Tempra Tipo Team Strona Główna Logo TTT
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team

SzukajSzukaj  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
[Benzyna] POMOCY Tempra 1.8 nie pali
Autor Wiadomość
FRED 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 28-12-2006, 18:32   [Benzyna] POMOCY Tempra 1.8 nie pali

Autko jest bratanka, Tempra 1.8 SW Tropic SLX 95r,( multi.)na LCD, nie diagnozowalne w ASO-wersja Włoska, po zgaszeniu w poniedziałek już więcej nie zapaliło. Paliwo na listwie jest(wyjęta), iskra jest(CPW-odpada), czujnik temp. wtr. spr., rozrząd ma 3000km, chodził,(bo mu się odechcialo) jak zegarek, ma najechane 64000 tyś w ORYGINALE, a ja nie bardzo już wiem gdzie ryło wsadzić, żeby rodzina mnie nie ubiła. Kręci, sygnał jest, iskra jest, ogniem wali -nie zapali(żarcik). Kręci i nawet nie pierdnie z rury. A jest drożna. Może ktoś z Was miał już taki przypadek z Temprą, i wie gdzie ją coś boli. POMOCY !!!!!!!

Gaszek 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 29-12-2006, 07:45   

witam
a jak wyglądają swiece? Rozrząd kto robił :?:

FRED 

Województwo: Małopolskie
Wysłany: 29-12-2006, 10:40   

Świece są w chwili obecnej zalane paliwem, bo ono jest podawane, a co do rozrządu to robiłem go osobiście, tak więc nie mam co do niego podejrzeń,lecz go spr., a siędzę w tej branży od dwudziestu lat, i widziałem różne cuda, ale takie ...... to po raz pierwszy. Ale moje ruchy były tradycyjne- iskra, paliwo, rozrząd, ........ . I nic co mogłoby nasunąć cień podejrzenia. Jedyna oznaka to to, że ostatnio więcej spalił.

** Dodano: 30-12-2006, 21:20 **
FRED napisał/a:
Autko jest bratanka, Tempra 1.8 SW Tropic SLX 95r,( multi.)na LCD, nie diagnozowalne w ASO-wersja Włoska, po zgaszeniu w poniedziałek już więcej nie zapaliło. Paliwo na listwie jest(wyjęta), iskra jest(CPW-odpada), czujnik temp. wtr. spr., rozrząd ma 3000km, chodził,(bo mu się odechcialo) jak zegarek, ma najechane 64000 tyś w ORYGINALE, a ja nie bardzo już wiem gdzie ryło wsadzić, żeby rodzina mnie nie ubiła. Kręci, sygnał jest, iskra jest, ogniem wali -nie zapali(żarcik). Kręci i nawet nie pierdnie z rury. A jest drożna. Może ktoś z Was miał już taki przypadek z Temprą, i wie gdzie ją coś boli. POMOCY !!!!!!!

EUREKA już gadaaaaaaaa, a przyczyna bardzo prozaiczna- pasażer na gapę w dolocie (rura gumowa przed przepustnicą), w którym jest plastikowa zwężka na długości około 25 cm, a w środku patrząc od strony filtra powietrza-dup... szczura, który zablokował dolot powietrza do kolektora-stąd zwiększony apetyt poprzednio na paliwo- a kto patrzy w tą stronę rury dolotowej ??? A przy zdjętej przepustnicy, tylko widać zęby tego sk......, pier....., w d.... jeb....., przez którego straciłem tydzień czasu. Mieszkanie sobie bydle uwiło przed filtrem(był nowy), więc tam nikt nie zaglądał- wymienione razem z rozrządem-a teraz widnieje w nim fajna dziurka.
Gdyby mi ktoś to opowiadał, powiedziałbym, że mi kit wciska, ale.......
Człowiek uczy się całe życie i tak głupi umiera.
Pozdrawiam wszystkich użytkowników Fiatów, i oby Wam tacy pasażerowie się nie trafiali !!!

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 30-12-2006, 23:23   

:lol2: no proszę, na to by chyba nikt nie wpadł jako przyczynę, a i takie się zdarzają... szczęście, że 'usterka' usunięta...
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Gaszek 

Województwo: Wielkopolskie
Wysłany: 31-12-2006, 12:19   

fajnie ciekawe co by w aso powiedzieli jak bys zaprowadził :D :D :badgrin:

ZielonyTBG 

Województwo: Podkarpackie
Wysłany: 31-12-2006, 12:26   

Gaszek napisał/a:
fajnie ciekawe co by w aso powiedzieli jak bys zaprowadził :D :D :badgrin:

Powiedzieli by że robili remont głowicy i należy się 1500 zeta. :badgrin: :badgrin: :fufu:
     assistance   Moneta

unknown 

Województwo: Śląskie
Wysłany: 31-12-2006, 13:54   

1500 + leki na niestrawność dla serwisowego kota
------------------------ :!: ----------------------- :arrow: ---------- :idea: ---------------------------------------------------- :!: ------------------------------------- :arrow: ----------------- :idea: ---------------------------- [MC Donald's :arrow: ] ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------| :arrow: ^ Zlot TTT |------------------------ :dresik:
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = ==========================================================================================================================================================================================

---------------- :!: ----------------------------------------- :arrow: ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- :idea: ---------------------------------- :!: ---------------------------- :arrow: ------------------------------------------------------------ :!: ---------------------------------- :arrow: ------------- :idea: --------------------
była niezawodna 1.6 Gaźnik LPG...jest Celica V 2.0 GTi na razie się trzyma kupy ;) http://www.nizu.pl
     assistance   Moneta

Odpowiedz do tematu