Wiek: 42 Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 451 Skąd: Eindhoven Holland
Województwo: Other
Wysłany: 04-10-2009, 18:06
Świstak Stone Sour swietna kapela ale zaloze sie ze nie slyszales The haunted to death metal powiazany z trash metalem polecam ich muze sia swietni.Pochodza ze szwecji a wiadomo ze wlasnie death metal tam sie narodzil.
http://www.youtube.com/watch?v=cXsYoHb8V5w
Psotnik, znam te kapele, nawet mam płytę jedną, ale nie moge znaleźć innych płyt, mam te z 2006r. The Dead Eye. Nawet fajnie grają ale trochę mi to zawiewa In Flames ale całkiem fajne
w ogole w tej kapeli gra na bębnach, Adrian Erlandsson, znany z Cradle Of Filth i Paradise Lost a jego brat gra w Arch Enemy nie moge nie znać tej kapeli
swojego czasu słuchałem takiej muzy bo kręcił mnie folkmetal, finntrolla i Korpiklaani dalej słucham sa świetni mam nawet gdzieś na płytach chyba ich dyskografie ale nie mam bladego pojęcia gdzie te płyty są. Najlepsza płyta finntrolla to Jektens Tid... riffy mają niesamowite a klawiszowiec jest genialny posłuchaj sobie:
to nie jest jakaś parodia to oficjalny teledysk ale grają niesamowicie. ciekawostką jest że w tej kapeli nie występuje klawiszowiec, tam jest koleś który obsługuje wiolonczelę flet i takie coś co nazywa się jauhikantele. bladego pojęcia nie mam jak on na tym gra ale robi to świetnie, szkoda tylko że nie kumam o czym oni śpiewają
ale nie ma co polacy tez mają fajne zespoły folk rockowe (a dokładnie neopogańskie) i nie mam na mysli Zakopałer czy jak im tam. jest kapela która nazywa się Ich TroLe
Wysłany: 06-10-2009, 15:10
Świstak ten Finntroll calkiem zabawnie to gra cos w stylu ramtamtam ramtamtam na wesolo poprostu.
Korpiklaani- metal mial rozne przejscia ale takiego jeszcze nie widzialem
ich troLe-Znam kapele
Ogolnie poszukuje plyty Dream Theater ktora nazywa sie octawarium ale nie jest to wydanie swiatowe.
Wpadaja mi pojedyncze kawalki z tej plyty a wiem ze nagrali cala tylko nie wiem jak ja nazwali.
Graja technicznie i ciezko inne sa teksty piosenek a te same tytuly. np. : "walk beside you" zplyty technicznej:"walk beside you06" szukalem juz wszedzie i nic ztego.Mam pare utworow ale to nie wszystko.Moze orientujesz sie cos w tym temacie?
Psotnik, finntroll może i gra zabawnie ale jest naprawde świetny, z resztą wszystkie folk-metalowe kapele grają dość zabawnie ale jak posłuchasz dłużej to odnajdziesz nute w tej muzyce i spodoba Ci się chociaż z tym bywa różnie, niektórzy nie lubią w ogóle muzyki folkowej, ludowej, ja bardzo lubie i bardzo podoba mi się połączenie tej muzyki z metalem/rockiem
Uwielbiam kapele PanterA zwłaszcza ten kawałek i w wersji koncertowej... niesamomita solóweczke ma tam śp. Dimebag. Szkoda że sie rozpadli kiedy Dimebaga zabili.
_________________ Było ///// TIPO 1.4 ie (195 000km) 1990 r... umarło śmiercią tragiczną 23.01.2008 około godziny 21:30
Jest Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V (360 000km) 2002 r. Kupiona w 2008. Jest 2017 - nadal niekapryśna
_________________ był /F/I/A/T/ Tempra95' gleba -65mm grubo ;] niunia
był Ford Focus 1,6zetec
jest Foczka Focus 05' lekki chip w trakcie strojenia[True1 Liptowóz]
no duże chopoki a jak dzieci normalnie... no ludzie lubią różne dźwięki... mój sąsiad słucha łodiridi cały dzięń a drugi podryguje w rytm kręcącej się betoniarki... spoko panowie, każda muza jest dobra bo każda ma swoich odbiorców
ja uwielbiam slipknota a ostatnio zdobyłem ostatni album Lady Gagi nawet mi się kilka kawałków podoba teraz "zdobywam" Willa Smitha i płytkę Willenium moim zdaniem najfajniejsza jego płytka
a w chwili obecnej słucham sobie 25 lat Listy P{rzebojów Polskiego Radia pr. III a piosenka to Tina Turner - Typical Male
pozytywna nutka na wieczór
Wysłany: 19-12-2009, 14:14
Świstak no wlasnie.... gdyby na okrągło słuchało się tylko metalu to człowieka by w kaftanie zabrali z domu.
Ja tez sie przyznam bez bicia ze ostatnio wałkuje Faithless,Chylinska i inne kolorowe zespoly czy DJ'ów
I szukam wciaz w necie czegos extra z muzyki rockowej ale nic narazie nie ma wiec sie słucha co sie ma.
Marek Piekarczyk nagrał ostatnio dosyc dobre kawalki polecam
Psotnik, no i mam te płytkę już powiem CI że piekarczyk w tsa to mi pasował a tu jakoś niet... kilka utworów jest fajnych... 2 może 3 ale reszta to na jedno kopyto po mojemu
Wysłany: 23-12-2009, 15:53
Świstak pisałem wczesniej ze polecam ale to tylko takie do posłuchania nic specjalnego.... najlepszy utwór moim zdaniem to"AUTOMATY" reszta to takie pitu pierdu dla zabawy nic pozatym.Piekarczyk chyba miał jakis dylemat ze sobą bo inaczej by tego nie nagrał......
No cóz... jesli nie ma co sie lubi to sie lubi co sie.......
** Dodano: 23-12-2009, 15:58 **
Ach... no i bym zapomniał SEPULTURA to coś dla urodzonych słuchaczy ciężkich dzwięków ale PanterA... hmmm.... polecam ten kawałek!!! http://www.youtube.com/watch?v=nX_pSFXuoL0
** Dodano: 26-12-2009, 16:47 **
Wyszla nowa plyta
ciekawe jak smakuje
Chciałbym zwrócić uwagę, na niedoceniany w Polsce duet: "Skalpel".
Dwóch producentów z Wrocławia tworzy muzykę, która stanowi fuzję jazz`u, elektroniki i rock`a. Muzykę bazującą w dużej mierze na samplach polskich nagrań jazz`owych z lat 60` i 70`. Warto wspomnieć również, iż mają ciekawie zaaranżowane teledyski na dobrym poziomie artystycznym. Warto posłuchać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.