Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Ajjjjjj, musze sie troszke wyżalic...:/
Autor Wiadomość
MGSH 

Województwo: Dolnośląskie
Wysłany: 27-03-2010, 16:16   

Larry075 napisał/a:
Cytat:
PS i stówkę wziął auto-szaman, który niby mi rozrząd ustawił a później jak piedrykłooo na Pb to....

to?
Wybuch był z rodzaju tych solidnych, mieszanka nie mogła być uboga :badgrin:
Maska w górze była. Częśc plastików obudowy filtra powietrza wbiła się w tynk sąsiedniego garażu. Szczęście, że szaman siedział w kabinie i gazował pedałem a nie stał frontem do silnika i ciągnął linką od gazu. Podbicie maski (czy jak to się tam nazywa) się zapaliło. Szybko zdarte spłonęło na podjeździe. Kino oko... Gostek do mnie mówi: Tam mam deskę rozdzielczą od Audi, to się coś z plastików dosztukuje. Za dużo już tego było, powiedziałem, że jade na kawe, wracam za godzinę i ma być. I po godzinie było zrobione, ale obudowa wyglądała jak kawałek muru berlińskiego #-o
/EDIT rozrząd tak mi ustawił, że normalny mechanik się później nogą przeżegnał, hehe.

Leśniczy 

Województwo: Świętokrzyskie
Wysłany: 27-03-2010, 17:01   

MGSH napisał/a:

. Podbicie maski (czy jak to się tam nazywa) się zapaliło. Szybko zdarte spłonęło na podjeździe. Kino oko... Gostek do mnie mówi: Tam mam deskę rozdzielczą od Audi, to się coś z plastików dosztukuje.

buahahahahaha leże i kwiczę :badlos:
uwielbiam takie opowieści :)

kiedyś jak jeszcze jeździłem do mechaników z warsztatami w stodole to faktycznie padały często dobre teksty :) ostatnio właściwie większość robię sam i już nie ma śmiesznych sytuacji :(

Larry075 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 28-03-2010, 20:25   

Cytat:
na pewno masz 1.4 pod machą z LPG ? Głupie pytanie ale to się wydaje niemożliwe

Jadąc do miasta mam jedną, dłuugą w dodatku szeroką droge więc czasem można sobie na niej pocisnąć, tyle że gdy chce jechać więcej niż 100 musze na 4-tym biegu podciągnąć go do 4000 rpm po czym po przełączeniu na 5 całkiem inny samochód. LPG oczywiście mam i szczerze to chodzi lepiej - w zakresie 3000+ rpm. Oczywiście nie jest to mrugnięcie okiem i chwile zajmuje rozpędzanie się ale do najwolniejszych z pewnością nie należy. Adrenalina skacze do krwi, luzy w na drążku prawego koła się odzywają - pozatym magia, gdybym nie zadecydował inaczej, został bym z tym autkiem do końca.

MGSH, no nieźle :)

Odpowiedz do tematu