Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Znowu ZIMA
Autor Wiadomość
Raku 

Województwo: Mazowieckie
Wysłany: 20-01-2006, 22:42   

U mnie było -22...
Jak to co z samochodami,nic!
Jak nie ma garażu to rano do komunikacji miejskiej! :)
     Moneta

zuku-ldz 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 20-01-2006, 22:52   

hehe moj w garazu stoi ;ppp :lol: :dance: :party!:

FABIACLUB.PL

Chiquita 

Wysłany: 20-01-2006, 22:57   

zuku-ldz napisał/a:
hehe moj w garazu stoi ;ppp :lol: :dance: :party!:

Hehehe mój też od 2 dni i jeszcze troche postoi :)

assistance

zuku-ldz 

Wysłany: 20-01-2006, 23:05   

tzn moj jak narazie stoi w serwisie ;pp moze bedzie na poniedzialek nareszcie [-o<

ale ogolenie nawet niezle tearz sypie u nas i mroz od strony wiatru -17 :lol:

FABIACLUB.PL

ego 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 20-01-2006, 23:07   

a moj stoi pod chmurka i nie mam problemów z porannym rozruchem :wrednyusmiech:
bez problemów zapala na gazie i na benzynce
jest nuova Bravo
     assistance   Moneta

tnnn 

Wysłany: 21-01-2006, 03:38   

Moj tez odpala bez problemu chociaz nocuje pod chmurka :)

zuku-ldz 

Wysłany: 21-01-2006, 09:09   

Hehehe ale fajnie 25 cm sniegu u nas przybylo przez dzisiejsza noc :D i nadala pada :lol:

Tak jest u mnie :) moj pudel miniaturka kopal sie w tym sniegu :) Jak narazie mi sie to podoba bo nie musze sie niegdzie dalej wybierac :)

FABIACLUB.PL

Marcin - fiattipo.pl 

Wysłany: 21-01-2006, 12:19   

Hehe, tak całkiem na marginesie. Wczoraj czytałem w telegazecie, że gostek odmrażał mercedesa ogrzewając o suszarką elektryczną. Skończyło się na... spaleniu mercedesa i golfa sąsiada :D
Corolla LE 1.8 VVTi 2004
------------------------------
tipo.republika.pl
     Moneta

Chiquita 

Wysłany: 21-01-2006, 12:36   

A tak wyglądała ul. Franciszkańska o godzinie 9.30

Dobrze że są zimowe opony i galancie ciężki silnik na przodzie.

assistance

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-01-2006, 16:22   

wczoraj kolo jakiś w polsce odpalał autko na kablach z drugiego samochodu i oba z dymem poszły. w gdańsku na przymorzu pod szpitalem też jeden się zchajcował.

mój to wygląda tak jakby ktoś pod maske zasypał łopatą śniegu i ładnie przyklepał. rano nie odpalił już wogule, płyn do chłodnicy w baniaku co miałem na tylnej kanapie wyglądał jak lekko stężniała galaretka, teraz go suszę w garażu poprzez kaloryfer w ścianie i w ciągu 4godzin temperatura w garażu powinna wynieść 17stopni , narazie jest 10 :D , niech chłopak odtaja i zabieram się zanaprawę jego , kompletne czyszczenie i suszenie czego się da z elektryki. jednym słowem autko zostaje w garażu w ciepełku do końca mrozów.

btw. mam niemałe omrożnia na palcach i twarzy , zatłuke tą babe która kazała w piątek o 7 rano pojawić się na zaliczenie a musiałem iść na piechote 8kmbez rękawiczek i czapki bo je zgubiłem dzien wcześniej na imprezce

jabko 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 21-01-2006, 20:15   

:lol: :lol: :lol: u heh ehe heehe heh eh :lol: :lol: :lol:

A u mnie było cały dzień 0 (słownie ZERO) u he h eh eh
Najcieplejsze miejsce w Polsca dla odmiany.

Czasami kocham zimę.

I chciałem zaznaczyc ze jest to całkowicie uczciwe bo miałem zime miesiąc wcześniej niż wy i ogólnie ostatnio z dwa tygodnie było cały czas -18 a u was po -5.
Natura czasami jest sprawiedliwa.
     Moneta

bob96 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 21-01-2006, 20:31   

W Jastrzębiu Zdroju w tej chwili pada deszcz a temperatura wynosi plus jeden stopień, prawdopodobnie do rana będzie wielkie lodowisko.
P.Walker+ Sirio ML145
Uniden 78 elite
     assistance

Chiquita 

Wysłany: 21-01-2006, 20:34   

U mnie aktualnie jest -16 <lol>

assistance

moley 

Województwo: Pomorskie
Wysłany: 21-01-2006, 20:56   

u mnie aktualnie jest 21 stopni w porywach do 30stopni i tylko bóg wie ile w kominku mamy:D
termometr na dworzu pękł z zimna :D godzine temu

unknown 

Wysłany: 21-01-2006, 21:42   

- filmik z postu -> #404
- garaż niby mam, ale nadrugim końcu miasta :( więc teraz wynajmowany, ew na naprawy czasem jest OK
- zamki zawczasu smarowałem co i każdemu polecam, a raz na czas, najlepiej przed zimą jak jest okazja drzwi rozebrać bo np coś się majstruje - to i w środku wodziki itp lekko można; tak to z zewnątrz koniecznie - i jak dotąd całą zimę spokój, ani razu
- jest jeden plus zimy - raz na czas - jak fajnie posypało puchem to w nocy na parkingach przy supermarketach można poprawić zdolności poślizgowe :) drift etc... czasem dużo chętnych.... w tym roku pierwszy raz udało mi się 360' Temperką hehe ale warunki ideał na to były, wcześniej żałowałem zawieszenia, ale raz czy dwa to można.....
- jak jest czas na narty, w góry i słoneczko i cool - czemu nie........
- ale jak się pracuje, wstaje rano :evil: trzeba codziennie odkopywać auto a czas goni :evil: :evil: wpizdu śniegu wszędzie, jeszcze drapać, skrobać, poczekać aż się nagrzeje czasem :evil: :evil: :evil: korki, zbyt ślisko czasem etc zzzziiiimmmno czasem zbyt......
TO MAM DOŚĆ SZCZEGÓŁNIE W TYM ROKU :cenuzra: ZIMY :evil: :crazy: :evil: :crazy: powieszony :evil: :crazy:
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

jabko 

Wysłany: 24-01-2006, 07:33   

bob96 napisał/a:
W Jastrzębiu Zdroju w tej chwili pada deszcz a temperatura wynosi plus jeden stopień, prawdopodobnie do rana będzie wielkie lodowisko.

Do wieczora było 0 ale sól na drodze zrobiła swoje.
A rano już -14 i lodowisko na całego
Teraz sieje codziennie -16 a w nocy -23

I po co jest tak zimno jak mogłoby być cieplej ??
     Moneta

DvL 

Województwo: Opolskie
Wysłany: 24-01-2006, 08:48   

no u mnie w nocy -24'C a w dzien jakos kolo -20'C wiec nie za ciekawie :roll: ale tipolot wczoraj odpalil od kopa mimo ze stoi pod chmurka ale kaszlaczek niestety odmowil posluszenstwa :| chyba mu olej zgestnial bo krecil ale ledwo co i nie zalapal :lol:

irekub 

Wysłany: 24-01-2006, 09:40   

UUUU..... chu !!!!! cha !!!!! Nasza zima zła. -28 cieniutko. moja temperka nie chciała gadać.Olej gęściutki i mieliła ale po dopalaczu z prostownika dała głos. :-# teraz co dwie godzinki myk do autka i przepalanie :lol: No i obowiązkowo kabelki w bagażniku :-$
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

myszaty3 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 24-01-2006, 10:02   

Buuuu.. a mój tipolot odmówił w niedzielę posłuszeństwa - w sobotę odpalony - podgrzany... a w niedzielę nic.. zero.. Cóż ale w końcu w Poznaniu z soboty na niedziele podobno było -25.... Cóż. A jak już go w niedzielę odpaliłem (bo się w końcu udało na holu rozkulać, to po kilku km przejechanych w mieście - wyświetlił mi nagle przegrzanie silnika i w tym samym momencie zrobił PUFF!!!!!! i się pod maską biało zrobiło. Strzelił wąż między chłodnicą a termostatem... Całe szczęście że w dwa auta śmy jechali - hol i na firmę na warsztat, gdzie stoi do dziś, bo po wymianie węża jeszcze go na całą nockę zostawiłem na prostowniku. Teraz stoi już gotowy do jazdy, zalany świeżutkim płynem chłodzącym (ustaliłem sobie na jakieś -27 stopni, więc MUSI zagrać). A w poniedziałek rano - przy -24stopniach na poznańskiej pestce (dla niewtajemniczonych - pestka to PST - poznański szybki tramwaj) bujałem sie komunikacją do pracy... Brrrrrr łapki i nóżki odmarznięte na maxa, że o nosku nie wspomnę... Wolę Tipka.... :lol: :lol: :D :D
     assistance

romano 

Wysłany: 24-01-2006, 11:46   

Mój typek odmówił pracy w niedzielę, ne było szans żeby odpalił na gazie przy -18.
Niestety z odpalaniem na benzynie zawsze miał problemy to i tym razem też nie dał rady, ale tego sie spodziewałem.
Akumulatorek grzeje się w mieszkaniu bo dałem mu nieźle popalić pod koniec już ledwo dyszał. Teraz czekam na ocieplenie, podobno w środę ma być w okolicach -10-12 to już powinien załapać, no i w końcu muszę się wziąć za gaźnik bo nie może być tak żeby na benie nie palił.

Moneta

Mir23 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 24-01-2006, 15:16   

no to chłopaki nie chwaląc się (i nie chcąc zapeszyć) ale mój gruźlik znosi zimę wyśmienicie. -25 i zapalił, co prawda za trzecim razem ale zapalił. Tylko zauważyłem że najlepiej podgrzać świece 3 razy wtedy pali za pierwszym. Oczywiście akumulator przed zimą wymieniony a w zbiorniku domieszka denaturatku.

[ Dodano: 24-01-2006, 15:18 ]
myszaty3 napisał/a:
wyświetlił mi nagle przegrzanie silnika i w tym samym momencie zrobił PUFF!! i się pod maską biało zrobiło.

U mnie podobna sytuacja była w czwartek ale na szczęście zauważyłem w porę że dmucha zimnym powietzrem a temperaturę łapie prawie 90 stopni. Zamarzł płyn chłodniczy i nie było obiegu. Skończyło się na wymianie płynu

irekub 

Wysłany: 25-01-2006, 07:13   

Mój szef renówkę (clio 2000r) zostawił przy domu.Nie zagadała. :lol: A ja od strzału zapaliłem swoją =D> (-22) :-# No ale na noc poszła pod pierzynkę \:D/ trzy stare płaszcze na maskę a rano :-({|= wesoły warkot silnika
Stosując znaki interpunkcyjne i zasady ortografii wyrażasz szacunek dla czytających Twoje posty

http://www.tempra.org/images/userbar/tttblue.jpg
     Moneta

Emf 

Wysłany: 25-01-2006, 22:51   

Heh najgorsze jest to ze moja nie pali na paliwie (mialem ustawic gaznik juz dawno temu) a pali przy -20 na gazie.
Za to rewelka jest maluch moich staruszkow, zreszta jeszcze 3 lata temu byl moj, palil przy -29 rano!!!!!!!
Jak staruszek rano go odpalal to goscie z nieodpalajacych zagranicznych fur przecierali oczy :lol:

assistance   Moneta

Tempers 

Wysłany: 26-01-2006, 16:34   

Emf napisał/a:
Heh najgorsze jest to ze moja nie pali na paliwie (mialem ustawic gaznik juz dawno temu) a pali przy -20 na gazie.

mam to samo. Alen mam 1,6 ie i nie wiem co jest grane.

- Tempra 1.6 SX ie Gaz
- KIA SHUMA - 2001 r.- 1.8 Full Wersja
     assistance

jabko 

Wysłany: 26-01-2006, 19:57   

Ja mam na aucie już z 10kg soli.
Jak będzie jutro jasno to zrobie fotkę swojego Tipolota. Wygląda jakby był biały. :roll:

A co do waszych problemów to mi na szczęście pali na Pb i prawie zawsze za pierwszym razem. :lol:
     Moneta

Odpowiedz do tematu