|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
[Benzyna] wielki denerwujacy problem |
Autor |
Wiadomość |
marmot4
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 05-06-2008, 19:43 [Benzyna] wielki denerwujacy problem
|
|
|
Witam jestem swierzy na forum i od niedawna posiadam tempre 1,8ie z LPG. Mam z nia nastepujacy problem. Rano jak siadam do auta wszystko jest dobrze zarowno na PB i LPG. Ale po chwili jakiejs minucie obroty spadaja i gasnie wogule nie trzyma wolnych. jJest tak zarówno na cieplym i zimnym silniku. Zadna regulacja nie pomaga no chyba ze mu wcisne zeby trzymal 2500 obr. wtedy jakos chodzi. Jak zgasnie to fakt sa niewielkie problemy z odpaleniem ale sie powtarza problem minutke pochodzi lub przejade kawalek i powtorka z rozrywki gasnie. PROSZE O POMOC |
|
|
|
|
yoyo
Pomógł: 44 razy Wiek: 41 Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 2256 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 05-06-2008, 20:27
|
|
|
marmot4, na początek poczytaj na forum informację na temat czujnika położenia wału ( CPW ) i porównaj swoje objawy do innych opisywanych na forum |
_________________ Niegdyś: Tempra S.W. 1,6 SX i.e LPG DGT "Grigio Nickel M.S."
Aktualnie: Marea 1.9 TD 100 ELX |
|
|
|
|
marmot4
witamy nowego
Województwo: Podkarpackie
|
Wysłany: 17-06-2008, 14:26
|
|
|
yoyo dzieki za poddanie pomyslu. Sprawdzalem ale czujnik jest dobry. Czekam na inne propozycje. Juz mnie szlak trafia od hamowania lewa noga i trzymana prawej na gazie na kazdej krzyzowce |
|
|
|
|
miszko
Pomógł: 111 razy Wiek: 41 Dołączył: 21 Lis 2004 Posty: 6990 Skąd: Toruń
Województwo: Kujawsko-Pomorskie
|
Wysłany: 17-06-2008, 14:31
|
|
|
Sprawdz czujnik od temperatury silnika. Niebieska wtyczka.
Wartości rezystancji poszukaj po forum, bo była dołączona tabelka do jakiegoś postu.
Spróbuj zresetować jeszcze komputer i daj znać czy przyniosło to chociaż krótkotrwały efekt. |
_________________ Fiat Tempra 1.6, LPG, '94, ~425 tys. km, srebrna
Zajrzyj na Fiat Klub Polska |
|
|
|
|
GrzesiekK.
Pomógł: 43 razy Wiek: 43 Dołączył: 17 Paź 2006 Posty: 1290 Skąd: Lublin
Województwo: Lubelskie
|
Wysłany: 17-06-2008, 14:34 Re: wielki denerwujacy problem
|
|
|
marmot4 napisał/a: | Witam jestem swierzy na forum i od niedawna posiadam tempre 1,8ie z LPG. Mam z nia nastepujacy problem. Rano jak siadam do auta wszystko jest dobrze zarowno na PB i LPG. Ale po chwili jakiejs minucie obroty spadaja i gasnie wogule nie trzyma wolnych. jJest tak zarówno na cieplym i zimnym silniku. Zadna regulacja nie pomaga no chyba ze mu wcisne zeby trzymal 2500 obr. wtedy jakos chodzi. Jak zgasnie to fakt sa niewielkie problemy z odpaleniem ale sie powtarza problem minutke pochodzi lub przejade kawalek i powtorka z rozrywki gasnie. PROSZE O POMOC |
Ustaw odpowiednio CPP [czujnik polozenia przepustnicy] i sprawdź/wyreguluj/wyczysc VAE [zawór dodatkowego powietrza].
Użyj opcji szukaj na forum wielokrotnie pisałem o tym, jak nie znajdziesz albo jestes zbyt leniwy zadzwon na kom do mnie, wyjasnie co i jak, numer masz w profilu.
pzdr. Grzesiek |
_________________ FIAT TIPO 2.0 SEDICIVALVOLE - sprzedane ... pozostały miłe wspomnienia ...
ALFA ROMEO 156 3,0 V6 24V 231KM@288Nm <= a tą zbudowałem sobie sam ;]
ALFA ROMEO GT 3,2 V6 24V 248KM@302Nm - daily car żony, koszyk na zakupy |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|