|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
standardowo problem ... |
Autor |
Wiadomość |
Luczu
Pomógł: 82 razy Wiek: 36 Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 5215 Skąd: Sosnowiec
Województwo: Śląskie
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 07-01-2008, 19:00
|
|
|
i wszystko jasne !!!! aku wrócił z reklamacji ... ten sam który oddałem bo okazało się że jest dobry :p Zaczęli mi sprawdzać co się dzieję i okazało się , że wszystko jest ok do póki nie załączę świateł mijania ładowanie spada z 14 do 13 :/ Muszę do elektryka jechać żeby zczaił o co biega. Koleś od aku powiedział że albo żarówki za mocne ( mam H4 55 lub 45 ( nie pamiętam dokładnie ) albo jakiś przetwornik czy cuś o podobnej nazwie ( zapomniało mi się ) ps. sprawdzał ile mam poboru jak auto wyłączone i ... 0 a jak na manetce mam na mijania to już o,03 :p ) w sumie cieszę się że to tylko to ... |
_________________ Było
Tipo 1.4 78hp
Bravo 1.9 jtd GT 105 / 99r
Jest
A4 B5 2.4 V6 PB 165 / 00r
|
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 07-01-2008, 19:53
|
|
|
może masz coś z kostkami, zwarcie w nich do masy jakieś albo poprzez włókno 'długich' świateł, sprawdź kostki, wyczyść styki...
ogólnie masy w aucie sprawdzaleś czy są ok, jak np przyłącze pod akumulatorem?
przekaźnik od świateł zobacz, możesz podmienić na próbę z tym od długich na moment..
zrób też inny eksperyment - wyjmij żarówki od mijania, ale zostaw kable, kostki etc i włącz mijania (oczywiście nie zaświecą ) i sprawdź jak wygląda wtedy napięcie w instalacji, czy nie spada, to może wyeliminuje gdzieś zwarcie na drutach etc... jeśli wszystko jest wtedy ok to sprawdź kostki od świateł, także kabel z kostki do masy... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|