|
Ogólnopolski Klub Tempra Tipo Team
|
Co zamiast starych tłumików?? |
Autor |
Wiadomość |
akj3
Pomógł: 26 razy Wiek: 38 Dołączył: 15 Lut 2007 Posty: 1108 Skąd: Orońsko
Województwo: Mazowieckie
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 20-05-2008, 20:15
|
|
|
Cytat: | akj3, szkoda że ten twój tłumiczek trafił do jakiegoś golfia |
ale została jeszcze strumienica |
_________________ banda złego |
|
|
|
|
JAM_BELFEGOR
Pomógł: 111 razy Wiek: 42 Dołączył: 23 Sty 2008 Posty: 3717 Skąd: Kraków
Województwo: Małopolskie
|
Wysłany: 21-05-2008, 16:33
|
|
|
akj3, nie mam do czego wsadzić ja wywalę swój tłumik środkowy to ogłuchnę prawdopodobnie szkoda że nie masz rozpórki do sprzedania
** Dodano: 23-05-2008, 16:06 **
Alternatywa dla spawania dla naszych układów akurat wersja 54,5 do 50mm (po zaciśnięciu)
** Dodano: 27-05-2008, 12:58 **
Tłumiczek zamontowany, nie długo cyknę fotki i nagram dźwięk (tylko szukam dyktafonu cyfrowego że by nagrać w dobrej jakości, a nie hałe na której dziwek jest tak zniekształcony że nagrywanie mija sie z celem ). Na razie powiem tyle ładnie gra i nie jest bardzo głośny na czym mi zależało. Na niskich obrotach słychać tylko delikatne basowe mruczenie przy wyższych słuchać go ale nie jest ordynarny Dodatkowo porozmawiałem sobie z gościem który spawał mi układ. Naprawdę konkretny gość polecę go w dziale warsztaty w Krakowie, bo to chyba jeden z nielicznych ludzi w grodzie Kraka który spawa gazowo (czyli układy są szczelniejsze) mało który dobrze potrafi pospawać elektrycznie. Dodatkowo dowiedziałem się że na głośność takiego tłumika przelotowego ma duży wpływ średnica puszki. Można dobrać nawet tak wydech że nie będzie głośniejszy od fabrycznego tyle że trzeba wsadzić dużą i długa puchę.
** Dodano: 29-05-2008, 00:04 **
Fotki niestety nie najlepsze bo nie mam dobrego aparatu, poza tym auto stoi u Marka w garażu bo było robione podwozie.
Nagrałem też dźwięk ale długo wahałem się czy go dać mimo dobrego sprzętu nagrywającego (cyfrowy dyktafon olimpusa z mikrofonem stereo - pożyczyłem z roboty) niestety słabo wyszedł bass za to głównie słychać charczenie w rzeczywistości jest na odwrót dużo basu. Mimo to daje jakiś pogląd na sprawę tu jest pliczek --> http://www.tempra.org/uploads/malon90turbo.zip 285KB |
_________________ FIAT TIPO 1.4 - (78HP) Typ : 159A2.000 (P/LPG) SPRZEDANY
RENAULT MEGANE III - 1.6 16V (110HP) - K4M 858
LANCIA DELTA II - 2.0 16V (139HP) - 836A3.000 |
|
|
|
|
pawelgda
Wiek: 68 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 34 Skąd: gdansk,gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 15-06-2008, 23:14
|
|
|
szef nie laduj zadnych strumienic, tylko dobrze zrobiony przelot i będzie cicho, jakby inny szef chcial to moge dorobic moment w trojmiescie pozdrawiam |
_________________ szef jak masz problem z silnikiem to pisz, poradze |
|
|
|
|
grabarz
Pomógł: 18 razy Dołączył: 30 Mar 2007 Posty: 1685 Skąd: Zielona Góra
Województwo: Lubuskie
|
Wysłany: 16-06-2008, 02:07
|
|
|
pawelgda, ja mam takie do ciebie pytanie kolego ,siedzę o 3 rano czytam sobie posty , i walisz w nich ,ostro to mój nr komurkowy ,zrobimy wszystko ,wydechy ,silniki itp ,ale co tak za free ,czy może podasz w końcu cenę ,bo jak myślisz ze tu sobie klientów na warsztacik znajdziesz to sie ostro mylisz |
_________________ KAŻDY MOŻE BYĆ MODEM...ALE NIE KAŻDY DO TEGO SIĘ NADAJE |
|
|
|
|
pawelgda
Wiek: 68 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 34 Skąd: gdansk,gdynia
Województwo: Pomorskie
|
Wysłany: 16-06-2008, 12:47
|
|
|
a jak ktorys z szefow jest z trojmiasta to moglby wpasc, wkoncu chyba lepiej pogadac ze starym wyga mechaniorem nowo zapisanym na forum niz isc do mlodego mechansa co to klucza odpowiednio nie umie chwycic zeby sruby nie zniszczyc nie? pozdrawiam szefie |
_________________ szef jak masz problem z silnikiem to pisz, poradze |
|
|
|
|
egon
Pomógł: 57 razy Wiek: 42 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 5516 Skąd: Pleszew
Województwo: Wielkopolskie
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: 16-06-2008, 17:24
|
|
|
pawelgda, tylko ze tu wiekrzosc urzytkowników sami sobie auta robią, mój tipek odkąd go mam (2 lata) mechanika na oczy nie widział |
_________________ VW Polo 9N 1,2 12V - żony
LANCIA LYBRA 1,9 JTD 115KM
Tak mało, a tak może pomóc Składka Klubowa |
|
|
|
|
ciechu
Pomógł: 65 razy Wiek: 45 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 4008 Skąd: Leszno
Województwo: Wielkopolskie
|
Wysłany: 16-06-2008, 17:26
|
|
|
pawelgda napisał/a: | a jak ktorys z szefow jest z trojmiasta to moglby wpasc, wkoncu chyba lepiej pogadac ze starym wyga mechaniorem nowo zapisanym na forum niz isc do mlodego mechansa co to klucza odpowiednio nie umie chwycic zeby sruby nie zniszczyc nie? pozdrawiam szefie |
tez chyba kiedys musiales zaczynac? czy od urodzenia wiedziales jak "klucz odpowiednio chwycic"? |
_________________ Było:
Tempra "bleu lord" 1.6 86KM z LPG
Tempra "smoczyca" 1.6ie 75KM z LPG
Tipo "el niño" 1.4ie 3D 70KM Pb
Bravo "bravo" 1.6 16V 103KM Pb
Jest:
156 SW 1.9JTD 145KM |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Wersja do druku
|
© 2004-2011 by tempra.org & Fiat Klub Polska
Wypowiedzi oraz zdjęcia należą do ich autorów. Nie odpowiadamy za ich treść. Zabrania się kopiowania zdjęć, treści oraz plików zawartych na tej stronie bez zgody administracji.
|