|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
!!!KRADZIEŻ TEMPRY!!! |
Autor |
Wiadomość |
czarnooch
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 06-11-2007, 18:27
|
|
|
ja mam u siebie 2 takie guziczki ukryte jeden powoduje brak iskry (tak mi sie przynajmniej wydaje" a drugi trzeba przytrzymac w czasie odpalania bo jak sie go nie trzyma to sie nie kręci rozrusznik |
_________________ Tempra umarła
teraz nie ma nic
pozostała komunikacja miejska.... |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 06-11-2007, 18:37
|
|
|
piter_, współczucie Ja bym chyba tego nie przezył Zaje...bym takich gówniarzy polansky napisał/a: | na poważnego złodzieja żadne standardowe zabezpieczenia nie pomogą | To pewne na takich niema siły Ja mam alarm i cos jak imobilajzer (chyba oryginalne) mam nadzieje ze na gówniarzy starczy bo bez pilota to nawet sam nie potrafie go odpalic |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 06-11-2007, 22:18
|
|
|
polansky, całkowicie odłączasz masę? w przypadku gaźnika - spoko. u mnie na wtrysku oznacza to reset kompa a co za tym idzie co rano zwiększone spalanie na uzbrojenie się kompa...
a i tak wszystkie zabezpieczenia są nic nie warte jak podjedzie laweta... no może poza alarmem z czujnikiem wstrząsowym |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 07-11-2007, 13:10
|
|
|
konikks napisał/a: | polansky, całkowicie odłączasz masę? w przypadku gaźnika - spoko. |
Nie, mam zrobione tak, że odłączam zapłon. Możesz kręcić i kręcić i tylko aku rozładujesz, a wtedy to już na pewno jej nie wezmą
Sam się nieraz łapię jak rano kręcę i kręcę i nic
A z tym, że wszystkie zabezpieczenia są do obejścia się całkowicie zgadzam. Czujnik wstrząsowy też nic już nie da, bo teraz już nikt się nawet nie ogląda jak alarm wyje |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 07-11-2007, 17:34
|
|
|
Ja włąśnie myśle jak zrobić sobie takie zabezpiecznie w Uno. Mam już kilka koncepcji, ale chyba oprę się też na jakimś odcięciu zapłonu, jednak w kilku miejscach. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
cwynarx
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 08-11-2007, 21:33 dla nie palących
|
|
|
Moja siostra ma w CC odciętą pompę paliwa.....dokładnie nie wiem jak....a pomyslcie dlaczego dla nie palących!!!! |
_________________ TIPO 159A2000 zagazowane było.... jest lancia delta 1,6ie 835C1000 |
|
|
|
|
Sylwo
Wiek: 47 Dołączył: 01 Maj 2007 Posty: 13 Skąd: Chomino/Kamień Pom
Województwo: Zachodniopomorskie
|
Wysłany: 23-11-2007, 22:56
|
|
|
Szkoda fury ładniutka była zadbane cacuszko, takiemu pajacowi powinny łapy pousychać jak sie za cudzą własność zabrał Co za kraj...... |
_________________ BYŁ FIAT TEMPRA 1,9 TD 1992 sedan
JEST FORD MONDEO 1,8 TD i 1998 sedan |
|
|
|
|
vocal
|
Wysłany: 23-11-2007, 23:53
|
|
|
Sylwo napisał/a: | Kurcze a moja temperówka ma założoną blokadę zapłonu i strasznie wkurzało mnie to że musze dotykać takim bajerkiem do gniazdka(na ten bajerek) Miałem to wywalic ale teraz to raczej zostawie zawsze to dla jakiegoś amatora dodatkowe utrudnienie Pewnie chwilowe ale zawsze to coś |
...znam twoją temprę i nawet zawodowiec by nie odpalił,bo niewiedzialby gdzie rzuciłeś ten bajerek do dotykania |
_________________ Wesele, dancing inne imprezy z muzyką dzwoń!!!! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|