|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
chyba silnik umiera |
Autor |
Wiadomość |
żółwik
witamy nowego
Województwo: Mazowieckie
|
Wysłany: 16-06-2007, 12:32 chyba silnik umiera
|
|
|
witam
Mam problem z silnikiem, jak odpalam to dymku troche poleci; dodam ze mam silnik zababrany olejem i ubywa mi plynu chlodzacego, pod korkiem zbiorniczka chlodziwa zbiera mi sie majonez no i czeste dolewki oleju - myslicie ze silnik umiera. Da rade go zreanimowac i jakie koszty?
a i jezdze na lpg |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-06-2007, 13:11
|
|
|
Myślę, że wygląda to na rozwaloną uszczelkę pod głowicą.
Ile ten silnik ma już przejechane? Nie zagotowałeś go przypadkiem i przejeździłeś tak jakąś odległość bez płynu chłodzącego? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
żółwik
witamy nowego
|
Wysłany: 16-06-2007, 14:15
|
|
|
plynu jest zawsze ile trzeba, przejechane 200 tys km
jak wiatrak sie zalaczy to temp spada |
_________________ Fiat Tempra 1.6 gaznik + lpg - wisniowe cudo |
|
|
|
|
polansky
Pomógł: 20 razy Wiek: 38 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1007 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 16-06-2007, 14:33
|
|
|
Ale skoro ci płynu ubywa(no chyba że chłodnica cieknie), olej bierze i jeszcze masz musztardę to wszystko wskazuje na uszczelkę. A nie kopci Ci na biało? |
_________________ Traktuj innych tak, jak byś chciał żeby Ciebie traktowano
|
|
|
|
|
żółwik
witamy nowego
|
Wysłany: 16-06-2007, 14:39
|
|
|
kopci ale nie na bialo, taki ciemniejszy kolor i smierdzi spalonym olejem |
_________________ Fiat Tempra 1.6 gaznik + lpg - wisniowe cudo |
|
|
|
|
unknown
Pomógł: 66 razy Wiek: 41 Dołączył: 17 Mar 2005 Posty: 3978 Skąd: |°Bielsko-Biała°|
Województwo: Śląskie
|
Wysłany: 16-06-2007, 18:57
|
|
|
tak czy tak wygląda na uszczeleczkę... powinieneś zająć si 'zwykłymi' uszczelkami tam gdzie wywala Ci olej ale tą pod głowicą chyba też bo jak masz ją uszkodzoną i robi Ci się musztarda to koniecznie do wymiany, a inne nowe też będzie wywalać... wszystko na nią wskazuje, szkoda silnika a tak może jeszcze z niego będzie coś... przy wymianie tej pod głowicą możesz zerknąć na stan silniczka w środku i w razie potrzeby coś wymienić jeszcze, ale jak ma 200kkm zrobione a nie zajeżdżałeś go jakoś psecjalnie mocno i z tą 'musztardą' nie jeździsz długo to jeszcze będzie z niego może ok; mechanik powinien obejrzeć... |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|