tipo 2.0 16v z gazem |
Autor |
Wiadomość |
rogal141090
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 09:16 tipo 2.0 16v z gazem
|
|
|
Witam jestem tu nowy. znalazlem to forum przez google. zarejstrowalem sie poniewaz jestem zainteresowany kupnem tipo 2.0 16v 3 drzwiowe czarna perla:) auto super zrobione przez mojego kumpla wujka. tu zaczyna sie pytanie czy wogole sie oplaca. chce za nie 3000 wyglada naprawde super:) czerna perla siedzi na glebie na 14 alusach,sportowy wydech remusa, sportowe zawieszenie naprawde nie widzialem drugie takiego:) zrobione nie bez przesady jak niektorzy to robia. Stan techniczny. hmm i tu jest jeden najwiekszy problem ale o tym napisze za momet. Kiedys mielismy wyjazd z kumplem na wawe na pare dni poimprezowac on nie mial prawka a ja juz mialem ale nie mialem samochodu wiec wziol od ojca ten samochod. jechalismi ze sztutowo wiec troche km juz nim kiedys przejechalem. Przebieg hmm 260000tys i jest w gazie. na trasie super sie sprawowal i sie zachowywal zwlaszcza ze ma kontrole trakcji a jak jechalismi to byla zima:) wiec kumpel mowil ze niemam sie co bac tylko do blatu:) srednia predkosc jak jechalismi to 180,nic sie z nim wtedy nie dzialo,bylem w szoku bo chodzil lepij niz nie ktore nowsze samochody. jedynym mankamentem u niego bylo to ze problem na poczatku byl z biegami ale teraz ta skrzynia jest w nim wymieniona i jest wstawiona po przebiegu 75tys. samochod naprawde niczego sobie. jednak napisalem bo niewiem czy mam go brac czy nie. wtedy jak jechalismi mielismi problem jak wrocilismi z imprezy rano bo zaczela sie palic kontrolka od oleju,wiec sprawdzilismi. Zadzwonil do ojca ojcec kazal kupic taki i taki olej kupilismi i dolalismi ile trzeba. z tego co wtedy mowil to byla podobno wina skrzynia bo byla nie do konca szczelna i puszczala olej a nie zauwazylem zeby samochod kopcil,bo z tego co slyszalem to samochod kopci jak bierze olej. zmierzajac do setna jego ojciec jest mechanikiem i wszystko robil w nim sam. Z tego co mowil to jest na podzespolach lanci. naprawde super sie wtedy sprawowal od tamtego czasu minol nie caly rok. i chce go sprzedac bo kupil sobie teraz potwora z 3 l silnikiem i znowu go robi pod siebie. Jedyny mankament ktory najmniej mi w tym samochodzie przeszkadza to brak wbitego w dowud gazu:D to akurat mi nie przeszkadza bo przeglad zalatwic nie problem a wlew ladnie schowany pod klapka obok wlewu benzyny,mieszalnik i przewody takze ladnie pochowane:). moje pytanie czy za ta cene oplaca sie go brac i na co zwrocic uwage??nie mam zdjec ale postaram sie zalatwic na dniach:) prosze o pomoc |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 11:14
|
|
|
rogal141090 napisał/a: | zwlaszcza ze ma kontrole trakcji |
co ma? chyba żartujesz...
na forum masz do kupna tipka za 6666zł więc za połowę ceny opłaca się |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Raku
Pomógł: 18 razy Wiek: 40 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 2622 Skąd: \/\/ \/\/ /\
Województwo: Mazowieckie
|
|
|
|
|
rogal141090
|
Wysłany: 12-10-2010, 12:25
|
|
|
fotki wzuce za pare dni;)
a co do kontroli trakcji to nie zartuje:) ma tam jakis specjanly osobny komputer z kontrolka:)
zreszta byl sprawdzany na hamowni:) i facet ktory tam byl sie pytal czy ma ta kontrole trakcji byl w szoku tak jak ty ze ma;)
** Dodano: 12-10-2010, 13:30 **
Raku napisał/a: | Panewki zaraz polecą.
i do tego jak ma 14" to znaczy że ma mały hamulec.
|
odnosnie panewek to mowil ze 50 tys km temu okolo byly robione,bo ogolem chcial dalej jezdzic tym samochodem ale zobna namawia go zeby wrescie go sprzedal i tak robi.
a z tym hamulcem malym mozesz cos wiecej przyblizyc ?? bo ja taki znawca samochodow nie jestem;) dopiero zaczynam
tu masz takie jedyne zdjecie nie dokladne z przodu wejdz na nk to zobaczysz. reszte w tygodniu wzuce http://nk.pl/profile/17888421/gallery/46
Moderowany: | !!! słownictwo !!! |
|
|
|
|
|
Raku
|
Wysłany: 12-10-2010, 13:09
|
|
|
Tipo 2.0 16v powinien mieć hamulce średnicy 284mm na przodzie, na które nie wiejdzie felga 14".
O kontroli trakcji pierwsze słyszę.
Jeżeli twierdzisz, że nie ubywa oleju, silnik nie kopci, nie cieknie. To można podejrzewać, że kontrolka zapaliła się z powodu kiepskiego ciśnienia, a jeżeli tak jest to padną panewki.
rogal141090 napisał/a: | odnosnie panewek to mowil ze 50 tys km temu okolo byly robione |
Robienie, a zrobienie, to dwie różne rzeczy. Jaki olej tam jest teraz lany?
Podejrzewam też, że to nie jest 16v, a 8v.
Nie mam konta na naszej klasie. Pokaż fotki... |
_________________ klik, klik
*TempRa 2.0 8v dłubane N/A ---> 3.0 v6 w trakcie
*Tipo 2.0 16v ---> 1.6 8v HF Turbo, 200KM+ |
|
|
|
|
Leśniczy
Pomógł: 65 razy Wiek: 39 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 13:18
|
|
|
rogal141090, do fajnych jeździsz mechaników i z tego co tu piszesz każdy za przeproszeniem ci takich kitów wciska że głowa boli ....
po 1. w żadnym tipo nie ma kontroli trakcji
po 2. w tipo 2.0 16v wielkość tarcz i zacisków hamulców z przodu powodują że felgi 14" nie da się wsadzić bo będzie obcierała o kopyto, więc albo ktoś tam wsadził mniejsze tarcze albo to nie są felgi 14"
po 3. ciekawe jak były zrobione te panewki,tzn wymiana panewek w tym silniku wiąże się bardzo dużymi kosztami , chociaż skoro tata kolegi to mechanik więc może zrobili to za 1/3 kosztów
powiedz coś wiecej o tym tipo, pokaż fotki, rok produkcji , numer silnika i/lub vin, jaka instalacja LPG, na jakim oleju jeździ to wtedy może powiemy ci cos więcej
btw skoro było na hamowni to ile pajaców i momentu wypluło na rolki ?
** Dodano: 12-10-2010, 14:21 **
o widzę że kolega Raku, mnie wyprzedził z postem |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
|
Wysłany: 12-10-2010, 13:22
|
|
|
Raku napisał/a: | Tipo 2.0 16v powinien mieć hamulce średnicy 284mm na przodzie, na które nie wiejdzie felga 14". |
Zgadza się
Raku napisał/a: | O kontroli trakcji pierwsze słyszę. |
Pewnie chodzi o ABS
Raku napisał/a: | Jeżeli twierdzisz, że nie ubywa oleju, silnik nie kopci, nie cieknie. To można podejrzewać, że kontrolka zapaliła się z powodu kiepskiego ciśnienia, a jeżeli tak jest to padną panewki. |
rogal141090 napisał/a: | Zadzwonil do ojca ojcec kazal kupic taki i taki olej kupilismi i dolalismi ile trzeba. z tego co wtedy mowil to byla podobno wina skrzynia bo byla nie do konca szczelna i puszczala olej |
Na skrzyni jest jeden olej, w silniku drugi, nieszczelność skrzyni nie ma zupełnie nic do oleju silnikowego więc nie powinno go ubywać i ktoś Ci chyba wciska kit albo nie do końca rozumiesz o co chodziło. Jeszcze pytanie, czy to była kontrolka niskiego ciśnienia oleju czy może niskiego poziomu oleju? Poziom oleju może świecić nawet jeśli masz prawidłowy poziom w silniku, po wjechaniu prawą stroną na wysoki krawężnik (czujnik po prawej stronie miski oleju).
Raku napisał/a: | Podejrzewam też, że to nie jest 16v, a 8v. |
Wszystkie znaki na niebie i ziemi na to wskazują.
Raku napisał/a: | Nie mam konta na naszej klasie. Pokaż fotki... |
Gratuluję Swoją drogą nic na nich nie widać, jedynie kształt tipo (równie dobrze może to być 1.1 z tej fotki). |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 12-10-2010, 13:26
|
|
|
zresztą już nie jeden osobnik ( w tym mechanik ) widząc 2 wałki śmiało stwierdzali obecność 16 zaworów |
|
|
|
|
rogal141090
|
Wysłany: 12-10-2010, 13:40
|
|
|
Cytat: | Na skrzyni jest jeden olej, w silniku drugi, nieszczelność skrzyni nie ma zupełnie nic do oleju silnikowego więc nie powinno go ubywać i ktoś Ci chyba wciska kit albo nie do końca rozumiesz o co chodziło. Jeszcze pytanie, czy to była kontrolka niskiego ciśnienia oleju czy może niskiego poziomu oleju? Poziom oleju może świecić nawet jeśli masz prawidłowy poziom w silniku, po wjechaniu prawą stroną na wysoki krawężnik (czujnik po prawej stronie miski oleju).
|
możliwe. że mi kity wciskają żeby porostu się go pozbyć. Wiec tak z tym olejem było tak. odpalam z rana samochód, odpaliłem pięknie i ładnie chodzi, patrze na deskę a tam mi się pali cały czas kontrolka na czerwono od oleju. Wysiadłem, podniosłem maskę sprawdziłem stan oleju i był bardzo mały chociaż był. Teraz mi się przypomniało jak w nocy jechaliśmy to się z jakaś toyota ścigaliśmy pol position zielone światło i poszli:D pamiętam, że wtedy po dupie dawałem mu ale na następny dzień właśnie był z tym problem. Jego ojciec mu powiedział, że mamy dolać pól syntetyka czy coś takiego nie pamiętam jaki dokładnie bo na zwale bylem:D druga rzecz jak wróciliśmy to mówił, że niby pewnie od skrzyni to puszcza, bo przy zmianie biegów ciężko było z jedynka 3 i piątka bodajże ciężko wchodziły i miały bardzo strasznie krótkie przełożenia.
Cytat: | Pewnie chodzi o ABS |
niewiem naprawde nieznam sie :Dtak mi powiedzial zreszta jak chcialem na recznym w zime zawinac to za nic w świecie nie moglem troche dupa ruszylo.
co mnie zastanawia to ma tylnie kola leko pochylone cos takiego / a po drgiej strone tak sam tylko ze tak \. pytalem sie znajomych co maja samochody i troche juz jezdza ale nie maja pojecia czemu tam tak sa kola.
Cytat: | Podejrzewam też, że to nie jest 16v, a 8v. |
dzwonilem i sie zapiera ze to 16 v jest. niewiem naprawde bo sie kompletnie na tym nieznam:D
Cytat: | rogal141090, do fajnych jeździsz mechaników i z tego co tu piszesz każdy za przeproszeniem ci takich kitów wciska że głowa boli .... |
lesniczy chcesz krytkuj ile razy mam powtarzac ze sie nie znam zbytnio na samochodach? chyba po to sie zarejstrowalem i napisalem ten temat zeby sie dowiedziec od starszych ktorzy mieli albo maja doswiadczenie z tym samochodem.
Cytat: | powiedz coś wiecej o tym tipo, pokaż fotki, rok produkcji , numer silnika i/lub vin, jaka instalacja LPG, na jakim oleju jeździ to wtedy może powiemy ci cos więcej |
na ta chwile moge powiedziec ze 93 rok produkcji w 2007roku sciagniety z niemiec wiecej jest mi co kolwiek teraz ciezko powiedziec,a odnosnie fotek to juz napisalem ze na dniach wzuce.Instalacja gazowa z tego co pamietam jest 4 generacji czy cos takiego sekwencyjna
Moderowany: | !!! !!! słownictwo !!! !!! |
|
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
rogal141090
|
Wysłany: 12-10-2010, 14:04
|
|
|
dobra chlopaki jade po 17 robic zdjecia. wiec okolo 20 wstawie juz zdjecia |
|
|
|
|
Raku
|
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 14:32
|
|
|
rogal141090 napisał/a: | Pewnie chodzi o ABS
niewiem naprawde nieznam sie :Dtak mi powiedzial zreszta jak chcialem na recznym w zime zawinac to za chuja nie moglem troche dupa ruszylo. | ABS ma się nijak do hamulca ręcznego, bo ten system nie popuszcza linki hamulca. Więc wynika z tego że ręcznego prawie nie ma |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Guzik
Pomógł: 13 razy Wiek: 33 Dołączył: 10 Lip 2007 Posty: 774 Skąd: Pińczów/Kraków
|
Wysłany: 12-10-2010, 14:59
|
|
|
Ogólnie z opisu to padaczka(wypija o0lej litrami skoro po jednej trasie było na tyle mało żeby się świeciła kontrolka). i w dodatku pewnie 8v.
Czekamy na zdjęcia
Środka, silnika i całego auta. Tylko postaraj się o dokładne, w świetle jakimś żeby było widać cokolwiek. |
_________________ Tempra 2.0 8V - pozostały miłe wspomnienia
BTW - może kupię ZADBANĄ(nie szrot!) Tempre.
|
|
|
|
|
Maciek
Pomógł: 21 razy Wiek: 33 Dołączył: 26 Sie 2008 Posty: 1468 Skąd: Gliwice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 15:03
|
|
|
A że się tak wtrącę , z tego co wiem to nie było Tipo 3d z silnikiem 2.0 8v |
_________________ Lancia Lybra SW 2.4 JTD Intensa - moja
Stilo 1.9 JTD - mamy
Lancia Delta II HF Turbo - zabawka
Nouva Delta 1/6 mjet - taty
Fiat Tempra SW 1.8 LPG - moja
Fiat Tempra SW 2.0 4x4 - na części |
|
|
|
|
EASYKATO
Pomógł: 3 razy Wiek: 101 Dołączył: 13 Kwi 2006 Posty: 353 Skąd: Bielany Wrocławskie
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 16:16
|
|
|
Guzik napisał/a: | ..........Jeszcze pytanie, czy to była kontrolka niskiego ciśnienia oleju czy może niskiego poziomu oleju? Poziom oleju może świecić nawet jeśli masz prawidłowy poziom w silniku, po wjechaniu prawą stroną na wysoki krawężnik (czujnik po prawej stronie miski oleju).
|
w 3d
jest tylko wskaźnik ciśnienia
nie ma wsk. poziomu
** Dodano: 12-10-2010, 17:26 **
Guzik napisał/a: | Ogólnie z opisu to padaczka(wypija o0lej litrami skoro po jednej trasie było na tyle mało żeby się świeciła kontrolka). i w dodatku pewnie 8v.
Czekamy na zdjęcia
Środka, silnika i całego auta. Tylko postaraj się o dokładne, w świetle jakimś żeby było widać cokolwiek. |
między max i min na miarce poziomu oleju jest 1 litr
średnia prędkość 180 km/h
to duże obciążenie dla tego silnika
jeżeli olej został "zagotowany" - ciśnienie może spaść
i doopa
czytałem kiedyś o fiatach tipo i coupe (ten sam motor)
które padały bo ktoś cisnął nie patrząc na temp.
na forum fckp ktoś pisał że te silniki lubią wypić gdy się jeździ ostro
(czerwone pole obrotomierza) |
_________________ Sedicivalvole 3d '93
(Wytrzymał już ze mną 20 lat) |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 12-10-2010, 18:57
|
|
|
Po zdjęciu na nk stwierdzam ze z wyglądu na pewno nie jest to 16v, raczej zwykłe 2.0 8v... |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
VEndriuV
Pomógł: 9 razy Wiek: 33 Dołączył: 18 Cze 2006 Posty: 737 Skąd: Katowice
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 19:36
|
|
|
a ja po wyglądzie stwierdzam, że to 8v gdyż ma wypalony lekko reflektor, co za tym idzie bo v8 ma większe nap. na alternatorze i szybciej wypala także żarówki
Daj jakieś lepsze fotki, najlepiej silnika .... |
|
|
|
|
konikks
Pomógł: 43 razy Wiek: 42 Dołączył: 16 Lis 2006 Posty: 2755 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 12-10-2010, 19:48
|
|
|
rogal141090 napisał/a: | niewiem naprawde nieznam sie |
rogal141090 napisał/a: | nie maja pojecia |
rogal141090 napisał/a: | sie nie znam zbytnio |
dobra rada . jak się nie znasz na autach to nie pakuj się w sedici. szkoda Twoich pieniędzy i auta... |
_________________ Prawdziwy Zdrajca Włoskiej Marki
HAM RADIO |
|
|
|
|
Leśniczy
|
Wysłany: 12-10-2010, 22:28
|
|
|
rogal141090 napisał/a: |
Wiec tak z tym olejem było tak. odpalam z rana samochód, odpaliłem pięknie i ładnie chodzi, patrze na deskę a tam mi się pali cały czas kontrolka na czerwono od oleju. Wysiadłem, podniosłem maskę sprawdziłem stan oleju i był bardzo mały chociaż był. Teraz mi się przypomniało |
może to szczegół ale na pracującym silniku czy nawet chwile po zgaszeniu poziomu oleju nie sprawdzisz bo jest rozrzucony po całym silniku i w misce, do której wchodzi stalka nie wiele pozostaje, poziom oleju sprawdza się na zupełnie ostudzonym silniku kiedy jest pewność, że wszystko spłynęło do miski. więc sądzę że tu nie problem w poziomie oleju co zresztą potwierdził kolega EASYKATO ( bo od poziomu w sedici nawet nie ma kontrolki ) tylko problem w braku ciśnienia, a więc silnik szrot.
konikks napisał/a: |
dobra rada . jak się nie znasz na autach to nie pakuj się w sedici. szkoda Twoich pieniędzy i auta... |
bardzo ładne posumowanie tematu
sedici dobra rzecz ale dla kogoś kto zaczynał swoja przygodę z tipo 1.4 |
|
|
|
|
rogal141090
|
Wysłany: 13-10-2010, 11:17
|
|
|
a wic mam zdjecia duzo ich nie ma ale sa:)
i jeszcze jedna rzecz;) z tego co sie dowiedzialem to kolega sie tam wypowiedzial odnosnie tych kol;) ze stoja troche pod skosem;) Kolego waczacze sa inaczej zamontowane niz w standardzie;) i ztego co sie dowiedzialem 93r 2.0 16v zreszta ma jeszcze fakture kupna skrzyni do fiata tipo 2.0 16v druga sprawa kuce kucy ma troche i az sie zdziwilem:D bo z tego papieku smiesznego z chamowni wyszlo 157kucy dokladnie. Nastepna rzecz
Cytat: | Na skrzyni jest jeden olej, w silniku drugi, nieszczelność skrzyni nie ma zupełnie nic do oleju silnikowego więc nie powinno go ubywać i ktoś Ci chyba wciska kit albo nie do końca rozumiesz o co chodziło. Jeszcze pytanie, czy to była kontrolka niskiego ciśnienia oleju czy może niskiego poziomu oleju? Poziom oleju może świecić nawet jeśli masz prawidłowy poziom w silniku, po wjechaniu prawą stroną na wysoki krawężnik (czujnik po prawej stronie miski oleju). | to jest wypowiedz pana guzika;) nie zgodze sie z toba;) jezdzilem dlugi czas seicento 1.1 i jak to ze mna ciezka noga to trza bylo zamielic itp. zepsuły sie przeguby:) i teraz kolego wytlumacz mi czemu jak na nastepny dzien poszedlem do garazu i wyjechalem widze plamy oleju?? To ci powiem;) pojechalem do mechanikow zostawilem samochod i powiedzieli mi ze to przeguby i to zrobili zaplacilem 200zl za ta przyjemnosc postawile samochod do garazu spowrotem,na nastepny dzien nie bylo sladu nowych plam po oleju;) to teraz mi wytlumacz mialem zepsute przeguby i ubywal mi jakis olej i tym olejem bym olej silnikowy;) dodam ze siecento bylo po przebiegu 82 tys z chakiem wytlumacz mi to skoro tak jest jak opisales co??:)
kurde dobra mam te zdjecia na serwer wzucone ale za nic w świecie nie moge zrobic tak zeby je od razu pokazywalo.wiec podam poprostu tak:)
http://zapodaj.net/a4453abbb586.jpg.html
http://zapodaj.net/41d587bb6c91.jpg.html
http://zapodaj.net/c143eb85c157.jpg.html
http://zapodaj.net/0c5a778a921e.jpg.html
http://zapodaj.net/d64113704c5b.jpg.html
tyle na razie zrobilem jak bd trzeba wiecej to zrobie:)
Moderowany: | !!! !!! !!! słownictwo !!! !!! !!! |
|
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 13-10-2010, 11:22
|
|
|
rogal141090, to nie jest Sedici
To 2.0 8V, i to poskładane z różnych klamotów. Ja bym tego nie brał |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
Bdm
Pomógł: 39 razy Dołączył: 26 Lip 2007 Posty: 1999 Skąd: RDM
|
Wysłany: 13-10-2010, 11:31
|
|
|
Daruj sobie kolego ten samochód, a kolega wciska ci kit aż milo... Na pewno nie jest to z tipo 2.0 16v widać po wyglądzie silnika do tego zwykłe zegary z 1.8 na pewno nie jest to też 2.0 8v 113km, nie wiem jak wygląda ta słabsza wersja 109km ale wtedy miał by deskę cyfrową a nie analog więc też odpada. Ja stawiam że to zwykłe 1.8 8v, |
_________________ Pomoc Drogowa Radom okolice, możliwe dłuższe wyjazdy, holowanie + naprawa w warsztacie, zabudowa 4.60 łagodna, długie najazdy, atrakcyjne ceny tel: 531-165-551
SPRZEDAM CZĘŚCI TEMPRA/TIPO 2.0 MECHANIKA ELEKTRYKA BLACHARKA WNĘTRZE |
|
|
|
|
ciechu
|
Wysłany: 13-10-2010, 11:32
|
|
|
rogal141090 napisał/a: | zreszta ma jeszcze fakture kupna skrzyni do fiata tipo 2.0 16v | to nie znaczy, że silnik ma 2.0 16V. To auto z fabryki raczej nie wyszło jako Sedici. Wygląda na składaka.
rogal141090 napisał/a: | bo z tego papieku smiesznego z chamowni wyszlo 157kucy dokladnie | dobre Nawet fabryczne sedici tyle nie miało. A gdzie po tylu latach... I to zagazowane |
_________________ Było:
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
rogal141090
|
Wysłany: 13-10-2010, 12:15
|
|
|
no jesli tak twierdzicie to sobie odpuszcze. poczekam jeszcze na opinie reszty, ale dzieki za rade:)
BDM ale dodam ze jak wtedy na wawe jechalismi to spokojnie zegar zamknolem a silnik nawet nie wyl ;/ no niewiem. mam dylemat teraz. poczekam na opinie reszty ale raczej sobie odpuszcze. Zapowiadalo sie tak pieknie:( |
|
|
|
|
|