Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
!!!KRADZIEŻ TEMPRY!!!
Autor Wiadomość
grabarz 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-07-2007, 12:24   

piter_ napisał/a:
na czole będą świetnie wyglądać :(

Listonoszowi na torbę przyklej haha ,nie martw sie jeszcze je na autko przykleisz ;)

piter_ 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-07-2007, 12:28   

oby, póki co schowam ;D

tygrysio25 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-07-2007, 12:31   

no ja tez wspolczuje ze Ci ukradli piter aleee badz dobrej mysli..moze wlasnie kolesie chcieli sie przejechac i ja gdzies porzucili....no ale jak miales tam tyle gazuuu too nie wiadomo gdzie sie mooze znalezc....ale badz dobrej mysli stary...trzymamy kciuki :)

** Dodano: 20-07-2007, 13:39 **
wlasnie szkoda ze nie miales naklejek na niej booo ja teraz zauwazylem po sobie zee zwracam uwage na temperki i tipki czy nie maja przypadkiem naklejek klubowych:)to moglby byc dobry znak rozpoznawczy...ale jeszce raz mowie badz dobrej mysli
     Moneta

piter_ 

Wysłany: 20-07-2007, 13:56   

no niestety nie zdążyły dojść do mnie naklejki, zanim mi skubnęli temperówke :(

Niech moc będzie z Wami Panowie, czuwajcie i oglądajcie się za innymi temperówkami

svamp 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 20-07-2007, 16:32   

Jeżdże codziennie po lubuskim, będę miał oko bo i tak zerkam zawsze na TT. Daj zdjęcie jakieś duże w świetle dziennym. Zaglądaj na allegro od czasu do czasu na aukcje z częściami do tempry. Powodzenia!

KRT 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-07-2007, 16:36   

Ale bóllllllllllllllllllllll :sciana:

estepe 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 20-07-2007, 20:09   

Jakiego koloru byla Twoja tempra ? bo na awatarze nie zbyt widac..bylem dzisiaj na auto zlomie i przywieźli tempre niebieska ale nie miala blach. Chociaz watpie czy dotarła by ona do Bytomia.

"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.."
     assistance

piter_ 

Wysłany: 21-07-2007, 11:47   

nigdy nie wiadomo gdzie się może znaleźć, moja była grafitowa. Jej opis jest w pierwszym poscie.
Dzieki za info, fotki dorzuce mam nadzieje, dzisiaj

estepe 

Wysłany: 21-07-2007, 11:52   

to nie byla ta Twoja. Oby sie znalazla

"..śmignął bym dwie paki po jakiejś wiejskiej drodze.."
     assistance

gregbe 

Wysłany: 21-07-2007, 20:45   

- Piter- będę miał na uwadze (w okolicach Krakowa). Byłem swoja Temperówką w zeszłym tygodniu w Łodzi i nie ukrywam,że jak musiałem parkować kilka nocy pod blokiem na obcych tablicach,to miałem mieszane uczucia... Ale odpukać nic złego jej się nie stało,tylko opona przebita :evil: (bydlęta). Miejmy nadzieję,że sie odnajdzie... pozdrawiam

Sylwo 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 22-07-2007, 01:12   

Może jakiś ciołek chciał pojechac sobie na balety i znajdzie sie niedaleko, chociaż wątpie bo pewnie już by sie znalazła Jakby coś to zachoniopomorskie czuwa przynajmniej ta częśc w okolicach Kamienia pomorskiego

piter_ 

Wysłany: 23-07-2007, 12:18   

Dziekuje Wam wszsystkim za czujność. Ja jeżdżę w nocy po Łodzi i szukam w podejrzanych miejscach, ale sądzę, że już by sie znalazła. Tylko dziwne jest dla mnie to, że taki tani samochód bierze sie na cześci. Może ktoś potrzebował na wakacje duzy i wygodny samochód? nie wiem

Emf 

Wysłany: 23-07-2007, 12:27   

piter_, takie auto biorą na części amatorzy.
Dlatego dziwi mnie podejście wielu osób zostawiających auta od tak bez żadnego zabezpieczenia bo w Twoim przypadku myślę, że wystarczyłaby zwykła blokada na kierownicę za 30zł. i już by im się nie chciało z nią szarpać tylko wzięliby inne auto, które tej blokady nie ma.
KAŻDE auta kradną, powtarzam KAŻDE, wiem to z doświadczenia, nawet maluchy i polonezy 20-letnie.
Niektóre z nich się odnajdują ale w takim stanie, że ludzie woleliby żeby się nie odnalazło bo tylko jest problem co z nim zrobić w takim stanie i jeszcze trzeba dołożyć żeby to odebrać z parkingu policyjnego.

assistance   Moneta

piter_ 

Wysłany: 23-07-2007, 12:50   

Emf, trudno się z Tobą nie zgodzić bo jestem tego najlepszym przykładem. Na pewno skusiły ładne felgi biała tapicerka, roletki z tyłu i to, że się błyszczała a jeśli chodzi o zabezpieczenia, to poprostu nie zdążyłem nic założyć choć miałem to zrobić w zeszłym tygodniu bo poprostu potrzebowałem chwilke czasu na to i pare groszy, niestety nie najeździłem się nim za długo bo tylko jakiś miesiąc :(

gregbe 

Wysłany: 23-07-2007, 20:54   

-PITER- ...znowu przyjechałem do Łodzi do pracy,ale tym razem PKP. Wolę się jeszcze potelepać Temperówką,a nie szukać jej gdzieś na szrocie... Panowie,najskuteczniejsze są zabezpieczenia robione własnoręcznie :!: (odcięcie zapłonu,zasilanie pompy paliwa,sterowanie wtryskiem,etc.) i zakamuflowanie sterowników (włączników) w nietypowych,ale łatwo dostępnych miejscach... takie jest moje zdanie... NA MARGINESIE- POCIąG Z KRAKOWA DO łODZI JECHAL 5 GODZIN I 30 MINUT. TYLE SAMO CO DO WIEDNIA-TYLKO,żE TAM JEST PONAD 2 RAZY DłUżSZA TRASA. TAKIE Są REALIA W NASZYM PRL-U. :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Sylwo 

Województwo: Zachodniopomorskie
Wysłany: 23-07-2007, 22:32   

Kurcze a moja temperówka ma założoną blokadę zapłonu i strasznie wkurzało mnie to że musze dotykać takim bajerkiem do gniazdka(na ten bajerek) Miałem to wywalic ale teraz to raczej zostawie zawsze to dla jakiegoś amatora dodatkowe utrudnienie Pewnie chwilowe ale zawsze to coś :x

piter_ 

Wysłany: 24-07-2007, 10:42   

gregbe, masz racje, takie zabezpieczenia są najlepsze, choć tak naprawdę łatwe do obejścia dla kogoś kto na codzień kradnie auta, natomiast w tym momencie wyklucza to praktycznie kradzież przez gówniarza, który chce się przejechać, bo po napotkaniu takiej przeszkody poprostu by się spłoszył. Mozna więc powiedzieć, że sam jestem sobie winny, miałem takie odcięcia pozakładac w tym miesiącu ale.... teraz już nie muszę :/

gregbe 

Wysłany: 24-07-2007, 19:13   

-siemanko piter- takim co bryki ludziom zaiwaniają,to osobiście bym policzył ile mają palców u rąk......(bydlęta). No,ale taki mamy świat..... Wierzę,że niebawem a jakimś zlocie zobaczę cię w extra Temperówce.......

** Dodano: 24-07-2007, 21:37 **
ale "ładnie" napisałem - bym policzył :sciana: - to tzw. drukarski hohlik

** Dodano: 26-07-2007, 20:37 **
-piter- myślę,że mimo kłopotów związanych z samochodem pozostaniesz wierny "włoszczyznie"??? ;D

Poza tym jak sprawa wygląda na dzień dzisiejszy ???
---pozdrawiam---

mariusz-wawer 
witamy nowego

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 03-08-2007, 20:44   

SIEMKA. MIMO IŻ JESTEM TU NOWY TO często (czyli co niedziela) jeżdżę na giełdę do Słomczyna. Pokręcę się tu i tam, popytam... jakby co to się odezwę...
A co do zabezpieczeń: zajmuję się tym na codzień. ja w moim tipo-locie założyłem już 3 odcinki... :) :):)trzymam kciuki za odnalezienie. :)

tuningowo.com 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 03-08-2007, 22:39   

mariusz-wawer napisał/a:
ja w moim tipo-locie założyłem już 3 odcinki...

Ja tam zaspawałem klamki i alarm z czujnikiem ruchy i otworzenia drzwi. NAwet jak już drzwi zostana sforsowane to i tak napotka na problem w postaci lambo ( drzwi uczylaja sie jakieś 30 cm a potem trzeba je do góry unieść inaczej sie nie wejdzie do auta :lalala: :lalala:

przy okazji przypomniała mi się historia mojego wujka któremu skaradzino peugeota 405. Kilka miesięcy pużniej spotkał swoje auto w Warszawie ( skradziono w Łowiczu). 405 dzielnie jeżdziła sobie na taxówce. Czym prędzej wujas zadzwonił na policję. Argumenty ze kolor ten sam, naklejki na aucie te same, radio te same, sportowa kierownica ta sama nie zrobiły na policji większego wrażenia. Numery się zgadzały i kropka ( dobry przeszczepik). No nic ale miesiąc póżniej autko wujas spotkał w rodzinnym Łowiczu i tu nie było tak łatwo. Znajomi policjanci zatrzymali auto do analizy i okazało się oczywiście że przy numerach było majsterkowane. Historia z happy endem. Zycze takiej samej
     Moneta

Luczu 

Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 15-09-2007, 00:20   

troche pozno na pisanie w tym temacie ale czy miała alarm ? Pytam bo dzisiaj mi sasiad opowiadal ze niedawno o 3 w nocy obudził go alarm w jakimś aucie ale zaraz się wyłączył i poszedł spać dalej :D rano sie okazało, że ukradli astre II :| i tak to jest z alarmami.

ps. Ja mam alarm, blokade na kierownicę ( wszyscy się ze mnie śmieją jak zakładam do mojego Tipolotka ) ale i tak sie obawiam bo moze komus sie na części przydać :( zwłaszcza że mam sąsiada o "lepkich" rękach który potrafi zrobić sobie bród na własnym osiedlu nie zważając na sąsiedztwo - potwierdzone w praktyce . A już mnie wku...a to, że mam przerysowany lewy przedni błotnik z częścią maski , na którą ktoś chyba dupskiem skoczył bo wgnieciona jest :evil: aż strach pomyśleć co by to było jakbym miał o wiele bardziej wartościowe auto ...
     Moneta

piter_ 

Wysłany: 30-10-2007, 22:16   

no niestety alarmu jeszcze nie miała więc złodzieje wzięli jak swoją. niedługo przed kradzieżą wyjechałem nią z warsztatu gdzie remontowałem przez 2 miesiące po kupnie bo niestety w drodze powrotnej przekręciła się panewka i musiałem zmieniać silnik. Tak więc jeździłem niecały miesiąc i nie zdązyłem założyć żadnych zabezpieczeń i choć wiem, że powinienem to zrobić od razu to jednak wymiana silnika spłukała mnie do reszty i zwyczajnie nie było mnie niestety chwilowo stać.
A w ogóle to drodzy koledzy znalazła się, właściwie znalazła się jej pozostałość :/. Jak któryś z Was będzie chciał to podeślę fotkę na maila.
Pozdrawiam

opti 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 30-10-2007, 22:18   

piter_ napisał/a:
A w ogóle to drodzy koledzy znalazła się, właściwie znalazła się jej pozostałość :/. Jak któryś z Was będzie chciał to podeślę fotkę na maila.
Pozdrawiam

podeslij mi na maila

konikks 

Wysłany: 30-10-2007, 22:18   

piter_, to znaczy jak pozostałość? daj fotkę tu. wszyscy będą widzieć (choć domyślam się że widok nie będzie przyjemny...)

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 30-10-2007, 22:20   

piter_ napisał/a:
A w ogóle to drodzy koledzy znalazła się, właściwie znalazła się jej pozostałość :/

Da się jeszcze coś zrobić z niej czy już umarła??

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

Odpowiedz do tematu