisał/a:
Ale ty jesteś ,a może szło to biedne dziecko ,potknęło sie lud wypad mu z ręki ,kolano rozbite ,2 tragedie ,a ty zaraz że celowo ;) haha

:D
I całkiem przypadkiem spryskało mi lodem pół auta, które stało na parkingu a chodnik jest po drugiej stronie ulicy. To jeszcze bym mógł zrozumieć jakby był rozgnieciony lód w jednym miejscu na drzwiach, ale nie na przedniej szybie, błotniku obu drzwiach i jeszcze na dachu :grrrr:
A poza tym to wtedy wypadałoby przyczaić się aż właściciel zejdzie i go przeprosić, albo zaproponować, że się umyje auto albo pokryje koszty myjni itp. Wystarczyło kartkę zostawić czy coś. Dlatego wnioskuję, że to musiał być jakiś dzieciak i się wystraszył (jeżeli rzeczywiście niechcący to zrobił) albo zrobił sobie śmieszny jego zdaniem żart.
Kiedyś mojemu tacie jakiś koleś rozwalił pół zderzaka w mondeo, które było zaparkowane pod blokiem (prawdopodobnie był to dostawca i się nie złożył pod sklepem) lecz nie zmienia to faktu, że wypadałoby jakąś karteczkę zostawić czy coś (gdyby to był sąsiad to nie wierzę, że byłby aż takim skur*** żeby się nie przyznać, zwłaszcza że byłoby coś widać na którymś aucie pod blokiem) A taki zderzak jakby nie było to min. 200zł używka + 200zł lakiernik.
Także ja już jestem wyczulony na punkcie nie zostawiania chociażby kartki ze słowami przepraszam (+ ew. jakiegoś kontaktu do siebie w celu pokrycia szkody). Ja wiem, że każdy się boi jak coś zniszczy czy coś, ale niestety wypadałoby jakieś konsekwencje swoich czynów ponieść.
Ja tam się bardzo nie pzejmuję, bo 10zł na myjnie to jeszcze nie tak strasznie, ale nie każdego stać żeby sobie co miesiąc nowy zderzak fundować :!:

Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 09-06-2007, 17:30   

...lód mógł też wypaść małemu dzieciątku np z balkonu, dlatego taki efektowny rozprysk...

powinieneś dzieciątka poszukać i mu loda oddać w takim stanie w jakim znalazłeś co by mógł sobie dojeść spokojnie :badgrin:
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

jabol2 

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 09-06-2007, 17:58   

tak tak biedne dziecko musiało sie długo przewracać bo ta rysa ma ponad 1,5 metra...
dopiero sie poobijało :fufu:

a jeśli chodzi o tych rodziców to ciężki przypadek z nimi... podam przykład:

dzieci bawiły sie kamieniami przed blokiem i jeden mały taki trafił w matiza sąsiadki z drógiego bloku, to poszła do rodziców na skarge... i wiecie co jej powiedziała matka??
- ty tu nie podskakuj bo jutro jak sie obudzisz to będziesz miała samochód spalony -

Cholera na taki element społeczny to tylko pała i ciasne drzwi :evil:

nie dość że dziadostwo żyje z moich podatków to jeszcze będą ustawiać...

dobrze tam ktoś powiedział że to z zazdrości, tempra to może nie jest limuzyna której każdy by zazdrościł ale ich na nią nie stać a mnie tak, a oni maja dużego fiata co jest wart może z 400zł i ledwie sie toczy

polansky 

Wysłany: 09-06-2007, 18:00   

haha W sumie racja. Zamiast pędzić na myjnię mogłem poszukać dzieciątka i pozwolić mu spokojnie zlizać tego loda z Tempry :P
Nawiasem mówiąc to nie wykluczam możliwości sabotażu z okna na jakimś wysokim piętrze :P
Ale to dzieciątko musiałoby mieć sporo siły żeby tak dorzucić, co najmniej jak Pudzian haha
jabol2 napisał/a:
dzieci bawiły sie kamieniami przed blokiem i jeden mały taki trafił w matiza sąsiadki z drógiego bloku, to poszła do rodziców na skarge... i wiecie co jej powiedziała matka??
- ty tu nie podskakuj bo jutro jak sie obudzisz to będziesz miała samochód spalony -

To rzeczywiście nie wiadomo czy zadzierać z takimi, bo następnego dnia mogą coś gorszego autku zrobić. Ale z drugiej strony nie można pozwolić takim się panoszyć na osiedlu.
Najlepiej to mieć dobre znajomości wśród osiedlowych dresiarzy :P Wtedy można wszcząć małą wojnę na osiedlu :bambam:

Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 09-06-2007, 18:15   

polansky napisał/a:
lecz nie zmienia to faktu, że wypadałoby jakąś karteczkę zostawić czy coś

Ja ciebie zapewniam ,że jeżeli będę w Krakowie ,i przypadkowo ;) zahaczę o twoje autko , to zostawię ci kartkę ,tej treści : Krzysztof bardzo cię przepraszam ,za uszkodzenia na twoim aucie ,spowodowane moim zagapieniem sie na twój pięknie umyty samochód ,nie uciekłem lecz spieszyłem sie do domu ,a po incydencie jeszcze bardziej mi spieszno było ,dlatego zostawiam ci w załączniku 1 litr wody ognistej na otarcie łez i ukojenie nerwów ;) ,z poważaniem grabarz.
Ps
Przepraszam za uszkodzony w zamek w drzwiach ,ale rozumiesz że załącznik nie mogłem zostawić na zewnątrz " haha haha

A tak na serio to masz ,tylko kto zostawi ci kartkę ,żeby koszta ponieś swojej niezdarności :sciana:

polansky 

Wysłany: 09-06-2007, 18:34   

Za litr ognistej wody to możesz nawet walcem zahaczyć moje autko haha nie no żartuję, nie dam skrzywdzić mojej niuni nawet za cysternę ognistej :P
A tak serio:
Właśnie w każdym cywilizowanym kraju takie kartki to normalność, bo ludzie się nie wymigują od odpowiedzialności. Tylko u nas jest jak jest :sciana: Nikt Ci się nie wpycha jak stoisz w korku, czy zajeżdża drogę, kultura jazdy jest dużo wyższa, bo kierowcy szanują się nawzajem i np. normalnym jest, że jak jedziesz autostradą i włącza się ktoś do ruchu to wystarczy, że nie będziesz przyśpieszał a on spokojnie sobie wjedzie(inna sprawa że na zachodzie pasy rozbiegowe są długości pasa startowego na lotnisku :D a nie 200m na których zdążysz się rozpędzić do 80km/h :sciana: )
U nas natomiast chamstwo na każdym kroku. Każdy udowadnia innym że jest najlepszym kierowcą choćby nawet nie wiedział jakie paliwo ma wlać do baku(benzynę czy olej napędowy) To i tak będzie Ci pokazywał na drodze jaki to on jest super i jego 20-letni golf albo audi które jak jedzie to zostawia zasłonę dymną za sobą ze spalonego przez silnik oleju. A jak kupisz sobie lepsze auto (zwłaszcza taniej np. Tempre a w lepszym stanie niż stary Passat sąsiada co go sprowadził z Niemiec 2 tygodnie wcześniej za 2 razy tyle) To go zazdrość zżera, bo ona ma niby VW ale Twój Fiacik jeździ a jego Passat stoi, bo go nie stać na paliwo do niego (w najlepszym przypadku) albo się okazało, że podróż do Polski była ostatnią dla silnika, bo go zajeździły synki które dla niego sprowadzały to autko.
OT CAŁA NAGA PRAWDA O NASZYM SPOŁECZEŃSTWIE :red_kartka:

Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 09-06-2007, 20:24   

grabarz napisał/a:
z poważaniem grabarz.

To był podtekst ;D

** Dodano: 09-06-2007, 21:25 **
polansky napisał/a:
Właśnie w każdym cywilizowanym kraju takie kartki to normalność, bo ludzie się nie wymigują od odpowiedzialności.

No jak mi kiedyś koleś tak zaparkował, że nie szło wyjechać (przepchłem auto na lewarku) to wziąłem kartkę, wysmarowałem mu "podziękowania" i oczywiście zostawiłem zapisaną stroną do wierzchu :lalala:

** Dodano: 09-06-2007, 21:28 **
polansky napisał/a:
bo go zajeździły synki które dla niego sprowadzały to autko.

To się zgodzę, niestety mojej kuzynki chłopak sprowadza auta z zagranicy. Po zdjęciu z lawety każde ... katuje. Później myjnia, pranie tapicerki i autko wygląda jak nowe - od zewnątrz.

ego 

Wysłany: 09-06-2007, 21:10   

miszko napisał/a:
Po zdjęciu z lawety każde ... katuje

jak dobrze,że ja sam zjeżdżałem z lawety tipaczem :lalala:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 10-06-2007, 07:38   

miszko napisał/a:
To się zgodzę, niestety mojej kuzynki chłopak sprowadza auta z zagranicy. Po zdjęciu z lawety każde ... katuje. Później myjnia, pranie tapicerki i autko wygląda jak nowe - od zewnątrz.

no tak jeszcze nie ma jak but na zimnym silniku a pozniej niech sobie ktos kupi takie autko :sciana:

jabol2 

Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 10-06-2007, 08:09   

no nie wiem czy passat pali więcej od tempry :roll: bo moja na trasie to 10.5 L... :scian

polansky 

Wysłany: 10-06-2007, 09:59   

Cytat:
no nie wiem czy passat pali więcej od tempry :roll: bo moja na trasie to 10.5 L... :scian

Chodziło mi o przykład jakiegoś passata, ale ogólnie auta - "sprowadzonego" świeżo z Niemiec, który już dogorywa i jak jedzie (jeżeli jedzie) to robi za sobą zasłonę dymną :badgrin: Ale właściciel się cieszy bo przecież ma "porządne niemieckie" auto w super stanie, i sprowadzone za kasę za którą u nas nic by nie kupił. A ty stajesz obok jego "super" autka za załóżmy 7 tyś., które każdy element ma w innym odcieniu czerwonego, swoją Temprą w dobrym stanie za powiedzmy 4 tyś.
Może i Fiat to nie VW. Nie wiem jak wy, ale ja wolę Fiata w dobrym stanie niż VW na wykończeniu.
NO I ...?? Co robi sąsiad kiedy Ty rano wsiadasz, odpalasz i jedziesz do roboty, a on kręci pół godziny po czym idzie naładować aku, bo cały wykręcił, a jak już odpali to ujeżdża 50m i koniec jazdy, bo mu koło wpadło do komory silnika przez zaszpachlowaną kopułę ?? :roll:
Sami sobie dopowiedzcie :lalala:

Moneta

gomez 

Wysłany: 10-06-2007, 20:35   

polansky napisał/a:
Właśnie w każdym cywilizowanym kraju takie kartki to normalność, bo ludzie się nie wymigują od odpowiedzialności.

Mój tato zachaczył kiedyś dużym fiatem o czyjąś lampę w samochodzie... ale zostawił kartkę z danymi adresowymi. Gość przyszedł dostał kase za nowy klosz i spoko. Fakt jest jednak niestety taki, że takich ludzi jest mało...

** Dodano: 10-06-2007, 21:36 **
miszko napisał/a:

CHAMSTWO :!: :sciana:

** Dodano: 10-06-2007, 21:37 **
jabol2 napisał/a:
no nie wiem czy passat pali więcej od tempry bo moja na trasie to 10.5 L...

Na trasie 10.5 litra... zdecydowanie za dużo... a jaki silnik?

** Dodano: 10-06-2007, 21:40 **
polansky napisał/a:
Chodziło mi o przykład jakiegoś passata, ale ogólnie auta - "sprowadzonego" świeżo z Niemiec, który już dogorywa i jak jedzie (jeżeli jedzie) to robi za sobą zasłonę dymną Ale właściciel się cieszy bo przecież ma "porządne niemieckie" auto w super stanie, i sprowadzone za kasę za którą u nas nic by nie kupił. A ty stajesz obok jego "super" autka za załóżmy 7 tyś., które każdy element ma w innym odcieniu czerwonego, swoją Temprą w dobrym stanie za powiedzmy 4 tyś.
Może i Fiat to nie VW. Nie wiem jak wy, ale ja wolę Fiata w dobrym stanie niż VW na wykończeniu.

Zawsze bede z Fiatem i w życiu poddam się głupiemu trendowi kupowanie vw (bo to niby super są) ...hehe jak ja lubie śmiać się z golfów, itp. :lalala: :D

** Dodano: 10-06-2007, 21:41 **
Ja kupiłem swoje Tipo za 2500zł. Włożyłem w niego prawie 1000zł (poprzedni właściciel troche go zaniedbywał) i teraz sto razy wole go od jakiegoś golfa czy polo za 2x większą kasę 8) ale dobra już tak nie pojeżdzajmy bo nie o tym temat ;D

avenger85 

Ostrzeżeń:
 10/3/5
Wysłany: 11-06-2007, 13:41   

gomez napisał/a:

Zawsze bede z Fiatem i w życiu poddam się głupiemu trendowi kupowanie vw (bo to niby super są) ...hehe jak ja lubie śmiać się z golfów, itp. :lalala: :D

** Dodano: 10-06-2007, 21:41 **
Ja kupiłem swoje Tipo za 2500zł. Włożyłem w niego prawie 1000zł (poprzedni właściciel troche go zaniedbywał) i teraz sto razy wole go od jakiegoś golfa czy polo za 2x większą kasę 8) ale dobra już tak nie pojeżdzajmy bo nie o tym temat ;D

całkowicie się zgadzam

mi bardziej się chcę śmiać z właścicieli golfów ( golfiarzy ) :)
a mianowicie mam sąsiada w garażu obok który nie dawno kupił golfa kombi ...
no to zagadałem z gościem jak człowiek pytając o rocznik,silnik czy zmieniał olej i pasek rozrządu po zakupie itd.
a koleś na to " eee z papierów wynika że pasek był zmieniany 80 000 km temu, więc 20k jeszcze pociągnie .... po czym gość na mnie popatrzył "dziwnym" wzrokiem i mówi " no wiesz to jest VW a nie fiat ...." już nawet nie chciało mi się śmiać z tego kiepskiego żartu ... odwróciłem się i mówię aha no to narazie :) no bo co tu dyskutować z gościem który ma wyprany mózg przez VW

gomez 

Wysłany: 11-06-2007, 14:32   

avenger85 napisał/a:
.... po czym gość na mnie popatrzył "dziwnym" wzrokiem i mówi " no wiesz to jest VW a nie fiat ...." już nawet nie chciało mi się śmiać z tego kiepskiego żartu ...

O kurde co za idiota :lol: :D więcej nie komentuje bo bym musiał użyć niecenzuralnych słów...

akj3 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 11-06-2007, 17:15   

gomez napisał/a:
już nawet nie chciało mi się śmiać z tego

a ja bym parsknął śmiechem opluwając "przypadkowo" gościa :lol:
Co za osioł... :sciana:

Odpowiedz do tematu