Blachara i dres to mit?? |
Autor |
Wiadomość |
Zuzanna82
Wiek: 41 Dołączyła: 10 Paź 2005 Posty: 306 Skąd: Maryport, Cumbria
Województwo: Other
|
Wysłany: 01-12-2005, 20:16
|
|
|
nazywac rzeczy po imienu to jedno a wulgaryzmy to drugie:p Alez odzywaj sie bo nudaaa powialo przez erewan'owe definicje:p
co do ust wkladasz to twoja sprawa pamietaj o zarazkach |
_________________ Trust The Girl!!
|
|
|
|
|
jabko
Pomógł: 4 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Lis 2004 Posty: 1012 Skąd: dolny śląsk
Województwo: Dolnośląskie
|
Wysłany: 01-12-2005, 20:22
|
|
|
Ziemniaczki jem tylko w mundurkach |
_________________ Tipo 1.6i.e '92
Ogromnie lubię kobiety, zwłaszcza te
piękne i uległe |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 01-12-2005, 20:30
|
|
|
wiesz ja mam 22 lata ty 27 wiec mam prawo do mniejszej wiedzy... prosze o rozwiniecie ziemniaczki w mundurkach...:] |
|
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 01-12-2005, 20:57
|
|
|
"Mundurek" = powłoka grubości około 0,02mm abudowana przeważnie z naturalnego surowca czyli żywicy kapiacej z pewnego drzewa rosnacego w pewnym kontynencie.
Muszę pozostawić choć rąbek tajemnicy |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 01-12-2005, 21:03
|
|
|
mowisz tajemnicy okej mundurek juz wiem a teraz ziemniaczek?? |
|
|
|
|
|
jabko
|
Wysłany: 01-12-2005, 21:16
|
|
|
Ziemniaczek to symbol
Zawartość smaczna, pożywna, ciepła.
Pieści język, pozwala się "pożreć" stważając lekki opór.
Jest okrąglutki, mięciutki, "smacznie" pachnie naturą.
Sama słodycz |
piękne i uległe |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 01-12-2005, 21:20
|
|
|
Cytat: | Sama słodycz Rolling Eyes |
Watpisz??:]
Hmm ziemniaczki rosnace na drzewie? coz to za teoria?? jabkowa??:] |
|
|
|
|
|
Erewan
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Cze 2005 Posty: 397 Skąd: Warszawa
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 01-12-2005, 23:51
|
|
|
Najpierw jest:
Zuzanna82 napisał/a: | Podziel sie z nami co tam wyczytales... |
A jak się już podzieliłem, to potem:
Zuzanna82 napisał/a: | Alez odzywaj sie bo nudaaa powialo przez erewan'owe definicje |
Z tego co wiem, to nudne jest zwykle to, czego nie rozumiemy
Zuza, zdecyduj się wkońcu, czego chcesz - dyskusja to nie ślizgawka |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 02-12-2005, 08:59
|
|
|
Erewan napisał/a: | Z tego co wiem, |
jak juz wiemy twoja wiedza nie jest kompetentna skoro musiales seignac po definicje zeby sie dwiedziec czym jest muzyka
Nie chcesz sluchac hh nie sluchaj twoja sprawa ale wiecej tolerancji zdecydowanie duzo wiecej tolerancji....
Wybieram slizgawke |
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 02-12-2005, 14:31
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | jak juz wiemy |
To ilu Was tam jest? Czyżby Zuza nie była już w swoim ciele sama?
Zuzanna82 napisał/a: | twoja wiedza nie jest kompetentna |
Hehe, pierwszy raz słyszę o kompetentnej albo nie, wiedzy Kompetentny może być człowiek, tudzież może posiadać kompetencje... Proponuję jednak encyklopedię pod pachę zamiast ślizgawki
Zuzanna82 napisał/a: | skoro musiales seignac po definicje zeby sie dwiedziec czym jest muzyka |
Typowe dla Zuzy, najpierw pyta o definicje albo szczegóły, a potem zwala na kogoś, że się pytał... Ręce opadają...
Zuzanna82 napisał/a: | Nie chcesz sluchac hh nie sluchaj twoja sprawa ale wiecej tolerancji zdecydowanie duzo wiecej tolerancji.... |
Ale ja nikomu nie bronię słuchać HH, skrzypienia drzwi, tłuczenia garów w zlewie czy rozdzierania za ciasnych rajstop. Tylko nie wmawiajcie innym, że to prawdziwa sztuka, bo jak widać, to wszystko nawet nie podchodzi pod definicję muzyki.
To tak jakby powiedzieć, że komar to samolot - niby robi to samo, a jednak nie do końca... |
|
|
|
|
MupiK
Pomógł: 15 razy Wiek: 40 Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1350 Skąd: Zabrze
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 02-12-2005, 17:18
|
|
|
A ja powiem tylko "prawie" robi różnice :] |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 02-12-2005, 17:50
|
|
|
Erewan napisał/a: | Typowe dla Zuzy |
Zuzanny nie mozna zakalsyfikowac z muzyka probujesz ale ci niewychodz.
Erewan napisał/a: | Czyżby Zuza nie była już w swoim ciele sama? |
wiesz cos o czym ja nie wiem:]
Erewan napisał/a: | Tylko nie wmawiajcie innym, że to prawdziwa sztuka |
nikt nikomu tu niczego nie wmawia i nieprzkonuje do niczego to nie kolko rozancowe ani tym podobne sekty...:]
dla mnie to jest muzyka dla ciebie nie. jak juz pisalam, a nielubie sie powtarzac nie przekonasz mnie. Nie jestes dlamnie zadnym autorytetem w tej dziedzinie wiec nawet nie masz co probwac. uwazam temat klasyfikacji za zamkniety ale zawsze mozesz prowadzic monolog:]
pozdrow komara:] |
|
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 05-12-2005, 00:21
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | wiesz cos o czym ja nie wiem |
Zdaje się, że jest dużo takich rzeczy
Zuzanna82 napisał/a: | Nie jestes dlamnie zadnym autorytetem |
Przepraszam najmocniej, ale to nie moja definicja, tylko encyklopedyczna. Sama chciałaś definicji - poskarż się twórcom encyklopedii, że jakiś ignorant tworzył definicję hasła MUZYKA.
Zuzanna82 napisał/a: | nikt nikomu tu niczego nie wmawia i nieprzkonuje do niczego |
Tym stwierdzeniem zaprzeczyłaś wszystkim swoim postom wpisanym na 4 stronach tego tematu
Zuzanna82 napisał/a: | uwazam temat klasyfikacji za zamkniety |
Już gdzieś to słyszałem... Bawisz się w j...? |
|
|
|
|
Zuzanna82
|
Wysłany: 05-12-2005, 18:25
|
|
|
Erewan napisał/a: | Przepraszam najmocniej, ale to nie moja definicja, tylko encyklopedyczna. Sama chciałaś definicji - poskarż się twórcom encyklopedii, że jakiś ignorant tworzył definicję hasła MUZYKA. |
to ze nie jestes dla mnie autorytetem w tej dziedzinie nie wynikalo z podanej przez ciebie definicji. to sie tyczylo twoje osoby a nie definicji.
Erewan napisał/a: | Tym stwierdzeniem zaprzeczyłaś wszystkim swoim postom wpisanym na 4 stronach tego tematu |
nie. nigdy nieprzkonywalam i nie namawialam do sluchania wiec czytaj uwaznie nastepnym razem a po tem sie wypowiadaj.
Erewan napisał/a: | Bawisz się w j...? |
w jabko.?!?. heh piszesz o odwadze wypowiedzi i zabieraniu glosu a nawet nie portafisz napisac wprost o co chodzi. zalosne.... |
|
|
|
|
|
Ninja
Pomógł: 5 razy Wiek: 46 Dołączył: 22 Wrz 2005 Posty: 762 Skąd: Gdańsk
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 05-12-2005, 20:38
|
|
|
Piterro napisał/a: | Skoro ten text jest prawdziwy, (mniemam, że skopiowanyz z gg or sth), to czemu pierwsze dwa zdania są z godziny 20:28, a odpowiedź na nie z 19:29?? |
Jaki tam prawdziwy! Zmyslona baja i nic wiecej. Ale bekowa. |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 06-12-2005, 02:03
|
|
|
Zuzanna82 napisał/a: | to ze nie jestes dla mnie autorytetem w tej dziedzinie nie wynikalo z podanej przez ciebie definicji. to sie tyczylo twoje osoby a nie definicji. |
Powtarzam do znudzenia, że sobie zły kierunek skarg i wniosków obrałaś. Fakt, że HH jako taki nie mieści się w definicji MUZYKI wynika BEZPOŚREDNIO z samej DEFINICJI, a nie z mojej osoby tudzież mojego "widzimisię". Definicja jako obiektywna miara, czy coś pod nią pasuje, czy nie, jest wystarczającą przesłanką do uznania czegoś za muzykę lub nie. Jeśli nadal potrzebujesz autorytetów do interpretacji definicji, to znaczy, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.
To mniej więcej tak, jakbym po przeczytaniu podręcznika biologii człowieka szukał np. w Tobie autorytetu w dziedzinie (wybaczcie) kobiecej menstruacji...
Zuzanna82 napisał/a: | a po tem sie wypowiadaj. |
To jakaś gwara miejscowa?
Zuzanna82 napisał/a: | heh piszesz o odwadze wypowiedzi i zabieraniu glosu a nawet nie portafisz napisac wprost o co chodzi. zalosne.... |
No coż, nie przypominam sobie, żebym kiedyś na ten temat coś pisał, ale jestem za odwagą wypowiedzi i zabieraniem głosu, jesli ma się coś sensownego do powiedzenia.
Dowcip polega na tym, że czasami stosuje się pytania retoryczne, wielokropki, urwane zdania albo myśli ukryte między wierszami, których autor bazuje na założeniu, że czytelnik jest na tyle inteligentny, iż nie trzeba mu wykładać wszystkiego jak krowie na miedzy.
Z badań jednak wynika, że im młodsze pokolenie, tym większy odsetek ludzi ma poważne problemy z czytaniem ze zrozumieniem. To dlatego zmieniono maturę na prymitywny pokaz slajdów w PowerPoint, bo wystarczy umieć stosować kombinację klawiszy "Ctrl+C"/"Ctrl+V", żeby dostać papierek.
WNIOSEK: Chyba przestanę stosować wyszukane formy językowe na tym forum, żeby mnie gawiedź rozumiała bez encyklopedii i autorytetów. |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 07-12-2005, 15:47
|
|
|
hehe, ale się offtopic porobił.... choć do co gustów - co kto lubi i co wg niego jest muzyką może lepiej nie dyskutować....
sam text o blacharze i dresie zawyrąbisty
a z innej beczki:
MupiK napisał/a: | Zeby niebylo tak romantycznie
Woe to you Oh Earth and Sea
for the Devil sends the beast with wrath
because he knows the time is short
Let him who hath understanding
reckon the number of the beast
for it is a human number
its number is six hundred and sixty six.
Ciekawe ile osob zna to... |
nie wiem czy to nie np Iron Maiden The number of the beast....
qmpel kiedyś słuchał i kilka mi podrzucił....
nawet raz do czasu można tego posłuchać było
ogólnie słucham wszystkiego po trochu (choć w aucie club/dance w stylu planetyFM chyba najczęściej, z przerwami na starocie też PL, HH i inne), wg ochoty, może nie disco-polo, z tego jednego akurat mogę się śmiać
dobra, nie mieszam się jush w dyskusję....... |
|
|
Erewan
|
Wysłany: 07-12-2005, 17:28
|
|
|
unknown napisał/a: | nie wiem czy to nie np Iron Maiden The number of the beast.... |
Na pewno nie, tam tekst leciał jakoś tak:
"six, six, six - the number of the beast" |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 07-12-2005, 20:22
|
|
|
Hahah aj panowie widze ze sie nie lapiecie w te klimaty Tak to kultowa zelazna dziewica:P unknow masz piwko na zlocie |
_________________ www.aquamelior.pl - systemy filtracji wody, chemia i części do ekspresóworaz akcesoria, systemy filtracji powietrza, klimatyzacje, stacje uzdatniania wody, pompy ciepła i inne. W razie pytań proszę śmiało pisać. |
|
|
|
|
Erewan
|
Wysłany: 07-12-2005, 21:15
|
|
|
unknown napisał/a: | nie wiem czy to nie np Iron Maiden The number of the beast.... |
MupiK napisał/a: | Hahah aj panowie widze ze sie nie lapiecie w te klimaty Tak to kultowa zelazna dziewica |
No jak się nie łapiemy, jak się łapiemy?
Przecież to NIE JEST cytat z TEJ piosenki... Ja tylko napisałem, że to nie ta piosenka, nie mówiłem nic o wykonawcy... A Ty, Mupik mu piffko fundujesz, mimo, że nie trafił |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
|
Wysłany: 07-12-2005, 22:11
|
|
|
muszem zapamiętać pozostaje czekać do zlotu |
|
|
Erewan
|
Wysłany: 07-12-2005, 23:16
|
|
|
Żartowałem, unknown, żartowałem
Trafiłeś, trafiłeś, chciałem sprawdzić jak odważnie będziesz bronił swoich racji Jeśli ktoś nie może sobie odnaleźć tego fragmentu w tekście, niech posłucha utworu wraz ze wstępem recytowanym, właśnie stamtąd pochodzi cytat
P.S. Jakoś cicho się w temacie muzyki zrobiło... |
|
|
|
|
unknown
|
Wysłany: 07-12-2005, 23:53
|
|
|
:^o to jak to z tym piwem? obiecanki-cacanki.... |
|
|
Erewan
|
Wysłany: 07-12-2005, 23:59
|
|
|
No jak to jak - idziemy na piwo koniecznie. Przecież planuję przeprowadzkę do B-B za jakis czas - czas zdobywać nowych przyjaciół |
|
|
|
|
MupiK
|
Wysłany: 08-12-2005, 01:04
|
|
|
heheh spoko o piwku pamietam:D a nawet jakbym zapomnial to przypomnijcie zawsze mam jakies schowane w kole zapasowym hehe tak na wszelki wypadek ;-)
W temacie muzyki to hmmm Stonsi beda grali tylko kurcze bilet od 1100 :/ do 170 :/ :(:(: Ale chyba nie powstrzyma mnie ta cena |
|
|
|
|
|