Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipo/Tempra - Pożegnania użytkowników
Autor Wiadomość
marcinwodnik 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 06-05-2006, 21:38   

Witaj !

Zdjecia beda jak obiecalem, narazie jest skonczone 70%. Na forum bede zagladal i staral sie pomoc jesli tylko bede mogl. Polubilem spolecznosc tego forum jak i sam styl :) Przeciaga jak ladna wloszka..:) Takze nigdzie sie stad nie wybieram najwyzej zmienei avatara na przyjaciel :D

Kochaj szalej nie pytaj co dalej !!

<Baby są kochane!!>

Bmw 745i 2004, Syrena 105 lux 1980
     Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-05-2006, 21:42   

a może trafi Ci się jeszcze w przyszłości jakaś/eś T/T... skoro kilka autek i tak ciągle na stanie masz... kto wie... :D
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

marcinwodnik 

Wysłany: 06-05-2006, 21:43   

Witaj!

Moze ...kto wie przeciez my rodacy jestesmy sentymentalni...wiec moze znow uratuje jakas wloszke....czas pokaze :)

[ Dodano: 06-05-2006, 21:44 ]
Natomiast nasza rodzima laska jest bardzo wymagajaca i to mnie w niej pociaga ;) ( syrena ):D

[ Dodano: 06-05-2006, 21:44 ]
serio serio bez ironi..

<Baby są kochane!!>

Moneta

mkaminski100 

Województwo: Other
Wysłany: 20-07-2006, 21:36   

no to i ja napiszę kilka smutniejszych słów. Tak jak już wspominałem wyjechałem do Anglii. nie wiedziałem co zrobić z autem, ale podczas mojej niobecności używała go moja dziewczyna. Na auto od niechcenia powiesiliśmy kartkę że chcemy sprzedać autko, ale nie myślałem, żę pójdzie. Moja dziewczyna dołączyła do mnie po 3 tygodniach. W dniu wylotu zadzwonił facet który chciał kupić autko. Ponieważ już prawie był czas wylotu a my nie myśleliśmy o sprzedaży auta to nie zależało nam na szybkiej sprzedaży. może to a może stan autka spowodował, że kupiec zaproponował 5500zł!! 8| Sprzedaż odbyła sie na pieńku a facet z mechanikiem odjechali zadowoleni...
Czy żałuję? miałem szczęście z tym autem, kupiłem go za worek kartofli, był zadbany, ładny a przede wszystkim miał mnóstwo miejsca w środku. niestety był to tylko Fiat i zaczynał nastręczać coraz więcej problemów eksploatacyjnych, których nie mogłem ścierpieć. no ale trochę mi było szkoda, bo był fajnym autkiem, taką perełką.
Teraz jestem w Anglii i szukamy sobie powoli kolejnego autka, ale racej nie będzie to auto włoskie, zapewne Opel, może jakiś japoniec. Raczej nie VW, ani Audi, Mercedes itp.
Jesli chodzi o członkostwo to prosze o rozpatrzenie plus zastanowienie się nad moją pozycją moda. Jako, że nie mam już autka to raczej niezbyt często będę tu zaglądał.
Pozdrawiam wszystkich i życzę dalszego rozwoju strony.
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 23-07-2006, 21:43   

;( coż za *** smutna rzeczywistość, że ludzie uciekają za granicę i takei autka porzucają... ale coż... Twoje chociaż zdrowie by Ci tam w Anglii może jakoś lepiej było :partyman:
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Zbyniu 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 01-08-2006, 21:30   Wszystko co dobre się kiedyś kończy

Cześć,

I tak oto dziś w niespodziewany sposób poniższe ogłoszenie:
http://forum.tempra.org/viewtopic.php?t=4924
stało się nieaktualne.

W sobotę mój samochód oglądało pewne małżeństwo, dziś zadzwonili, że chcą po niego przyjechać. Ledwo zdążyłem go posprzątać ze swoich rzeczy :-) (i wyjąćradi do którego nie chcieli dopłacać). Nie robili żadnego przeglądu (mimo, że go zapowiadali), nawet się nim nie przejechali (!) tylko podpisaliśmy umowę, zapłacili, dałem kluczyki i po 5 latach z łezką w oku z małżonką pożegnaliśmy swój pierwszy własny pojazd który pomimo wielu usterek i niedoskonałości miał to "coś" czego życzę przyszłemu mojemu nabytkowi.

Tak, że w oczywisty sposób moje aktywne członkostwo w TTT uległo zawieszeniu. Mogę zostać co najwyżej osobą stowarzyszoną :-) Może czasem coś napiszę na forum albo pojawię się na spocie jeśli nie wyrzucie mnie z grup e-mail.

Jeśli wszystko dobrze pójdzie to w okolicach piątku przyjedzie do mnie z Rzeszy Honda Accord z połowy 1998 roku. Jeśli nie wypali to będę szukał innej ew. Avensis'ki z podobnego okresu. W ostateczności w grę wchodzą też młodsze egzemplarze Forda Mondeo lub Focus'a.

Pozdr,
Zbyszek

Jest Honda Accord 2.0i ES 1997 (162 tys.)
Był FIAT TEMPRA 1.6 i.e S 1995 (sprzedany przy 149 tys.)
     Moneta
miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 01-08-2006, 21:59   

Automatycznie jeśli ktoś powiadomi o takim fakcie dostaje range Przyjaciela TTT :)

A o klubie powiadomiłeś nowych nabywców?
Miło, że przeszła w ręce małżeństwa. Będzie woziła rodzinkę :D

Zbyniu 

Wysłany: 01-08-2006, 22:32   

To miło, że jestem teraz Przyjacielem TTT :)

O klubie zapomniałem poinformować ale będę się z nimi jeszcze widzał bo mam im dać z garażu zimowe koła. Ew. jeśli nie będą zainteresowani każę odlepić nalepki TTT i pl.misc.samochody z pokrywy bagażnika bo mogą dostawać niezrozumiałe znaki od innych kierowców :-)

Pozdr,
Z.

Moneta
RobertWroc 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 03-08-2006, 21:00   

No cóż i dla mnie nadszedł ten moment, rozstałem się z moim samochodzikiem. Wiele przeszliśmy razem wiele dzięki niemu przeszedłem sam-pieszo. Najciekawsze było gdy w największe mrozy minionej zimy padł rozrusznik.Dwa obroty i wyładowany akumulator.Bateryjka pod paszkę i spacerek do domciu-ładowanie spacerek po autko zapalał jazda.
Ale pomimo pochłoniętej kasy,nerwów,niepewności jakoś polubiłem tę markę -to już mój kolejny Tipolocik.

Odszedł nagle zamordowany z zimną krwią przez gówniarza w CC. Nie zuważył stojącego na CZERWONYM!!! t ipo a jak zobaczył to spanikowany-dodał gazu. skrócił mi autko o ok. 15 cm i poszerzył o 1.5 cm.
Brutalna decyzja likwidatora ubezpieczalni pozbawiła go szans Dobić go-szkoda calkowita.
Pozostała pamiątka zdięcie w awatarze.
Ale jednak jest nadzieja na drugie życie.
Już moze nie jako samocjhodu lecz zobie czychającego na ludzkie życie. Czerwonej zemsty zza grobu. Klient który odkupił ode mnie wrak w 4 CZTERY dni postawił go na kołach i wystawił jako super stan nie bity!!!!!!
A przecież to autko było aż przełamane na progach i dachu,skoszone skasowane. SZOK ktoś w nim umrze. a może nie?

Ale jednak nie opuszczam tego forum,wiele azy pomogliście mi gdy już nie wiedziałem co dalej robić, w ogólnych zawsze znajdzie się coś zabawnego, ciekawy link.
A poza tym pozostaje w świecie FIATA. dzięki uprzejmości a raczej poprostu dla tego że ktoś kupuje sobie nowe autko z salonu zostałem posiadaczem FIATA CROMY 2.0 ie.
Autko strrrasznie zapuszczone, brudne ale chodzi jak marzenie -przyspieszenie prędkość komfort-nieporuwnywalne do Tipo a ipewnie Temperki-jednak kiedyś to była klasa wyzej.
Ale też z pewnościa i problemy będą podobne jak i przy TT w końcu to rodzina i to bardzo bliska a że ja raczej laik jestem to i każdy pierdół jest dla mnie problemem.
Tak więc żegnam się z Tipo ale nie z klubem

a moze znów mi jakiś gnojek autko skasuje to wrócę do TT?Bo w tych naszych autkach każda większa stłuczka toj uż szkoda całkowita.

miszko 

Wysłany: 03-08-2006, 21:19   

Dobrze, że Tobie się nic nie stało. Szkoda jednak że takie "cwaniaki" robią autka a później wystawiają jako nie bite. Jak to w 4 dni postawił to lepiej nie patrzeć co tam ... zrobił, aby się trzymał calości.

Croma - inaczej Saab 9000 ;) Wspolny projekt Saaba i Fiata.

RobertWroc 

Wysłany: 03-08-2006, 22:19   

no na szczęście jechaliśmy tylko z żoną zazwyczaj z tyłu mamy jeszcze dzieci i czasem psa. A siła była tak duza że wyrwało mi ...klakson dokładniej pokrywkę klaksonu na kierownicy, rozwaliło sprzęgło a woda z układu chłodzenia zalała wnętrze.
Ale to dla posoiadaczy gazu dobra wiadomość butla w kole wyrwało z niej pokrywe, ale nic poza tym nie rozszczelnila się ani nic z nią się nie stało chociaż zaraz za klapą i belką która poprostu się złamała była właśnie butla z gazem.

A wiem w jakim czasie gość go zrobił i wystawił bo dosyłał mi umowe kupna sprzedaży bo musiał coś tam pozmieniac w niej.A wołał za niego aż 2.200.-
Ale właśnie takie truchła a nie samochody z Niemiec stanowią główne zagrożenie na drodze.

Miszko a z tym saabem jesteś pewien bo jeżeli tak to części powinny być zamienne i pasować chociaż do Cromy to tanie jest wszystko jak barszcz?

Zj3bu 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 04-08-2006, 08:03   

Współczuję utraty autka :( Ale najważniejsze to że jesteś cały i zdrowy :)

A co sie stało z Cieniasem??

RobertWroc 

Wysłany: 04-08-2006, 08:34   

no cóż ten już raczej ie pojeździ , mój hak wbił mu się w rozrusznik ,rozorał silnik a blaszki ołamało jak by z papieru, silnik ale gość cały.

Zbyniu 

Wysłany: 05-08-2006, 11:54   

RobertWroc napisał/a:

Miszko a z tym saabem jesteś pewien bo jeżeli tak to części powinny być zamienne i pasować chociaż do Cromy to tanie jest wszystko jak barszcz?

To chyba nie do końca jest tak - wspólny projekt (to były 3 samochody - nie pamiętam tego trzeciego - chodzi mi po głowie Lancia Thema) to w zasadzie tylko tzw. płyta podłogowa a więc ogólnie bryła nadwozia - jeśli chodzi o to co jest do niej doklejone (czyli cała reszta auta ) to każde auto jest inne (przynajmniej pomiędzy Saabem i Fiatem) - nie liczyłbym na to, że cokolwiek (może oprócz jakichś elementów zawieszenia) jest pomiędzy tymi samochodami zamienne.

Pozdr,
Z.

Moneta
Jacacenty 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 05-08-2006, 12:11   

Były 4 :)
Saab, Alfa, Lancia, Fiat.

Zbyniu 

Wysłany: 07-08-2006, 07:32   

Tak, masz rację - zapomniałem. Saab 9000, Fiat Croma, Alfa 164 i Lancia Thema bazują na tej samej płycie podłogowej. W ramach koncernu Fiata to na pewno jakieś części są zamienne (wydaje mi się nawet, że silniki to były nawet te same) ale Saab to inna bajka.

Pozdr,
Zbyszek

[ Dodano: 11-08-2006, 00:01 ]
Zbyniu napisał/a:
Cześć,
Jeśli wszystko dobrze pójdzie to w okolicach piątku przyjedzie do mnie z Rzeszy Honda Accord z połowy 1998 roku. Jeśli nie wypali to będę szukał innej ew. Avensis'ki z podobnego okresu. W ostateczności w grę wchodzą też młodsze egzemplarze Forda Mondeo lub Focus'a.

Stało się - Fordy odpadły w przedbiegach. Od wczoraj jestem posiadaczem Hondy Accord 2.0 z 1997 roku (no nie do końca bo mam "czerwone" blachy i dopiero zacząłem załatwiać papierkologię - mogę nią pojeżdzić jeszcze parę dni, potem musi stać na parkingu aż nie załawię wszystkiego do końca bo w naszych urzędach to niestety potrwa). Choć Tempra mi służyła przez 5 lat to niestety chyba szybko o niej zapomnę :( Ten Accord to samochód którego nijak się nie da porównać do mojej Tempry.

Jedyna rzecz in minus to to, że gdy kupowałem Temprę to miała 6 lat i 95 tys. przebiegu. Po 5 latach jeżdżenia wypadałoby zmienić na samochód który też ma 6 lat (a więc ~2000 r.) z podobnym przebiegiem a zmieniłem na auto 9 letnie z przebiegiem 158 tys. i po sprzedaniu Tempry dopłaciłem (licząc razem z krajowymi opłatami) do zamiany więcej niż była warta Tempra gdy ją kupowałem więc w kategoriach finansowych jest to raczej downgrade ;) Niestety Accord'y z 2000r. są zdecydowanie poza moim zasięgiem :(

Pozdr,
Zbyszek

Moneta
rtomik 

Wysłany: 13-08-2006, 17:20   

Witam!!
Właśnie wczoraj z wielkim bólem serca rozstałem sie ze swoją Temprą.
Przez 4,5 roku cieszylem sie jej widokiem. Poszła za całe 3.3 tys zł. :) :):)
To chyba dobra cena zwlaszcza ze były dwa progi do wymiany i kilka zaprawek lakierniczych.
Pozdrawiam

Pele_Tipo 

Wysłany: 18-08-2006, 20:18   

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 18-08-2006, 20:31   

Pele_Tipo, a co to? Twój nowy nabytek?
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

miszko 

Wysłany: 18-08-2006, 20:44   

Uniacz, mam tez takiego, ale nie na takich oponkach. Mily wozik, jednak szkodza, ze rdzewieje szybko. W tym roku musze wziasc i mu zrobic generalke podwozia i zakonserwowac bo jak go wezmie juz na amen to bedzie :red_kartka:

rob 

Województwo: Lubuskie
Wysłany: 07-09-2006, 19:38   

wlasnie wczoraj roztalem sie z tipkiem lezka sie zakrecila w oku ale sytuacja mnie zmusila do sprzedazy,nawet nie widzialem jak gosc odjezdza bo nie ma mnie w domu ale mam nadzieje ze bedzie dbal autko :( ale mam w planach jeszcze zciagnac sedici z wloch w przyszlosci moze w przyszlym roku :)
(przepraszam za nieuzywanie polskich znakow ale ten komp nie ma takiej opcji)
w tym roku planuje kupic toyote haiec (dostawczy) i chyba nim przyjade na zloyt :badgrin: pozdrowka

p.s.to bylo pozegnanie z autem moje czlonkostwo jest nadal aktualne

maxio 

Wysłany: 08-09-2006, 09:22   

no to i ja się dołącze do pożegnań .sprzedałem tipo 1.4 i nie było tak ciężko jednak to autko ma coś w sobie że przyciąga nabywców , a co teraz myśle że coś nowszego bo tipo miało 13 lat i wołało pomocy , ale zbycie auta to jedno a bycie na forum to drugie i myśle że wiele jeszcze uwag co do tipo się przyda , pozdrawiam wszystkich a jeśli spotkam TT to zaproszę do nas na forum , wizytówki oczywiscie mam :dance: :dance: :dance:

marcinwodnik 

Wysłany: 12-09-2006, 21:17   

Witam !

Sprzedalem Tempre SW. Ale z forum nie uciekam :)

<Baby są kochane!!>

Moneta

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 12-09-2006, 21:30   

marcinwodnik napisał/a:
Witam !

Sprzedalem Tempre SW. Ale z forum nie uciekam :)

źle zrobiłeś,Tempry SW podobaja mi sie nawet bardziej niż tipole :bambam:
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

marcinwodnik 

Wysłany: 12-09-2006, 21:31   

Teraz jezdze jak narazie audi. Poszla w dobre rece a tak by stala i rdzewiala a napewno bedzie dobrze sluzyla dla nowego wlasciciela. Wygladala i byla utrzymana bardzo dobrze mimo 300 tys km.

<Baby są kochane!!>

Moneta

Odpowiedz do tematu