Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Volkswagen-y i opoinie o nich.
Autor Wiadomość
manieek133 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 30-05-2011, 20:23   

Świstak, w Jaworznie też jest 80 procent golfów,passatów TDI po tuningu prowadzonych przez młodych i gniewnych,ale jakby nie patrzeć są też normalni ludie którzy tymi samochodami jeżdżą i trzeba powiedzieć że są to dobre samochody.Mówię w tym względzie że nie można przekreślać dobrej niemieckiej myśli technicznej przez garść idiotów.Tak samo jest z każdą inną marką,widzę wielu pseudotuningowców katujących np: Alfę czy jakąś Mazdę.
temat zakladania felg do różnych samochodów to jest temat rzeka i szkoda gadać,na co dzień widzę w pracy takie rzeczy że mózg się lasuje.
Pozdrawiam i koniec ot :zgoda:

Świstak 

Województwo: Łódzkie
Wysłany: 30-05-2011, 22:59   

manieek133, koniec końców doszliśmy do konsensusu ;) ja tez tej marki nie przekreślam i też uwarzam że wiele normalnych osób urzytkuje VW np mój wójek, 50 letni facet który ma mk II 1.4 60KM i jeździ nim do pracy, poważny dorosły facet który nie bawi się w tuningi.

vw to nie są złe auta ale cenowo aspirują do klasy wyższej ale nic więcej, poziom wykończenia, design i poziom awaryjności jest taki sam jak połowę tańszych fiatów, 1/3 tańszych japońców itd. więc powiedzmy sobie szczerze vw to taki niemiecki fiat tylko na niemiecką a nie polską kieszeń ;)
     assistance   Moneta

lukasz p. 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 31-05-2011, 05:30   

Świstak, ja też kolego w tiuning sie bawie ,ale jak chyba nie zdajesz sobie sprawy sa różne odmiany :sciana: ,a juz pare wiejskich tipo udało mi sie zobaczyć ,wiec gatka typu ze w golfach smigaja wieśniaki ,jest nie na miejscu :roll:

Jelcyn 

Województwo: Lubelskie
Wysłany: 31-05-2011, 06:10   

lukasz p., nigdy nie powinno się tak generalizować i mówić stereotypowo o samochodach, że jak w VW to burak a jak skoda, to przedstawiciel handlowy itd. Niestety pewne tendencje się utrzymują, golfy są powszechnie spotykane i jest do nich mnóstwo części, również tuningowych, co zawsze wiąże się z ich niewłaściwym zastosowaniem. Wiem, że miałeś golfa, darzysz ten model sympatią i planujesz kupić kolejnego co rozumiem. Musisz jednak zrozumieć, że kupując tipo i rejestrując się na naszym forum wszedłeś w świat miłośników włoskiej motoryzacji, którzy zawsze będą przekonani, że to włoskie auta są najlepsze.
Jeszcze jedno, co kieruje do wszystkich zainteresowanych TYM tematem. Kolega Endriu pytając o opinie pewnie wolał się dowiedzieć czegoś o tych autach, awaryjność, wersje, spalanie i takie tam, więc proszę trzymajcie się tematu, bo widzę, że znowu zaczyna się niepotrzebne zamieszanie.

tipacz 

Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
Wysłany: 02-06-2011, 21:50   

VEndriuV napisał/a:
tipacz, dokładnie ta wersja by była lepsza ;) tylko z tego co ja wiem to TD mają 75KM, a TDI 90 KM, a tutaj każdy inaczej pisze ;)

Zwróć uwage na kolor literki "I" po td - zwykłe 1,9 TDI miały 90 km i sasiad miał taki motor w seacie toledo a u ojca było tzw podwójne "I" i miało to odejscie. Gdyby to auto produkowali do ok 2003r to po tipaczu zagosciło by w mojeje rodzinie.

jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...

assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu