Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
chamstwo nie zna granic...
Autor Wiadomość
polansky 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 11-06-2007, 18:19   

I właśnie dlatego nie lubię golfów haha

avenger85 napisał/a:
mi bardziej się chcę śmiać z właścicieli golfów ( golfiarzy ) :)
a mianowicie mam sąsiada w garażu obok który nie dawno kupił golfa kombi ...
no to zagadałem z gościem jak człowiek pytając o rocznik,silnik czy zmieniał olej i pasek rozrządu po zakupie itd.
a koleś na to " eee z papierów wynika że pasek był zmieniany 80 000 km temu, więc 20k jeszcze pociągnie .... po czym gość na mnie popatrzył "dziwnym" wzrokiem i mówi " no wiesz to jest VW a nie fiat ...." już nawet nie chciało mi się śmiać z tego kiepskiego żartu ... odwróciłem się i mówię aha no to narazie :) no bo co tu dyskutować z gościem który ma wyprany mózg przez VW

avenger85, świetnie to ująłeś, dokładnie o takie podejście mi chodziło. "To przecież VW" haha

Ale dobra, rzeczywiście zeszliśmy z tematu więc wracam:

No i kolejne chamstwo - w sobotę umyłem autko a tu już 4 razy padało :sciana: Ale i tak jest czyściejsze niż było po spotkaniu z lodami :lalala: haha A tak już na serio:
Doszedłem do wniosku, że już nie parkuję na tamtym miejscu, bo może komuś zająłem "jego" miejsce choć u mnie nie ma jeszcze czegoś takiego jak "moje" miejsce, ale może jestem niedoinformowany :eee:

Fiesta 1.25 ZETEC-S Fun '98 ;>
     Moneta

gomez 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 11-06-2007, 18:52   

polansky napisał/a:
Ale dobra, rzeczywiście zeszliśmy z tematu

W sumie tak sobie pomyślałem, że tak nie dokońca zeszliśmy z tematu bo takie głupkowate zachowanie "buraków z golfów" też można nazwać chamstwem...

polansky 

Wysłany: 11-06-2007, 20:06   

W sumie racja :dlon: Jak nieraz widzę co tacy wyczyniają to tylko zainstalować jakiegoś kałacha czy coś w tym rodzaju na masce, żeby takich na miejscu :doublegun:

Moneta

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 11-06-2007, 20:20   

polansky napisał/a:
Jak nieraz widzę co tacy wyczyniają to tylko zainstalować jakiegoś kałacha czy coś w tym rodzaju na masce, żeby takich na miejscu :doublegun:

W sumie tak ,ale ja ich olewam ,mam samochód lepszy od nich ,przykład 1 z nielicznych które mógłbym wymienić ,to że nie jest moje auto tak oklepane na polskich drogach ,jak VW itp

stefan 

Wysłany: 12-06-2007, 18:50   

Ja tak apropos chamstwa...

Zostawiłem swojeo tipola przy trawniku...dzisiaj rano stał ładny, czysty...Wracam sobie kulturalnie ze szkoły, patrzę...a tu trawa na trawniku ktora rano tego dnia ładnie sobie rosła...ŚĆIĘTA! I to nie dość że ścięta to ścięta prosto na moje Tipo...Setki, miliony fragmentów trawy wylądowały dosłownie na wszystkim...i to jeszcze dziadostwo się poprzyklejało...i znowu cały samochód do mycia:(

A wystarczyło dać info że trawa będzie scinana to bym zaparkował gdzie indziej. Albo chociaż osoba ją ścinająca...nie wiem...mogła ścianać ją w inną strone? Bo nigdzie indziej nie jestem w stanie znaleźć trawy (np. na chodniku jej niet)...tyllko na moim Tipo...

:(

polansky 

Wysłany: 12-06-2007, 18:57   

Bo trawa widocznie lubi samochody :P Ja też nie raz miałem auto w trawie, ale to na własne życzenie, bo nam wywieszają info żeby nie parkować przy trawnikach, bo będzie trawa ścinana, a mnie się nigdy nie chce przejechać w inne miejsce, więc mam za swoje. :red_kartka:
Ale fakt faktem, że taka skoszona trawa to się strasznie lepi do autek i nawet jak wyschnie to nie chce zejść (tylko myjnia).

Moneta

konikks 

Wysłany: 12-06-2007, 19:23   

stefan, polecam http://www.nieparkuj.pl/

hihihihihihi

stefan 

Wysłany: 12-06-2007, 19:30   

Konikks, zapewniam Cię że nie zaparkowałem jak łoś:P

Nikogo nie zastawiłem, na nic nie najechałem...

Tylko stanąłem obok trawnika, bo nikt nie powiedział że akurat dziś będą go kosić:/

konikks 

Wysłany: 12-06-2007, 19:33   

jak pech to pech ;D

gomez 

Wysłany: 12-06-2007, 21:03   

konikks, http://www.nieparkuj.pl/
Dobra stronka :) powrzucam tam pewnie pare fotek "Łosi". Dziś taki jeden zaparkował mi na dwa miejsca jednocześnie... :sciana: Co za łoś ;D Jak bym wiedział wcześniej o tej stronce to już by tam był :badgrin:

stefan 

Wysłany: 12-06-2007, 21:54   

Gomez, troche wyrozumiałości:P Ja czasem parkuje na półtora miejsca, ale to z racji że jestem początkującym kierowcą i nie chce zarysować czyjejś fury przy wyjeżdzaniu...

Ale na dwa to mi się nie zdarza:P

Ale przyznam że mnie wnerwiaja ziomki którzy mi podjeżdzają 10 cm z przodu i 10 z tyłu...:/

jabol2 

Województwo: Świętokrzyskie
Ostrzeżeń:
 3/3/5
Wysłany: 13-06-2007, 15:46   

nawiązując jeszcze do golfiarzy hihi...

mi sie chce z nich śmiać jak staniemy koło siebie na światłach, wiadomo że sie zaraz będzie ścigał, zawsze daje przygazówke to wtedy już na 100% będzie wyścig :lol:
zawsze sie nabijam jak widze ich desperackie miny kiedy nie mogą mnie minąć...

bo gdzie to tak żeby jakiś tam fiat pojechał jego zajebistego wypasionego golfa... ale buractwo :lol:

a dobrze sobie z nimi radze bo mam 1.8 litra hihi...

polansky 

Wysłany: 13-06-2007, 15:58   

jabol2 napisał/a:
zawsze sie nabijam jak widze ich desperackie miny kiedy nie mogą mnie minąć...

Nigdy nie zapomnę miny kolesia jak nie mógł dać sobie rady swoją Jettą(to prawie jak golf :p ) z moim poprzednim autem - kanciokiem (Fiat 125p) haha
Twoja Tempra/Tipo - ok.4000zł
Nowe opony - 600zł
Paliwo na stacji - 100zł
Mina buraka gdy jego golf zostaje za twoim FIATEM - bezcenne, za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard haha

Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 13-06-2007, 16:05   

trochę brzydkie
polansky napisał/a:
...
Mina buraka gdy jego golf zostaje za twoim FIATEM - bezcenne, za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard haha ...

ale jakże prawdziwe... :food: sam czasem daję się podpuścić, a starczy 1.6 litra do zwykłych golfów spokojnie... i to zawsze na LPG nawet :P szkoda tylko mi skrzyni zawsze...
dobrze jak w środku VW jest typ grubego bezkarkowca z paskami na spodniach, wtedy wolniej się mu zbiera :) bo ma co dźwigać
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

gomez 

Wysłany: 13-06-2007, 18:09   

polansky napisał/a:
Twoja Tempra/Tipo - ok.4000zł
Nowe opony - 600zł
Paliwo na stacji - 100zł
Mina buraka gdy jego golf zostaje za twoim FIATEM - bezcenne, za wszystko inne zapłacisz kartą MasterCard

Hehehe haha dobre :bravooo:

grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 13-06-2007, 18:19   

polansky, haha haha haha

RYQ 

Wysłany: 14-06-2007, 22:37   

No i dowiedziałem się kto mi robił psikusy. Nie dzięki kamerce a dzięki dobrym znajomym. Cwaniaczek pochwalił się niewłaściwej osobie. Ja się uczę na cudzych błędach więc nie powiem jak się historia skończyła :twisted: . A osobą która mi to robiła okazał się łysiejący koleś po 40. Pewnie go w oczy kuło ze moj taki niby fiat jest bez rdzy a jego seata toledo ruda wpierdziela aż miło ;]

GrzesiekK. 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 15-06-2007, 12:25   

Mnie tak sąsiad wpieniał że myślałem że go ubije w końcu. Mieszkam w domku jednorodzinnym, za nami jest dom sąsiada wiec auta parkujemy przed moja posesja prostopadle do ogrodzenia, auta są trzy, dwa Tipole i sąsida polonez, złom jakich mało, olej z niego tak sie leje z silnika ze w miejscu gdzies parkowal jest plama srednicy okolo 1,5m. Miejsca jest tyle ze co najwyzej jeszcze tylko maluch sie zmiesci kolo naszych aut, i wszytko bylo cacy, kazdy sobie stawal na swoim miejscu ale sasiadowi sie odmienilo bo ma jakies niedorozwiniete dzieci, jego wlasne bachory bo inaczej ich nie mozna nazwac stwierdzily ze mozna sobie z ich poloneza zrobic pisanke i pieknie szklem podrapaly lakier na aucie w jakies tam kwiatki itp. polonez zawsze stal zaparkowany na skraju od strony uliczki prowadzacej do naszych posesji wiec gosc stwierdzil ze jak go przestawi na miejscowe mojego ojca to juz dzieciarnia nie bedzie kolo niego lazila i cacy, na domiar zlego ta miejscowa wypada na wprost okna moich rodzicow i dodatkowo zaczelo ich wpieniac napierd@#$# nie domykajacymi sie drzwiami w polonezie o 4:30 rano i klekot odpalanego poloneza ktory umarlego postawilby na nogi. Wiec kulturalnie chcialem to zalatwic, poszedlem do sasiada i mowie na czym problem polega, ze raz ze jego drzwi budza wszytkich jak nimi trzaska z calej sily, dwa gubi wszedzie olej ze plamy jakby ktos specjalnie rozlewal go zostaja a trzy jego dzieciaki jak ojcu porysuja samochod to bedzie placil za malowanko. Wiec ma do wyboru, parkowac na starym miejscu albo wyremontowac grata zeby nikogo nie budzil i zabrac sie za wychowanie dzieci;]
Myslalem ze z typem da sie normalnie dogadac a on od razu do mnie wyjechal z kur@#$ zebym wyp@#$ itp. zero gadki, i jeszcze zaczal parkowac a to po skosie, lub tak ze dwa miejsca zajmowal. Myslalem ze mu sie znudzi ale uparty byl, po miesiacu draznienia sie wkurwilem sie na maksa ze pod wlanym domem nie moge normalnie auta zaparkowac i postanowilem cos z tym zrobic;] Akurat mam kumpla w strazy miejskiej wiec opisalem sprawe a on powiedzial ze wybiora sie w nasz rejon przy okazji sprawdzanai umow zawartych z miejskim zakaldem oczyszczania bo kazdy wlasciciel prywatnej posesji musi miec taka podpisana i cos wymysla na miejscu.
No i przyjechali, przeszli sie po domach, sprawdzili co mieli sprawdzic, no i na odchodne przy okazji zauwazyli plame oleju pod autem sasiada ;] Szybkie dochodzonko czyje to auto, dzwonek do sasiada, ten potwierdzil ze jego, wiec go poprosili aby poszedl z nimi do auta, w miedzyczasie wezwali drogowke, drogowka przyjechala, sprawdzili dowod rejestracyjny, okazalo sie ze przeglad koles mial zrobony niecaly tydzien wczesniej a auto jest w tak oplakanym stanie ze nie ma mowy aby go przeszlo wiec zabrala dowod rejestracyjny ze auto nie sprawne technicznie ze wzgledu na wielkie wycieki oleju, a ze plac przed moja posesja nalezy do urzedu miasta to jeszcze przyjechala straz pozarna i zaczela usuwac zanieczyszczenie po oleju za co ów sasiad zostanie obciazony :D

A co, dobrze tak burakowi jak nie chciał kulturalnie jak człowiek porozmawiac :D

ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]

ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy :D
     assistance

polansky 

Wysłany: 15-06-2007, 12:45   

haha
Tylko się nie przyznaj sąsiadowi, że masz znajomych w straży, bo dopiero Ci będzie robił na złość. Niestety są ludzie i buraki :red_kartka:

Moneta

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 16-06-2007, 07:49   

Dzis doslownie wyszedlem z siebie...oczywiscie przez debilnych sąsiadów. SPać nie moglem juz normalnie...
Od rana darcia mordy za scianą. Banda meneli sie kłoci. A we mnie cisnienie rosło,rosło,roslo...az wybuchłem...Poszedlem na balkon a ze mieszkamy obok to moglem sobie zajrzec na ich balkon i sie wydarłem: zamkniecie te mordy tam czy nie!!!!!!
Patrze a tu wylazi chlop juz lekko skruszony i reke do mnie wyciąga do mnie reke na przywitanie :? a ja totalna agresja juz bo nie wytrzymalem (niestety jak sie wkur**ie to nie ma zmiłuj) i mowie: jeszcze raz uslysze tam darcie japy to nie daj Bog spotkam ktoregos na dworzu. Zajebie, zapier***e!!! Rozumiemy sie?!
A Ci ciezko przestraszeni w milczeniu kiwneli łbami...
Cisza...błoga cisza nastała...W koncu.
Na szczescie wystarczylo potężnie sie wydrzeć i pol podwórka mnie pewnie slyszalo, na cepów a nie tłuc,chociaz wstapilo we mnie takie zło,ze sam nie wiem co bym z gosciem zrobił gdybysmy nie byli na osobnych balkonach. :sciana: :evil:

** Dodano: 16-06-2007, 08:53 **
GrzesiekK., bardzo dobra akcja. 8)

www.budowork.pl
     assistance

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 16-06-2007, 09:30   

Ninja, ale agresywny jesteś :lalala:

Na szczęście tam gdzie mieszkam sąsiadów mam w dalszej odlgełości to w domu mam spokój.
Ale jak mieszkałem w Poznaniu w akademiku i to od strony drogi, to nawet o 3ciej w nocy nie było spokoju. Najgorsze były ciężarowe i tramwaje (akurat przystanek pod moim oknem), w nocy w łóżku było czuć wibracje ;)

Ninja 

Województwo: Pomorskie
Ostrzeżeń:
 5/3/5
Wysłany: 16-06-2007, 09:35   

miszko napisał/a:

miszko, wiesz ze czasem czlowiek nie wytrzymuje i szlag go trafia.

www.budowork.pl
     assistance

Hipo 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 17-06-2007, 08:02   

To jak Ty będziesz jeździł Omegą ? :lol:

JCB 3CX Contraktor

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 17-06-2007, 08:12   

miszko napisał/a:

Ninja kawal chlopa to by ich tam pozabijal wszystkich :bambam:

tipacz 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 28-06-2007, 06:38   

A mi skur****** zaj***** dwa kołpaki pod dyskoteką i to w przeciągu 25 min jak mnie nie było w aucie!!! ale udałem że tego nie zauważyłem, zadzwoniłem po kumpli, zrobiliśmy sztuczne zamieszanie koło auta i zostałem w aucie. Tym skur******* brakowało do kompletu dwóch sztuk i sie wrócili - nie pytajcie co było dalej... :food:

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu