Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Tipo/Tempra - Pożegnania użytkowników
Autor Wiadomość
bob96 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 06-02-2008, 17:50   

bronek napisał/a:
Kupiłem włoszkę z tego samego koncernu - Lancia Lybra 2.0 S.W.

Gratuluje wyboru :bravooo:
Przed zakupem Marejki oglądałem śliczną Lancie Lybre JTd 1,9 kombi w cenie 23 tyś. rok.2000, ale niestety moje finanse były za małe żeby mieć takie auto :sciana:
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

Wujek 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 08-02-2008, 20:47   Po 6 latach rozstanie

Moja Temperka wiernie służyła mi przez sześć długich lat.
Nigdy mnie nie zawiodła.....
Jej miejsce zajął Opel Vectra B combi 2.0 16V

bronek 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 09-02-2008, 12:14   

bob96 napisał/a:
(...)
Gratuluje wyboru :bravooo:
Przed zakupem Marejki oglądałem śliczną Lancie Lybre JTd 1,9 kombi w cenie 23 tyś. rok.2000, ale niestety moje finanse były za małe żeby mieć takie auto :sciana:

U mnie pierwotnie w grę wchodziły dwa modele: Audi A4 1.9 TDi sedan albo Lancia Lybra 2.0 SW - długo się nie zastanawiałem ;)

Moja wersja to LX - nie ma chyba tylko navi, do której i tak nie ma map Polski. Na razie uczę się jeździć tym samochodem - wciąż problem sprawia mi parkowania tyłem i stare przyzwyczajenie zmiany biegu przy 3000obr/min. Ten silnik to jednostka R5, która pracuje całkowicie inaczej niż w temperówce, przede wszystkim lubi wysokie obroty (>4000 obr/min).

Jestem bardzo zadowolony z zakupu.
     Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 10-02-2008, 00:48   

Wujek, zaproś nowego właściciela do klubu ;)
A może wpadniesz na zlot? Z Poznania super daleko nie będziesz miał. Oplem przecież możesz wpaść, liczy się fakt przyjechania na zlot - jako osoby.

bronek, autko fajne, a na Polskę to raczej Automapa do której raczej potrzeba jakiegoś Pocketa lub telefon z Symbianem.

DARO 

Wysłany: 21-02-2008, 20:59   

Ta decyzja o sprzedaży TEMPRY przyszła tak nagle, jak decyzja o jej kupnie. Ale przy sprzedaży zostaje jeszcze w moim przypadku sentyment i tylko przyjemne wspomnienia.Stało się moja Tempra zmieniła właściciela :( .Jej miejsce zastąpiła kolejna włoszka ALFA ROMEO 156 JTD 2000r. Ale to nie wszystko w lutym do mojej "stajni" dołączyła MAREA WEEKEND 1.9 JTD 2002r.ELX wersja SANTROPE, którą prawdopodobnie pokażę się na zlocie i będzie okazja pogadać na szczegółach. :lol:

Adonay 

Wysłany: 22-02-2008, 07:31   

Przyszedł czas i na mnie. Dziękuję za wszystkie rady i wskazówki, oraz życzliwe słowo.
Niech się Wam dobrze i bezpiecznie jeździ.
Ja Tipka sprzedałem, ale może jeszcze gdzieś go zobaczycie :)
Do zobaczenia !
     Moneta

gbartosz 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 07-03-2008, 12:20   

Fiat tipo sprzedany znajomemu (w dobrym tego słowa znaczeniu) klientowi:)
oby był zadowolony!! oczywiście poleciłem człowiekowi Nasze forum ;D

Pozwólcie proszę że podziekuję za Waszą pomoc, której udzielaliście mi wielokrotnie. Współpraca z Wami była bezcennym doświadczeniem i świetną lekcją tego i owego:)
Pozostaje mi tylko powiedzieć - do zobaczenia....:)) :)
na marginesie, fakt posiadania tipo spowodował, że poznałem wspaniałych ludzi z forum(może nie osobiście), i myslę że na zawsze utworzyło to więź między nami:)

pewnie zapytacie co teraz wozi mój zad? otóż jest opel omega b 2.5 td '95 z przebiegiem 400 tyś ;D auto po ojczulku:)
jeszcze raz wielkie dzieki !!!

p.s numer telefonu podany w Assistance jest jak najbardziej aktualny!!

unknown 

Wysłany: 07-03-2008, 17:05   

zawsze miło było gościć i współpostować :D po to forum by sobie pomagać :D a sprzedaż autka wcale nie oznacza, że nie masz tu codziennie zaglądać... :D pamiętaj
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

kapral24 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 09-03-2008, 21:12   

No i sprzedałem tipka a właściwie to go zamieniłem zobaczymy czy mi to wyjdzie na dobre dzieki za wszelkie rady szerokości i przyczepności życze klubowiczom

luki21 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 09-03-2008, 21:20   

kapral24, to pochwal się na co zamieniłeś 8)
4) Scenic 1.9 dci - 2003
Kto szybko jedzie tego wolno niosą!!!
     assistance   Moneta

maro.marek 

Wysłany: 09-03-2008, 21:31   

ja tez oddałem swojego wypasionego tipka i zamieniłem na oriona golasa ale ekonomia mnie do tego zmusiła.zmiana auta nie oznacz rozstania z forum (bede na spotach,skladke oplacilem).jestem inaczej ale nadal
pozdro

kapral24 

Wysłany: 09-03-2008, 21:46   

zamieniłem na nissana prairie z 90 r 2,0 benzyna z gazem po prostu było mi potrzebne większe auto rodzina mi się powiększyła

vocal 

Wysłany: 12-03-2008, 22:14   

Tempra sprzedana, wyjątkowo pięknie wyglądała jak odjeżdżali nowi właściciele, ale jest juz inne auto i zaczyna się zabawa od początku, adres do strony dodałem gratis!!! niech się szkoli na forum, na życzenie napiszę na co zmieniłem pozdrawiam poproszę o status przyjaciel!!! :( :( :(

bob96 

Wysłany: 13-03-2008, 18:28   

vocal pochwal się co kupiłeś :)
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

vocal 

Wysłany: 13-03-2008, 21:14   

bob96 napisał/a:
vocal pochwal się co kupiłeś :)
Opel Astra 1,8 benzyna 92 rok. niebieska. Szału niema, ale mi się widzi!!! A nie długo polski NOS czyli LPG. pozdrawiam

tipacz 

Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 13-03-2008, 21:17   

vocal napisał/a:
A nie długo polski NOS czyli LPG

Czyli podtlenek kuchenkowy

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

gepard 

Wysłany: 20-03-2008, 13:53   

No i nadeszła i pora na mnie. Dziś moje ukochane TIPO zmieniło właściciela, ale nadal zostaje w klubie-nowym nabywcą został kolega akj3. oby wiernie mu służyło i nie zawiodło go ta jak mnie nigdy nie zawiodło. Moim nowym autkiem jest fiat coupe 2.0 16v do którego dołoze w celu dopieszczenia wszystkie pieniążki które otrzymałem za Tipo. Mam nadzieje że zostanę przyjęty na zlocie o ile sie w ogóle pojawię ze względu na całkowity brak czasu. Obiecuje systematycznie odwiedzać forum. Atmosfera tutaj jest wyjątkowa. Może na razie nie zmieniajcie mi statusu na przyjaciel.
Pozdro dla wszystkich.

http://forum.tempra.org/t...ard-vt11007.htm
     assistance   Moneta

piotras 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 31-03-2008, 11:54   

Skończyła się moja przygoda z Fiatami. Muszę trochę odsapnąć ;) Tempra sprawowała się dobrze przez prawie 3 lata, niestety ostatnio zaczęło się sypać trochę rzeczy a ja nie mam juz czasu jezdzić z autem po naprawach (a co dopiero samemu grzabać).
Nowy nabytek to Toyota Corolla '97. Mam nadzieję, że posłuży dobrych parę lat.
Tempra została w rodzinie, teraz będzie jeździł nią mój tata. Postaram namówić się go do korzystania z tego forum. :)
Znalazłem tu dużo przydatnych informacji, chyba jest to jedne z lepszych forum internetowych dotyczących konkretnych modeli samochodów.
     assistance

bob96 

Wysłany: 31-03-2008, 14:50   

piotras, Widać to juz taka tradycja że auto zostaje w rodzinie :) moją byłą Temperką pomyka szwagier.
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

gaabik 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 01-04-2008, 19:03   

Witam wszystkich.Przyszedł czas również na moją temperkę- została sprzedana.Cena to 3500 zł.Poszła w dobre ręce więc OK.Dzięki wszystkim za wszelką pomoc, na pewno będę tu zaglądał regularnie więc tak na dobre się nie żegnam.Wszystkim użytkownikom dalej służę pomocą niestety tylko assistance gdyż moja wiedza o motoryzacji tylko na tyle pozwala.

MupiK 

Wysłany: 10-04-2008, 20:32   

I nadszedl ten dzien. Tempra została sprzedana a raczej podarowana nowemu wlascicielowi patrzac na cene. Pewnie trafi na forum bo auto cale poobklejane hehe :-)
3 lata szybko zlecialy i bardzo przywiazalem sie do auta ktore nigdy mnie nie zawiodlo jak rowniez do forum.
Napewno zostaje chociaz pomykam juz innym autem.

To tyle teraz bede mial status "przyjaciel" bajer hihi?

pozdrowienia dla wszystkich i do zobaczenia na zlocie:-)
www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać.
     Moneta

Adonay 

Wysłany: 10-04-2008, 20:36   

MupiK, witaj po dugiej stronie ;)
     Moneta

ubek 

Województwo: Other
Wysłany: 10-04-2008, 21:05   

Adonay napisał/a:
witaj po dugiej stronie ;)

Jesteście po ciemnej stronie mocy :D

Przy 200 ciężko jest zobaczyć 40 na znaku

www.tomekmichalik.pl
     Moneta

unknown 

Wysłany: 28-04-2008, 23:22   

sprzedana Temperka... autko które nigdy w trasie nie zawiodło... ;( ;( ;( :| :--( takie pierwsze prawdziwe moje...
pamiętam noce w garażu pod autem przy dłubaniu z czymś... na niej się od zera wiele nauczyłem a także szacuneczku do włoszczyzny... ech... niestety świat jest jaki jest i 2 aut nie utrzymam, za dużo wydatków bonusowych :sciana: wyskoczyło...
hmm :niewiem: może kiedyś jak będę bogaty to ją znajdę i odkupię... oby teraz toyotka (ech, zaczynam się zastanawiać nad tą fanaberią) [-o< nie zrobiła mi numeru... bo wtedy nie ma to tamto... kolejny kredyt i np Fiat Coupe...
ale z forum broń Boże nie mam zamiaru się rozstać, jak się uwolnię od natłoku spraw to częściej zaglądać znowu, bo to forum to ludzie (fajnie powiedziane...) którzy je tworzą, jakoś nie widziałem podobnego... będę dalej zaglądał najlepiej kilka razy dziennie i pomaga gdzie tylko mogę; jak mi ze zlotem nie wyjdzie to może jakiś spocik większy jak będzie...

żałuję tylko ogromnie, że finansowo nie wyrobię na 99,999% by wpaść na zlot, jedynie gdyby jakiś cud... [-o<

a - i litości - miałem prze..ny dzień... nie dobijajcie mnie od razu... może za jakiś czas
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

miszko 

Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Wysłany: 29-04-2008, 05:37   

Takie życie, szkoda tylko, że na zlot nie uda Ci się wyrobić. Jeszcze byłaby okazja się zobaczyć ;)
Mógłbyś znowu się gdzieś zaczaić jak ostatnio i strzelać ;)

Do dzisiaj Marek (brat narzeczonej) jak rozmawiamy o zlocie to jak mówie Unk to on, a to ten co z na dachu się czaił :lalala:

** Dodano: 29-04-2008, 06:46 **
A co do zlotu to może Ci się uda coś wykombinować ;)
Jak coś to najlepiej już zadzwoń do mnie! Telefon w profilu.

Odpowiedz do tematu