|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Ajjjjjj, musze sie troszke wyżalic...:/ |
Autor |
Wiadomość |
MGSH

Wiek: 44 Dołączył: 08 Paź 2007 Posty: 42 Skąd: Brzeg Dolny
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 27-03-2010, 16:16
|
|
|
Larry075 napisał/a: | Cytat:
PS i stówkę wziął auto-szaman, który niby mi rozrząd ustawił a później jak piedrykłooo na Pb to....
to? | Wybuch był z rodzaju tych solidnych, mieszanka nie mogła być uboga
Maska w górze była. Częśc plastików obudowy filtra powietrza wbiła się w tynk sąsiedniego garażu. Szczęście, że szaman siedział w kabinie i gazował pedałem a nie stał frontem do silnika i ciągnął linką od gazu. Podbicie maski (czy jak to się tam nazywa) się zapaliło. Szybko zdarte spłonęło na podjeździe. Kino oko... Gostek do mnie mówi: Tam mam deskę rozdzielczą od Audi, to się coś z plastików dosztukuje. Za dużo już tego było, powiedziałem, że jade na kawe, wracam za godzinę i ma być. I po godzinie było zrobione, ale obudowa wyglądała jak kawałek muru berlińskiego
/EDIT rozrząd tak mi ustawił, że normalny mechanik się później nogą przeżegnał, hehe. |
_________________ Było => Tipo 1,4 ie + LPG Shrocik
Było => Lanos 1,6 16v + LPG Lanborghini
Jest => Xsara Picasso 1,6HDI Ogórek & Peugot 206 1,4 8v Bąbelek |
|
|
|
 |
Leśniczy

Pomógł: 65 razy Wiek: 40 Dołączył: 29 Maj 2009 Posty: 1711 Skąd: Ostrowiec Św.
Województwo: Świętokrzyskie
|
Wysłany: 27-03-2010, 17:01
|
|
|
MGSH napisał/a: |
. Podbicie maski (czy jak to się tam nazywa) się zapaliło. Szybko zdarte spłonęło na podjeździe. Kino oko... Gostek do mnie mówi: Tam mam deskę rozdzielczą od Audi, to się coś z plastików dosztukuje. |
buahahahahaha leże i kwiczę
uwielbiam takie opowieści
kiedyś jak jeszcze jeździłem do mechaników z warsztatami w stodole to faktycznie padały często dobre teksty ostatnio właściwie większość robię sam i już nie ma śmiesznych sytuacji |
_________________ Było - Tipo 2.0 8V 115HP GranTurismo
Jest - Honda Civic MB6 1.8 VTi 182HP |
|
|
|
 |
Larry075

Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Wrz 2009 Posty: 424 Skąd: belchatow
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 28-03-2010, 20:25
|
|
|
Cytat: | na pewno masz 1.4 pod machą z LPG ? Głupie pytanie ale to się wydaje niemożliwe |
Jadąc do miasta mam jedną, dłuugą w dodatku szeroką droge więc czasem można sobie na niej pocisnąć, tyle że gdy chce jechać więcej niż 100 musze na 4-tym biegu podciągnąć go do 4000 rpm po czym po przełączeniu na 5 całkiem inny samochód. LPG oczywiście mam i szczerze to chodzi lepiej - w zakresie 3000+ rpm. Oczywiście nie jest to mrugnięcie okiem i chwile zajmuje rozpędzanie się ale do najwolniejszych z pewnością nie należy. Adrenalina skacze do krwi, luzy w na drążku prawego koła się odzywają - pozatym magia, gdybym nie zadecydował inaczej, został bym z tym autkiem do końca.
MGSH, no nieźle |
_________________ "mu dać dwie metalowe kulki w pomieszczeniu 2x2m to jedną by zepsuł a drugą zgubił." |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|