|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Volkswagen-y i opoinie o nich. |
Autor |
Wiadomość |
manieek133
Pomógł: 5 razy Wiek: 41 Dołączył: 01 Sty 2009 Posty: 233 Skąd: Jaworzno
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 30-05-2011, 20:23
|
|
|
Świstak, w Jaworznie też jest 80 procent golfów,passatów TDI po tuningu prowadzonych przez młodych i gniewnych,ale jakby nie patrzeć są też normalni ludie którzy tymi samochodami jeżdżą i trzeba powiedzieć że są to dobre samochody.Mówię w tym względzie że nie można przekreślać dobrej niemieckiej myśli technicznej przez garść idiotów.Tak samo jest z każdą inną marką,widzę wielu pseudotuningowców katujących np: Alfę czy jakąś Mazdę.
temat zakladania felg do różnych samochodów to jest temat rzeka i szkoda gadać,na co dzień widzę w pracy takie rzeczy że mózg się lasuje.
Pozdrawiam i koniec ot |
_________________ "Nie jestem Pinokio, żebym się pier**ł z pajacami" |
|
|
|
|
Świstak
Pomógł: 16 razy Wiek: 40 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 608 Skąd: Zgierz
Województwo: Łódzkie
|
Wysłany: 30-05-2011, 22:59
|
|
|
manieek133, koniec końców doszliśmy do konsensusu ja tez tej marki nie przekreślam i też uwarzam że wiele normalnych osób urzytkuje VW np mój wójek, 50 letni facet który ma mk II 1.4 60KM i jeździ nim do pracy, poważny dorosły facet który nie bawi się w tuningi.
vw to nie są złe auta ale cenowo aspirują do klasy wyższej ale nic więcej, poziom wykończenia, design i poziom awaryjności jest taki sam jak połowę tańszych fiatów, 1/3 tańszych japońców itd. więc powiedzmy sobie szczerze vw to taki niemiecki fiat tylko na niemiecką a nie polską kieszeń |
|
|
|
|
lukasz p.
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 31-05-2011, 05:30
|
|
|
Świstak, ja też kolego w tiuning sie bawie ,ale jak chyba nie zdajesz sobie sprawy sa różne odmiany ,a juz pare wiejskich tipo udało mi sie zobaczyć ,wiec gatka typu ze w golfach smigaja wieśniaki ,jest nie na miejscu |
|
|
|
|
Jelcyn
Pomógł: 59 razy Wiek: 37 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3248 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 31-05-2011, 06:10
|
|
|
lukasz p., nigdy nie powinno się tak generalizować i mówić stereotypowo o samochodach, że jak w VW to burak a jak skoda, to przedstawiciel handlowy itd. Niestety pewne tendencje się utrzymują, golfy są powszechnie spotykane i jest do nich mnóstwo części, również tuningowych, co zawsze wiąże się z ich niewłaściwym zastosowaniem. Wiem, że miałeś golfa, darzysz ten model sympatią i planujesz kupić kolejnego co rozumiem. Musisz jednak zrozumieć, że kupując tipo i rejestrując się na naszym forum wszedłeś w świat miłośników włoskiej motoryzacji, którzy zawsze będą przekonani, że to włoskie auta są najlepsze.
Jeszcze jedno, co kieruje do wszystkich zainteresowanych TYM tematem. Kolega Endriu pytając o opinie pewnie wolał się dowiedzieć czegoś o tych autach, awaryjność, wersje, spalanie i takie tam, więc proszę trzymajcie się tematu, bo widzę, że znowu zaczyna się niepotrzebne zamieszanie. |
_________________ NIE DRAŻNIJ MODA, BAN URODY CI NIE DODA |
|
|
|
|
tipacz
Pomógł: 85 razy Wiek: 38 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 3093 Skąd: Andrychów/Zagórnik
Województwo: Małopolskie
Zaproszone osoby: 5
|
Wysłany: 02-06-2011, 21:50
|
|
|
VEndriuV napisał/a: | tipacz, dokładnie ta wersja by była lepsza tylko z tego co ja wiem to TD mają 75KM, a TDI 90 KM, a tutaj każdy inaczej pisze |
Zwróć uwage na kolor literki "I" po td - zwykłe 1,9 TDI miały 90 km i sasiad miał taki motor w seacie toledo a u ojca było tzw podwójne "I" i miało to odejscie. Gdyby to auto produkowali do ok 2003r to po tipaczu zagosciło by w mojeje rodzinie. |
_________________ Tipo 1,4 SX LPG 1994r quartz metalic engine 160A1.046 - odjachało...
jest Passat B5 1,8 20V Syncro - pali tyle ile wlejesz...
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|